Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is (nog) niet helemaal compleet. Van sommige clubs hebben we alleen de uitslagen gekregen. Voor het overige valt er weer genoeg om van te smullen, zoals bijvoorbeeld van drievoudig doelpuntenmakers Danny Blaauw (SC Scheemda), Jos Hoeksema (SGV) en Ronny Bakker van Noordpool UFC. Minder leuke dingen zijn er echter ook weer gebeurd. Een vuistslag, rode kaarten, een forse nederlaag voor De Fivel dat coach Wilhem van der Wiel aan het einde van het seizoen laat gaan en het pak slaag dat het zwaar gehavende zaterdagteam van Oldambtster Boys kreeg te verduren.

1e Klasse F Zaterdag
ONS SNEEK – WINSUM    1-1
Winsum heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ONS Sneek, de voormalige broodheer van trainer Fred de Boer en een van de clubs waar Yume Ramos ook de nodige voetsporen heeft achtergelaten. De gasten begonnen prima aan de ontmoeting, die allerminst saai zou worden. Opvallend feit was dat scheidsrechter De Gier uit Biddinghuizen door twee clubgrensrechters werd geassisteerd en hij zag volgens de Winsumers een handsbal over het hoofd waaruit het enige doelpunt van de thuisclub werd gescoord.

De gasten dachten binnen een tijdsbestek van vijf minuten al op voorsprong te komen dankzij Yume Ramos, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De aanvaller was behoorlijk op dreef, want ook de tweede mogelijkheid van Winsum kwam op zijn naam te staan. Nu zag hij een inzet weggetikt worden en liet Jared Falaye de rebound onbenut.  Aan de overzijde liet de thuisclub zich ook niet onbetuigd, maar Winsum wilde van geen wijken weten.

Ramos zou nog een keer in scoringspositie komen na een voorzet van Tijs Mulder, maar zijn poging werd ten koste van een corner onschadelijk gemaakt. En toen viel toch de openingsgoal, maar dan wel voor ONS. Een voorzet van Nordin Tahboun werd volledig gemist, maar belandde bij Ewart Ottema. Die leek de bal binnen te koppen, maar volgens de Winsumers tikte hij het speeltuig met de hand achter doelman Wouter Meijer. Arbiter De Gier zag er geen opzet in en kende de treffer toe: 1-0. Met die stand werd ook de rust bereikt omdat een poging van Faleye op onderkant lat uiteen spatte.

Winsum kwam beter uit de kleedkamers dan de Friezen en het was andermaal Yume Ramos die iets leuks in gedachten had na een prima corner van Tim Hoff. Zijn kopbal ging echter naast. Twee corners later en een mislukte poging van Raul Bello later was daar dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. En niet geheel onverwacht was het Yume Ramos die zijn oude club pijn deed. Uit een ingooi van Jose Bello knikte de spits de bal achter goalie Tristan Boersma: 1-1. De sluitpost kwam bij de doelpoging in aanraking met de goaltjesdief, maar scheidsrechter De Gier zag er geen overtreding in. Wel moest de sluitpost zich even laten behandelen, maar kon de wedstrijd gewoon hervatten.

Nadat Ewart Ottema doelman Wouter Meijer op zijn pad had gevonden, was het Yume Ramos die tien minuten voor het laatste fluitsignaal het speeltuig uit een vrije trap op de paal mikte. Aan de zijde van ONS Sneek waren het invaller Lennard Feenstra en Wesley Tankink die niet tot scoren wist te komen, mede dankzij goed keeperswerk van Wouter Meijer. De officiële speeltijd zat er al bijna op toen Geoffrey Eekhof een Winsumer uitbraak via Menno Mulder probeerde te verstoren. Hij kwam daarbij niet helemaal goed uit en raakte geblesseerd. De ongelukkige moest per brancard van het veld worden gedragen. Het was een vervelend slot van een wedstrijd die alles had geboden, maar uiteindelijk geen winnaar kende.

