Pijnlijke nederlaag Corenos in duel met Amicitia VMC

Corenos heeft zich lelijk in de vingers gesneden tijdens de uitwedstrijd tegen Amicitia VMC. De ploeg van oefenmeester Marco Pesiwarissa werd betrapt op een complete offday en dat strafte de laagvlieger in de 4e Klasse C van het zaterdagvoetbal op een wel heel pijnlijke manier af.

De Roodeschoolsters waren vooraf genoegzaam gewaarschuwd voor de grillig voetballende Stadjers. Met twee punten uit zeven wedstrijden en een voorlaatste positie op de ranglijst is Amicitia VMC bepaald geen ploeg waar je van wakker zou moeten liggen. Het is echter een team dat graag countert en gevaarlijk is bij dode spelmomenten. Corenos kon een volledig fitte selectie laten aantreden voor de tweestrijd, waar het een zeer gedateerd sportcomplex aantrof, smerige kleedkamers en een bar slecht veld. Maar er moest gevoetbald worden en in de basis-elf was weer plek ingeruimd voor Elwin Wezeman. Tim Uil mocht ook vanaf het begin starten. Dat ging ten koste van Lars Baar.

Daar waar de bezoekers op counters hadden gerekend, bleek Amicitia VMC het over een andere boeg te willen gooien. Men verstoorde het spel van Corenos al in een vroeg stadium. Dat kreeg overigens wel de beste kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Een manco van de Roodschoulsters, die de laatste vier wedstrijden niet heel veel tot scoren had weten te komen. Tegen SC Stadspark was het nog wel drie keer raak.

Een aanval via de rechterkant vormde de inleiding tot de openingstreffer. Daar ging overigens wel een hoofdblessure van Elwin Wezeman aan vooraf. Na behandeling moest hij naar de kant om op een seintje van de scheidsrechter te wachten dat hij zich weer bij zijn teammaten mocht voegen. De onpartijdige liet hem staan en de aanval van de gastheren leverde een voorzet op die niet goed door doelman Mark Monden weggewerkt kon worden. De kopbal van Ronald van Bruggen was trefzeker: 1-0. Wezeman had daar kunnen en misschien wel moeten staan, maar moest aan de zijkant wachten.

Een paar minuten na de eerste treffer wilde Germen Tamsma de bal wegwerken na een corner, maar kreeg de bal op de arm en dus kwam de bal op de stip te liggen. Stijn Ringnalda ontfermde zich over dat klusje en andermaal was het raak: 2-0. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, ging Elwin Wezeman na een counter van Amicitia VMC aan de noodrem hangen en ook nu was de fluitist onverbiddelijk. Ringnalda nam plaats achter de bal en schoot de 3-0 op het scorebord. Op dat moment hadden de gastheren al meer doelpunten gescoord dan in de acht voorgaande duels.

Na de doelwisseling probeerde Corenos de schade beperkt te houden, maar in plaats van dichterbij te komen, wist Amicitia VMC uit te lopen. Een counter werd succesvol afgerond door Jordy Potma: 4-0. Er ging overigens een overtreding op Kevin Pathuis aan vooraf, maar de onpartijdige zag er niets in. Dat was wel het geval toen er aan de zijde van de Stadjers hands werd gemaakt en Jordan Muller vanaf elf meter mocht uithalen: 4-1. Uiteindelijk werd het zelfs nog erger voor Corenos, want Joris Visser wist de eindstand op 5-1 te bepalen en ook dat gebeurde uit een counter.

De teleurstelling was uiteraard groot aan de zijde van Pesiwarissa en zijn mannen. ‘Als je tegen Mamio en Holwierde goed tegenstand kan bieden, keihard werkt en tegen Poolster en De Fivel zelfs dominant bent en voldoende kansen krijgt, dan vraag ik mij af wat er door de hoofden van de spelers is gegaan in het duel met Amicitia VMC. Wat wij als team hebben laten zien was een collectief falen. Niets lukte. Het tempo lag te laag, er was veel onnodig balverlies, geen beweging zonder bal en we benutten de kansen niet’, reageerde Pesiwarissa na afloop.

Hij wilde Amicitia VMC overigens niet te kort doen, want de oefenmeester vond dat de Stadjers keihard hadden gewerkt en voor elke bal gingen. ‘Dat heb ik aan onze kant gemist. Ik kijk in eerste instantie ook naar mezelf als trainer of we in de voorbereiding iets verkeerd hebben gedaan, maar de trainingsweek was goed. We waren goed voorbereid op de speelwijze van Amicitia VMC, maar toch hebben we daar weinig mee gedaan. Deze wedstrijd moeten we zeker niet vergeten, hier moet van geleerd worden.’ Daar heeft Corenos even de tijd voor, want zaterdag komt men niet aan de bak. Een week later staat de tweestrijd met VVK op het programma.

* AMICITIA VMC – CORENOS 5-1 (3-0). Ronald van Bruggen 1-0; Stijn Ringnalda 2-0 (strafschop); Stijn Ringnalda 3-0 (strafschop); Jordy Potma 4-0; Jordan Muller 4-1; Joris Visser 5-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Pijnlijke nederlaag Corenos in duel met Amicitia VMC"