Snerttrail rondom Proostmeer in Wagenborgen

De loop- en trainingsgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen organiseert op 17 december de Proostmeer Snerttrail-cross. Dit is een recreatieve loop rondom het Proostmeergebied over een, twee of drie ronden. Een ronde is 2750 meter lang en het startschot zal om twaalf uur gegeven worden aan De Elzen 1 in het dorp.

Het parcours is grotendeels onverhard en loopt dwars door en langs de natuurlijke omgeving van het Proostmeer. In de winterperiode gebruiken veel hardlopers de cross of trail vaak als training voor het wegseizoen. Steeds meer mogen dit soort lopen zich verheugen in een bredere belangstelling, omdat het ook puur genieten is van het lopen in en door de natuur. Heb je dus zin om een betere, sterkere hardloper of loopster te worden of wil je lekker lopen en genieten van de natuur, dan is deze snerttrail/cross zeker de moeite waard. Na afloop wacht een warme kop snert als beloning van de geleverde prestatie. De loop is voor iedereen geschikt omdat men zelf de keuze kan maken hoeveel rondes er gelopen worden. De maximale afstand is ongeveer 8250 meter.

Wil je verzekerd zijn van een kop warme snert dan is aanmelding vóór 16 december noodzakelijk. Latere aanmelding of op dezelfde dag is mogelijk, maar geeft geen garantie op deze oer-Hollandse traktatie. Opgave tot 16 december kan per e-mail en bij de start, maar om zeker te zijn van een kop snert kan er tot en met de 12e december opgegeven worden bij inastoutmeijer@ziggo.nl.   Deelname is niet gratis.  Bij de vorige editie van de snerttrail werd de opbrengst gedoneerd aan het UMCG kanker researchfonds, voor deze editie willen we als organisatie Ronnie Zoer uit Wagenborgen ondersteunen die volgend jaar zijn tiende Homeride voor het Ronald McDonald Kinderfonds als tegenprestatie zal gaan fietsen. Hij gaat in vierentwintig uur vijfhonderd kilometer fietsen.

No Replies to "Snerttrail rondom Proostmeer in Wagenborgen"