2e Klasse L Zaterdag
KOLLUM – SV BEDUM    3-0

3e Klasse C Zaterdag
NEC DELFZIJL – NIEKERK    5-0
NEC Delfzijl heeft tegen een ietwat verzwakt Niekerk vrij simpel met klinkende cijfers weten te winnen. Binnen een kwartier had de mee opgestoomde linksback Erwin Noordhoff de score al opengebroken: 1-0. Devante de Windt was de volgende die zich liet bejubelen. Hij zorgde in de 33e minuut voor 2-0.

Met snel combinatiespel probeerde NEC Delfzijl en hoog druk zetten probeerden de Havenkanters het slotlicht kapot te spelen. Na 36 minuten kwam een goede bal van Noordhoff bij Dion Zimmerman terecht en die tilde de stand naar 3-0. Sem Switynk wist het net ook nog aan de goed kant te raken en dus ging de thuisclub met een geruststellende 4-0 de kleedkamers in voor de thee. Als alle kansen waren benut, had Niekerk voor nog grotere problemen gestaan, maar NEC Delfzijl had de tweede helft nog om het doelsaldo verder op te vijzelen.

Scherpte was geboden in de tweede helft. En er vooral voor waken dat iedereen op weg zou gaan naar eigen succes. Niekerk zag de bui hangen, zakte nog verder in en deed de deur wat steviger in het slot. De ruimtes werden kleiner voor de Delfzijlsters en dat was er misschien ook wel de oorzaak van dat er nog maar een treffer zou volgen. Invaller Abdi Ege scoorde na 75 minuten 5-0. Slordigheid aan de bal en een te traag baltempo waren er de oorzaak van dat het daarbij bleef. ‘Ik ben tevreden over wat ik heb gezien. We hebben de stijgende lijn te pakken. Hopelijk kunnen we die komend weekeinde doortrekken’, aldus coach Roy Kamps. Dat moet dan in de uitwedstrijd tegen ON Roden gebeuren.

LYCURGUS – NOORDWOLDE    2-1
Noordwolde is er niet in geslaagd om een goed resultaat mee te nemen in de tweestrijd met Lycurgus. De Stadjers wisten de punten in eigen huis te houden, al ging dat dan ook niet eenvoudig. In de beginfase waren er over en weer wat kansen. Lycurgus had meer balbezit en probeerde het Noordwolde lastig te maken met veel positiewisselingen op het middenveld en in de aanval.

De geelzwarten waren even zoekende, maar herpakten zich gedurende de eerste helft. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor het team van trainer Elsin Yilmaz. De doelman van Lycurgus moest alert reageren na een hoekschop en voorkwam daarmee een treffer van de gasten. Na een half uur spelen kreeg de thuisclub de mogelijkheid om te scoren, maar de inzet verdween naast. Beide teams konden aan de thee zonder dat er werd gescoord en dus moest het na de doelwisseling gebeuren.

Vlak na de thee veroverde Noordwolde de bal op de helft van de thuisclub, waarna Bart Hollink teammaatje Marco Vos op pad stuurde. De spits maakte geen fout en mikte het leer van een meter of twintig achter de kansloze doelman in de kruising: 0-1. De bezoekers bleven daarna compact spelen en leek niet van zins om iets weg te geven. Toch wist Lycurgus langszij te komen middels ene directe vrije trap. Frank van der Veen joeg de bal het doel in: 1-1. In de 78e minuut was het andermaal raak vanuit een lange ingooi die met succes door  Mickey van der Horst werd verlengd: 2-1. Daar zou het ook bij blijven en dus greep Noordwolde er alsnog naast.

Volgens Yilmaz had zijn team iets anders gespeeld. ‘Voor een aantal jongens was het even wennen op een andere positie, maar iedereen heeft goed gespeeld. We hebben qua veldspel heel weinig weggegeven. De goals van Lycurgus vallen uit dode spelmomenten en dat is erg jammer. Na het duel waren er bij ons alleen maar complimenten voor het vertoonde spel. We moeten deze stijgende lijn vast zien te houden en zorgen dat we de punten in eigen huis houden in het duel met SC Loppersum.

