Curieuze remise voor NEC Delfzijl na duel met ON Roden

NEC Delfzijl heeft aan de uitwedstrijd tegen ON Roden een punt overgehouden. Het team van trainer Roy Kamps kreeg aanvankelijk genoeg kansen om al snel een ruime voorsprong te nemen, maar dat gebeurde niet. De gastheren wisten op voorsprong te komen, maar NEC Delfzijl toonde na de thee veerkracht en boog de achterstand om in een 1-3 voorsprong. Uiteindelijk bleef er na een vermeende handsbal en een fraai stukje toneel slechts een punt over voor de Havenkanters.

NEC Delfzijl is de laatste weken hard bezig om op te krabbelen en heeft zich inmiddels in de subtop van de derde klasse gemeld. Een overwinning op thuisclub ON Roden zou het team van trainer Roy Kamps zo vlak voor de winterstop goed uit komen. Het eerste bedrijf verliep eigenlijk prima. Er waren kansen over en weer, maar de thee leek te worden gehaald zonder dat er doelpunten op het sportpark van de Rodenaren begroet konden worden. Dat veranderde echter toen Janco de Boer het speeltuig kreeg aangespeeld en deze, volgens trainer Roy Kamps van NEC Delfzijl, met de hand verlengde om het leer vervolgens binnen te schieten: 1-0. Dat ontging scheidsrechter van dienst Jansen en dus kwamen de gastheren na veertig minuten op voorsprong. Naderhand was de doelpuntenmaker wel zo sportief om toe te geven dat hij de bal met de hand had meegenomen.

Kamps probeerde zijn manschappen in de rust op te peppen, zich snel over de in zijn ogen onterechte treffer heen te zetten en er in het tweede bedrijf nog meer energie in te gooien. Dat leverde in de 51e minuut de gelijkmaker op. Een prima aanval over links werd door Dion Zimmerman afgerond achter doelman Danny Blaauwwiekel gedeponeerd: 1-1. Na een ietwat onhandige actie van Dani Schuijl, waarbij hij zichzelf min of meer ten val bracht en tegenstander Joseph Duku Dima in zijn val meenam, schreeuwde ON Roden om rood, maar daar ging de fluitist niet in mee.

NEC Delfzijl was daarna de bovenliggende partij, gaf vrijwel niets meer weg en toen Samir Ennaciri met een mooi diagonaal schot voor 1-2 wist te zorgen, leek zich een mooie middag voor de Delfzijlsters af te tekenen. Die kreeg nog meer gestalte toen Dion Zimmerman in de 79e minuut met buitenkant voet een vrije trap nam en Sem Switynk de 1-3 tegen het nylon knikte.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de Havenkanters, die de wedstrijd rustig konden uitspelen en hard op weg leken om hun vijfde overwinning van het seizoen te laten aantekenen. In de 88e minuut mocht Leon Schievels namens ON Roden een vrije trap nemen nadat een bal op de billen van Brend Hansen voor een handsbal werd aangezien door de warrig leidende Jansen. De vrije trap van Schievels, zijn eerste treffer uit een spelhervatting, verdween achter Bass Westerhuis in het doel: 2-3. En dus werd het nog even bibberen voor de gasten, die verbaasd waren over het feit dat de leidsman een minuut of zeven aan extra tijd liet spelen.

Bij een van de laatste aanvallen van ON ging doelman Danny Blaauwwiekel mee naar voren. Hij had kennelijk nog een kunststukje in gedachten en die kwam er dan ook. De sluitpost lag plotsklaps op de grond en begon te schreeuwen alsof hij zojuist door een meute Delfzijlsters was aangevallen. De fluitist had niets gezien, maar wel iets gehoord en deponeerde de bal vervolgens op elf meter van het Delfzijlster doel en het was Rik de Boer die het presentje uitpakte: 3-3. De goalie van de thuisclub kon weer terug naar zijn post. Zijn taak was kennelijk volbracht.

‘We hebben gewoon fantastisch gespeeld en het is zwaar onverdiend dat we een zekere overwinning door onze vingers hebben zien glippen door een scheidsrechter die veel dubieuze beslissingen nam. Twee treffers hadden nooit mogen vallen. Ik ben dan ook van mening dat we hier bestolen zijn. Zelfs toen het 2-3 werd, hadden we er nog alle vertrouwen in dat we de zege zouden kunnen vasthouden, maar hoe lang moet je dat doen als een scheidsrechter zoveel blessuretijd bijtelt zonder dat er veel aan de hand is geweest? Ondanks dat we er nu even niks aan hebben, moet ik de jongens toch een compliment maken. Ze hebben zich goed hersteld van de achterstand en laten zien dat ze de afgelopen weken stappen hebben gemaakt’, aldus Roy Kamps.

Zijn collega Erik Kloosterman vond de remise uiteindelijk wel terecht. ‘Het was een leuke, maar rare wedstrijd. Dat kwam vooral door de beslissingen van de scheidsrechter. Die floot naar beide kanten toe heel vreemd.’ Over de twee voorvallen waarbij werd gescoord zegt de oefenmeester. ‘Die handsbal van Janco de Boer heb ik niet gezien, maar als hij dat heeft toegegeven zal het wel zo zijn. Mij heeft ie in ieder geval niks verteld. En die actie van mijn doelman Danny Blaauwwiekel? Hij zei na afloop dat hij niet wist of het nou zijn eigen onhandigheid was geweest of dat iemand hem had geraakt. Hij was er op goed geluk maar bij gaan liggen en ja, dat zo’n scheidsrechter hem dan op de stip legt. Wat moet ik daar van zeggen?’

* ON Roden – NEC Delfzijl 3-3 (1-0). Janco de Boer 1-0; Dion Zimmerman 1-1; Samir Ennaciri 1-2; Sem Switynk 1-3; Leon Schievels 2-3; Rik de Boer (strafschop) 3-3.

No Replies to "Curieuze remise voor NEC Delfzijl na duel met ON Roden"