Jos Hoeksema (SGV) is scoren nog niet verleerd

Het Schildwolder SGV heeft zichzelf een prima dienst bewezen dor de thuiswedstrijd tegen Asser Boys in winst om te zetten. Het team van trainer Michel Dammer klimt daardoor weer iets op de ranglijst. Stan van den Berg kon voor het eerst weer in de basis beginnen en Rutger Drewel keerde na wekenlang blessureleed ook weer terug in de selectie. Zijn jongere broer Remco uit de JO-17 zat ook op de bank.

Asser Boys begon energiek en drong SGV terug op eigen helft, zonder dat er overigens grote mogelijkheden voor de Drenten genoteerd konden worden. Na een half uur viel de openingstreffer uit een corner en een rake kopbal van Jos Hoeksema: 1-0. Beide teams begonnen daarna slordiger te spelen en gaven nogal wat mogelijkheden weg. Asser Boys kreeg voor de thee nog een vrije trap nadat doelman Marijn Jager hands had gemaakt, maar dat buitenkansje werd niet verzilverd.

In het tweede bedrijf bleven beide teams aan elkaar gewaagd, maar hadden de Schildwolders de betere controle. Grote mogelijkheden bleven ook nu uit. De wedstrijd werd op zich wel wat grimmiger en er moest regelmatig worden ingegrepen. Dat leverde vier gele kaarten op, die gelijkelijk over beide teams werden verdeeld.

Na driekwart wedstrijd kreeg SGV wat meer ruimte om te voetballen. Het uitverdedigen van Asser Boys ging niet helemaal zoals het moest. De bal werd net buiten de zestien opgepikt en richting doel geschoten. Jelte Bos kreeg het speeltuig op de voet en legde het leer terug op de inkomende Jos Hoeksema, die zijn tweede van de dag produceerde: 2-0.

De gastheren trokken de teugels daarna nog wat verder aan en wisten het net nog een keer te vinden. Rutger Drewel vond broer Remco , die een goede invalbeurt kende, en die speelde op zijn beurt Jos Hoeksema aan. De goalgetter liet zich die mogelijkheid niet ontnemen en voltooide zijn hattrick: 3-0. Het duel was daarmee wel beslist en SGV beperkte zich daarna tot het verdedigen van de voorsprong. Diep in de extra tijd kostte dat de thuisclub nog een onnodige tegentreffer nadat twee SGV-ers werden uitgespeeld. Marijn Jager wist de eerste inzet nog te keren, maar in de rebound werd de eindstand alsnog op 3-1 bepaald. De wedstrijd werd daarna meteen afgefloten (foto: Peter de Jonge).

No Replies to "Jos Hoeksema (SGV) is scoren nog niet verleerd"