GROEN GEEL – OMLANDIA    2-1
Bij Omlandia kijken ze uit naar de winterstop. De derdeklasser loopt momenteel op zijn tenen vanwege het grote aantal geblesseerde spelers. ‘Ik hoop dat we in januari met een fitte selectie kunnen starten’, verzuchtte trainer Marcel de Groot na de verloren wedstrijd tegen Groen Geel. Hij kon voor het duel met de Stadjers geen beroep doen op maar liefst negen selectiespelers. ‘En als ik dan naar het spel kijk van de groep die er wel staat, dan kan ik ze alleen maar complimenten geven. Maar ja, dat levert geen punten op’, aldus de coach. Na een minuut of twintig spelen kwamen de Ten Boersters op een ietwat ongelukkige wijze met 1-0 achter te staan, maar had vervolgens ook niet over geluk te klagen toen Ruben Meijer er voor de rust nog 1-1 van wist te maken. Na de thee was de tweestrijd redelijk in balans. Uit het niets belandde een voorzet van Groen Geel echter op de paal en vloog via de rug van de Ten Boerster goalie Devon Harmsma in het doel: 2-1, Wat Omlandia daarna ook probeerde, het mocht niet meer baten en dus stond het team na afloop met lege handen.

4e Klasse C Zaterdag
HOLWIERDE – DE FIVEL    6-0
Anders dan de uitslag zou doen vermoeden, speelde het bezoekende De Fivel aanvankelijk niet eens zo slecht. Holwierde had wel een veldoverwicht, maar wist dit niet in cijfers uit te drukken. De doelpuntenmachine kwam pas na de pauze echt op gang.

In het eerste bedrijf bleken beide ploegen het vizier nog niet op scherp te hebben staan. Aan Holwierder kant was het Robbie ten Hove die doelman Sven Vos op zijn weg vond. Vos verving zijn collega Sander Steenbergen, die een weekendje weg was, en deed dat met verve. Aan de andere kant lieten Mark Kramers en met name Corné Bos mogelijkheden liggen om de Holwierder defensie een nare surprise te bezorgen. De Fivel had waarschijnlijk nog wel twee uur kunnen voetballen in de hoop dat er een goal gemaakt zou worden, maar dat wilde niet lukken. Na vijfenveertig minuten had het ook zomaar 2-2 kunnen staan, maar er werd slechts én, maar er werd slechts één treffer begroet en die kwam op naam van Robbie ten Hove: 1-0.

Na de thee verscheen er een ander Holwierde binnen de lijnen en bij De Fivel veranderde er ook iets. Binnen vijf minuten mikte Yirsan Bouman een vrije trap achter Vos (2-0) en was het andermaal Robbie ten Hove die trefzeker was na een corner van Thijs Sonneveld: 3-0. De Fivel besloot meer risico’s te gaan nemen, maar dat pakte vooral in het voordeel van Holwierde uit. Na een fantastische individuele actie maakte Tim Visscher er 4-0 van en uit een voorzet van invaller Koen Tuil knikte Gijs Geurtsen, ook al ingevallen, de 5-0 binnen. Na een fraai eentweetje met wederom Koen Tuil in een belangrijke bijrol, sneed Robbie ten Hove door de Riepster defensie en werd de eindstand door hem op 6-0 bepaald.

DVC APPINGEDAM – SIOS    4-0
DVC Appingedam heeft een prima zege weten te behalen in de thuiswedstrijd tegen het Sauwerder SIOS. De driepunter kreeg al vroeg in de wedstrijd gestalte toen Bram Noordhof binnen een minuut de 1-0 wist te maken.

