SC Loppersum onderuit in duel met koploper Grijpskerk

SC Loppersum is niet in staat gebleken om koploper Grijpskerk en halt toe te  roepen. Op het eigen sportpark aan de Bosweg ging het team van trainer Rini Jurna er met de punten vandoor. De echte vorm om Grijpskerk pijn te doen ontbrak bij SC Loppersum, dat uiteindelijk met 1-3 verloor.

Na de bekerwinst op Veendam 1894 was er binnen de Lopster gelederen vertrouwen dat er tegen lijstaanvoerder Grijpskerk misschien ook el wat te halen zou zijn. Met de weer herstelde Peter Paul Datema onder de lat begon SC Loppersum goed aan het treffen. Binnen vijf minuten had Joris Jurna al iets leuks in gedachten, maar schoot voorlangs. Kort daarna probeerde Diederik Dijk het doel van de gasten te doorboren, maar ook die poging had niet het gewenste resultaat. Meer mogelijkheden kregen de gastheren niet in het eerste bedrijf.

Grijpskerk gaf weinig ruimte weg en hield de laatste linie goed gesloten. Na een half uur spelen kwamen de sterker spelende gasten op voorsprong toen een afgeslagen aanval opnieuw in het Lopster strafschopgebied werd gepompt. De bal viel op het hoofd van Gert-Jan Soldaat, die teveel ruimte kreeg en doeltreffend wist uit te halen: 0-1. Grijpskerk wist veel duels op het middenveld te winnen en speelde een gedegen wedstrijd. SC Loppersum had daarentegen moeite om echt los te komen en zichzelf kansen te creëren. Vaak was de dieptepass net niet zuiver genoeg.

Na de doelwisseling speelde SC Loppersum in dezelfde opstelling verder. Dat duurde tien minuten. Toen kwam Jacob Havinga in het veld voor de jonge Ids In het Veld, die in de basis was gestart. De thuisclub begon meer risico’s te nemen door achterin één tegen één te gaan spelen. Een verdedigende fout betekende een nieuwe treffer voor Grijpskerk. Nu was het Jelle Schoenmaker die profiteerde nadat SC Loppersum aan voetballende oplossingen had gedacht in plaats van het leer simpel weg te werken. Schoenmaker voerde een prima sliding uit, veroverde de bal en maakte oog in oog met Datema geen fout: 0-2. Na driekwart wedstrijd leek het duel daarmee wel gespeeld.

Ook met vier man in de frontlinie kreeg SC Loppersum geen echte kansen. Acht minuten voor het einde maakte Brian Tefi de derde voor Grijpskerk door een inschattingsfout aan Lopster  zijde resoluut af te straffen: 0-3. Tim Maneschijn deed vlak voor tijd nog wel iets terug door met een beheerst schot vanaf zestien meter de bal strak in de hoek te deponeren: 1-3. Daar zou het echter bij blijven.

‘We hebben tegen een stabiele en goede tegenstander gespeeld. Dat wisten we en dus moest aan onze kant alles kloppen, wilden we het ze lastig kunnen maken. Nauwkeurigheid in de passing, de kansen benutten die je krijgt en geen fouten maken. Dat was de opzet. De echte vorm ontbrak echter om Grijpskerk in de problemen te brengen. We maakten daarbij wat dure fouten die meteen werden afgestraft. Ook de eindpass was aan onze kant niet altijd even goed. Al met al was het een terechte overwinning. Voor ons is het zaak om komend weekeinde de punten van Noordwolde af te snoepen’, sprak trainer David van der Kam na afloop.

* SC LOPPERSUM – GRIJPSKERK 1-3 (0-1). Gert-Jan Soldaat 0-1; Jelle Schoenmaker 0-2; Brian Tefi 0-3; Tim Maneschijn 1-3.

No Replies to "SC Loppersum onderuit in duel met koploper Grijpskerk"