Na een mooie pass van Romano Kisman mocht Bas Groenewold vertrekken, maar hij werd tegen het gras gekwakt en dus kwam de bal op de stip te liggen. In de 20e minuut betekende dat 2-0 door toedoen van Chris Dijks. Doelman Olaf Kiewiet moest nog wel een keer ingrijpen, maar veel meer mogelijkheden kregen de gasten niet. Nadat Bas Groenewold, Ronald Hund en Jeroen van Hunnik mogelijkheden onbenut hadden gelaten, brak de rust aan. Na de thee was het Romano Kisman die een prima steekpass van Jeroen van Hunnik wist te verzilveren: 3-0. In de slotfase pikte Jurrely Torbed ook nog een doelpunt mee en bepaalde de eindstand daarmee op 4-0. SIOS wist er in de tweede helft niets tegenover te zetten en mocht eigenlijk van geluk spreken dat debuterende Marco van der Duin (JO19), Torbed en Job Groenewold het vizier niet echt op scherp hadden staan. Ook Jort Tiesma (JO19-1) debuteerde in de hoofdmacht van de Damsters.

SV DE HERACLIDEN – HS ’88    0-1

VVK – MIDDELSTUM    3-2
Doelpunten Middelstum: Xander Anema en Rutger Schuiling

5e Klasse D Zaterdag
WARFFUM – ZEC    0-1
Het duel tussen thuisclub Warffum en ZEC was er eentje van aanhaken of naar beneden kijken. Uit Warffumer oogpunt bekeken werd dat het laatste, want de ploeg van trainer Nico de Vries verloor de ontmoeting dankzij een treffer van Mijo Maros.

De voorbereiding was allerminst optimaal van Warffum. Doelman Ramon Dijkema wist de weg naar het sportpark niet tijdig te vinden. Hij bleek weer in slaap te zijn gevallen. De gastheren vonden de net vader geworden Eddy Renses bereid om onder de lat plaats te nemen. En dat was maar goed ook, want er werd binnen de spelersgroep al geloot wie het doel zou gaan verdedigen. Een kwartier voor de aftrap was Renses paraat, liet zich drie keer onder vuur nemen en ging vervolgens de kleedkamer in om zich verder voor te bereiden. Delano Corbijn bleek niet fit genoeg te zijn om te spelen. Remon Bijsterveld was daarentegen wel weer van de partij.

Het duel begon prima voor Warffum, dat een hoger tempo hanteeerde en ZEC aanvankelijk goed wist te bestrijden. De bezoekers hielden de deur achterin echter goed dicht en dus liepen de aanvallende intenties van Warffum vaak in de slotfase stuk. In de omschakeling probeerden de Zandeweersters Melvin Sikkema of Robin Stoter in stelling te brengen. Na een minuut of twintig spelen belandde de bal bij Mijo Maros, die Renses geen kans liet: 0-1. Het was de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar hij was wel meteen raak. Warffum had het betere van het spel, maar wist zichzelf niet te belonen. Ook na die goal waren er mogelijkheden voor ZEC, maar Renses liet zien dat ze hem niet voor niks hadden opgetrommeld.

Ook na de thee bleef Warffum het betere voetbal spelen, maar ontbrak het aan de eindpass. Aan de andere kant bleef het uitkijken voor de acties van Melvin Sikkema, die het soms op zijn heupen kreeg, maar niet tot scoren wist te komen. En dus bleef het bij die ene treffer van Maros, die overigens in de slotfase van het veld moest nadat hij zijn tweede gele kaart had gezien.

‘Voetballend de bovenliggende partij, maar jezelf niet belonen. Het is een beetje tekenend voor Warffum. De wil om te voetballen is er wel. Ik zie herkenbare dingen, maar we zullen nog meer geduld moeten hebben om de tegenstander uit elkaar te spelen. We pakken helaas geen punten, maar tevredenheid over het spel is er wel. Zaterdag moeten we op bezoek bij Eenrum. Een tegenstander waar Warffum het altijd lastig mee heeft. We zullen zien wat dat oplevert’, aldus coach Nico de Vries.

Zijn collega Marinus Siekman vond dat zijn ploeg de lange bal van Warffum er niet uit wist te halen. Ook het gebrek aan uithoudingsvermogen bij een enkeling baarde hem zorgen. Ik heb in de rust Robin Stoter naar de kant gehaald omdat ik vond dat er te weinig beweging in hem zat. Gijs Balkema verving hem, maar voetballend werden in de tweede helft niet veel beter.’

NOORDPOOL UFC – EENRUM    4-1
Frank Bos scoorde voor de bezoekers in Uithuizen, maar dat bleek bij lange na niet voldoende voor de Marnebewoners om na zeven wedstrijden eindelijk eens een punt of misschien wel meer mee naar huis te nemen. Gastheer Noordpool UFC wist het net namelijk vier keer te laten bollen.

Nermin Redzic was een van de twee schutters. Hij scoorde uit een strafschop nadat Haben Mulue Rezene tegen het kunstgras was gekwakt. De andere doelpuntenmaker was niemand minder dan de 39-jarige Ronny Bakker. De man die eerder furore maakte bij ZEC en Poolster is het scoren nog steeds niet verleerd en produceerde zelfs een hattrick.

Ondanks het feit dat het allesbehalve goed gaat met Eenrum, blijft het team wekelijks voetballend naar de eerste punten zoeken. Het elftal van trainer Klaas van der Ploeg bevindt zich in de opbouwende fase en staat er wat dat betreft net zo voor als Noordpool UFC. Er zit maar een groot verschil tussen beide teams en dat is dat de Uithuizers af en toe wel successen kunnen begroeten.

Over de inzet van Bakker zegt Gerard Bekkering van Noordpool UFC het volgende: ‘Hij voetbalde op de zondag, maar dat team heeft de vereniging teruggetrokken. En je kent Bakker, hij wil altijd voetballen en ook winnen. Zo iemand kunnen we goed gebruiken. Hij brengt een stuk rust en routine in het doorgaans jonge team en weet op zijn tijd ook wel te scoren.’

DE LAUWERS – STEDUM    9-1
Stedum kreeg een fors pak slaag van thuisclub De Lauwers. Het zwaar gehavende team van trainer Cris Feldman kwam er geen moment aan te pas in Warfstermolen. Ondanks dat hij de bal negen keer uit het net moest halen, stond Tomas Reeker volgens de oefenmeester wel goed te keepen. Milan de Vries was de enige die namens de geelzwarten het net wist te vinden. Verder liet Feldman Sil Brandsma en Jorrit Lantman van O17 in de Stedumer hoofdmacht debuteren.

OKVC – EZINGE    1-2
De 1-2 overwinning in de derby tegen OKVC betekende voor Ezinge de vierde overwinning op rij. Waar de vorige drie wedstrijden terecht in winst werden omgezet was daar deze keer geen sprake van, want de Oldenhoofsters waren gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Op een lastig bespeelbaar veld dat bedekt ging onder een forse laag zand was het bijzonder lastig voetballen en doordat de ruimtes te groot waren en de passing onnauwkeurig, slaagde Ezinge er nauwelijks in een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Toch stond het bij rust op een 0-1 voorsprong doordat keeper Van der Zijl zich in de 10e minuut verkeek op een schot van Jasper Dijkstra: 0-1. Zoals gememoreerd voetbalde OKVC gemakkelijker, maar wist ook nauwelijks mogelijkheden te creëren.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Na een uur spelen leed Ezinge weer eens balverlies en werd Jasper Ludema in stelling gebracht. Hij schoot de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Waar het er op leek dar OKVC door zou drukken, pakte Ezinge in de 78e minuut toch weer de leiding. Een hoekschop  werd buiten de zestien gewerkt waar centrale verdediger Ewart Gerritsen zich niet bedacht en met een heerlijke volley de 1-2 binnen schoot. OKVC ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar Ezinge hield eenvoudig stand in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend.

5e Klasse E Zaterdag
WESTERKWARTIER – GEO    3-1
Een prima spelend GEO gaf in de uitwedstrijd tegen Westerkwartier het duel binnen tien minuten uit handen. Op voorhand wist trainer Leendert Nieborg al wel dat het een zware klus zou worden om de kampioenskandidaat pijn te doen, maar het uiteindelijke was niet nodig geweest.

De rijkelijk gevulde ziekenboeg van de Garmerwolders werd aangevuld met blessures van Hielke Stuivenberg en keeper Alex Sarfo. Wegens verplichtingen elders kon er ook geen beroep worden gedaan op Patrick van Zanten en Robert Bleeker. Ondanks al die absenties, wist GEO toch een meer dan verdienstelijke wedstrijd op de mat te leggen.

Kampioenskandidaat Westerkwartier probeerde de kater van een week eerder weg te spelen en GEO hun wil op te leggen. De gasten hadden de zaakjes echter goed voorelkaar. Beide teams kregen ook niet veel kansen en als het al gevaarlijk werd, maakte gelegenheidskeeper Aron van Geffen, normaal gesproken in de punt van de aanval te vinden, een betrouwbare indruk. De rust brak aan zonder dat er gescoord was.

Het tweede bedrijf begon goed voor GEO. Met een geweldig afstandsschot was het Jurry de Boer die de bezoekers op 0-1 wist te zetten. De vreugde over die goal duurde slechts drie minuten. Een van richting veranderd schot betekende 1-1 en daarna was GEO even de kluts kwijt. De organisatie was zoek en daar profiteerde Westerkwartier nog twee keer van: 3-1. Het betekende een behoorlijke domper voor de tot aan die fase goed spelende Garmerwolders. De wedstrijd was binnen tien minuten volledig op zijn kop gezet en dat was niet nodig geweest.

GEO wist zich nog wel weer op te richten en er weer een wedstrijd van te maken, waarbij beide ploegen vol voor de aanval kozen. Het resultaat veranderde echter niet meer. Ondanks de nederlaag overheerste bij GEO toch het positieve gevoel. Het gemis van diverse spelers zal tot aan de winterstop niet veranderen en dus zal GEO het moeten doen met de mensen die wel beschikbaar zijn.

5e Klasse F Zaterdag
BATO – VVS    1-5

Het Oostwolder VVS heeft de koppositie in 5F overgenomen van SC Scheemda dankzij een geflatteerde zege op thuisclub BATO. De laatste linie van de gasten werd constant onder druk gezet en op het middenveld werden pittige duels uitgevochten. Na een goede aanval over rechts zorgde Thijs Boer voor 0-1. Balverlies op het middenveld leidde vervolgens tot de 1-1 en René Dijksterhuis zorgde er voor dat de bezoekers toch nog met een voorsprong de kleedkamers konden opzoeken: 1-2. Na de doelwisseling kwam VVS behoorlijk onder druk te staan, maar was het Lars Eggens die de bevrijdende 1-3 wist te maken. Leon Boer zorgde daarna voor 1-4 en vervolgens was het andermaal Dijksterhuis die doel wist te treffen: 1-5.

SC SCHEEMDA – WESTERLEE    3-4
SC Scheemda heeft iets met derby’s en die niet weten te winnen, Was het eerder VVS dat de ploeg van trainer Gerrie Drent op de knieën wist te dwingen, nu bleef het bezoekende Westerlee aan de positieve kant van de score.

De Scheemders speelden een onherkenbare wedstrijd en Westerlee deed wat het moest doen en dat was het benutten van de kansen die ze kregen. Rowan de Zwart vergat namens de thuisclub een leeg doel te doorboren. De gastheren waren aan de bal en in de opbouw niet goed in de eerste helft en leverden het speeltuig vaak en onnodig in. Bij de eerste mogelijkheid die hieruit voor Westerlee ontstond. Liet Thijs Heeg zich verleiden tot een overtreding binnen de zestien en vervolgens mocht Jan Derks Kloosterboer vanaf elf meter aanleggen: 0-1. Lang genieten zat er niet in, want twee minuten later lepelde Danny Blaauw een vrije trap op fraaie wijze tegen de touwen: 1-1.

Na een kwart wedstrijd ging SC Scheemda in de fout en andermaal werd dit resoluut afgestraft. Nu was Berry Smit de doelpuntenmaker: 1-2. Ook nu duurde de vreugde niet lang, want andermaal was het Danny Blaauw die de achterstand wist weg te poetsen: 2-2. Nog leek SC Scheemda niets van de fouten te hebben geleerd en deed doelman Frank Brouwer ook nog een duit in het zakje. Na een scrimmage had hij de bal moeten pakken, maar raakte een speler van Westerlee en vervolgens vloog de bal tegen het nylon: 2-3.

In het tweede bedrijf kwam Westerlee amper over de middenlijn. Een handsbal leidde in de 52e minuut tot de derde goal van Danny Blaauw: 3-3. Het veldspel van SC Scheemda was nu wel iets beter, maar echt grote kansen bleven uit of het waren wel de paal en de doelman die meer successen in de weg stonden. Met nog ten minuten te spelen kreeg SC Scheemda een vrije trap te nemen. Die werd in de voeten van een tegenstander gedeponeerd. De bal werd vliegensvlug op Berry Smit gespeeld en opnieuw was het raak voor de gasten: 3-4.

Door de nederlaag is SC Scheemda nu geen koploper meer. ‘Er waren teveel spelers die het niet hadden vandaag en dan kun je zomaar van elk team verliezen. Wij zijn geen machines, dus is het nu even slikken en weer doorgaan’, sprak Gerrie Drent na afloop.

WAGENBORGER BOYS – MEEDHUIZEN    0-3
Er was de hele wedstrijd eigenlijk niet zoveel aan de hand en er kon rustig worden geconcludeerd dat de gasten de betere van de twee waren in de burentwist die op het veld van Wagenborger Boys werd uitgevochten. En toch sloeg de vlam nog even in de pan toen de laatste minuten al waren aangebroken. Martijn Groenhagen maakte een trappende beweging in de richting van Jaap Enderle, die de Meedhuizer vervolgens een duw verkocht. Groenhagen reageerde met een ordinaire vuistslag en spuwde de Wagenborger in het gezicht. Dat laatste had scheidsrechter  niet gezien, maar voor de vuistslag kreeg de Meedhuizer rood en dus kon hij vertrekken. En ja, er werd ook nog gevoetbald. Na een 0-1 ruststand dankzij ene treffer van Eddy Silva, liepen de bezoekers uiteindelijk uit naar 0-3. Eddy Silva en Brian Vijsma waren in het tweede bedrijf de doelpuntenmakers (foto: Linda van Vliet).

SETA – OLDAMBTSTER BOYS    10-0
Het zaterdagteam van Oldambtster Boys kreeg en fikse draai om de oren van Sportclub Exloërmond Tot Afdraai uit Musselkanaal, kortweg ook wel SETA genoemd. De blessuregolf aan de zijde van de Boys blijft maar voortduren. Voor de uitwedstrijd waren er maar liefst elf afmeldingen. Toch begon men onbevangen tegen de thuisclub. Men had immers niks te verliezen.

Denny Feiken opende de score voor de gastheren en Jos de Boer verdubbelde de marge. Tussendoor kreeg Nico Slijm, normaliter verdediger maar nu tot spits gebombardeerd, nog ene kans omdat hij de bal zomaar in de voeten kreeg gespeeld. Hij wist dit buitenkansje niet te benutten. SETA zag al vrij snel de rechtsback en de doelman geblesseerd uitvallen, maar bleef de betere mogelijkheden krijgen. De derde treffer zou uit een strafschop moeten voortvloeien. Er was weliswaar voor buitenspel gevlagd, maar de scheidsrechter van dienst liet doorspelen en constateerde een overtreding binnen de beruchte lijnen. Doelman Michel Buurmeijer voorkwam dat de thuisclub zou scoren. Uiteindelijk zou de goal wel vallen en werd het voor de thee zelfs nog 4-0.

Na de thee wisten de Nieuw-Scheemders de deur lange tijd op slot te houden. Veel te halen was er niet en het was belangrijk om de wedstrijd uit te spelen zonder nog een aantal keren te moeten vissen. Dat mislukte echter en aan het einde van de rit bleef de teller op tien Musselkanaalster treffers steken.

‘Wij wisten dat het een lastige middag zou worden, We hebben voor het eerst geen blessures opgelopen, dat is al heel wat. De focus moet op de komende twee wedstrijden liggen. Hier kunnen we onze eerste drie punten pakken. Dit duel moeten we maar snel vergeten’, sprak men na afloop aan de zijde van Oldambtster Boys. Zaterdag speelt men al om 13.00 uur op eigen veld tegen Meeden in verband met het WK in Quatar.

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN – HEILIGERLEE    3-2
Siddeburen is in ieder geval tot het komende weekeinde de nieuwe koploper in 4C. Op eigen veld wist het team van trainer Peter Poort de vierde zege op rij te boeken. Tegenstander Heiligerlee moest lange tijd met tien man spelen omdat Dylan van der Heiden twee keer geel kreeg en vroegtijdig kon vertrekken.

Siddeburen voetbalde de eerste helft goed. Het bouwde prima op en had het duel onder controle . De gastheren kwamen op voorsprong door ene treffer van Toby Poort na een goede aanval over rechts. Ruben van der Ploeg had daarna een paar goede acties in huis en zorgde er indirect voor dat Gerry Winkel voor 2-0 kon zorgen. Daarna werd het duel wat grimmig door de dubbele gele kaart. Heiligerlee wilde eigenlijk niet verder spelen, maar besloot het gezonde verstand te laten werken.

Na de thee was het net alsof Siddeburen het te gemakkelijk wilde doen. Ondanks het feit dat ze een speler minder in het veld hadden staan, leek het er meer op dat er ene extra speler in het veld stond. De bezoekers wisten op 2-1 te komen door een goede treffer van Jorn Hoogstraten. Daarna was het andermaal raak na voorbereidend werk van Ruben van der Ploeg. Hij stelde Julian Pot in staat om zijn elfde van het seizoen te maken: 3-1.  Door een dubieuze penalty wist Heiligerlee nog dichterbij te komen omdat Gert Reininga raak schoot (3-2), maar dat werd dan ook de eindstand. Ondanks de vele blessuregevallen aan Siddebuurster zijde wist het team toch weer een prima resultaat neer te zetten.

5e Klasse C Zondag
ALTEVEER – KLOOSTERBUREN    0-3

Kloosterburen speelde een goede wedstrijd in en tegen Alteveer dat vooral met lange ballen voor onrust bij de gasten probeerde te zorgen. De bezoekers gingen daar in mee, waardoor er een rommelig wedstrijdbeeld ontstond. Na een kwart wedstrijd was het voor de eerste keer raak voor het team van coach Willem Kluin. Rond de 20e minuut was het Niels van der Maar die het van afstand probeerde en de bal lekker zag binnenvliegen: 0-1. Kloosterburen begon daarna beter te voetballen, maar miste voor het doel van de gastheren de nodige scherpte in de afwerking. Na de thee werd het 0-2 na een aanval over links. Een voorzet werd door Matthijs Voos tot doelpunt gepromoveerd. Daarna was het Rick Seelen die het duel in het slot gooide: 0-3. Alteveer was de weg helemaal kwijt en moest op zeker moment zelfs met tien man verder. Kansjes waren er daarna nog wel voor de gasten, maar gescoord werd er niet meer. ‘We staan er goed op momenteel. Voor de winterstop spelen we nog twee keer. Het is zaak om ook uit die duels een goed resultaat te halen’, aldus Kluin.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"