Korfballers DWA/Argo pakken eenvoudig eerste winst

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag het eerste thuisduel van de zaalcompetitie in winst weten om te zetten. In de Ripperdahal in Winsum kwam het Friese Spannum op bezoek. Het was de hele wedstrijd duidelijk dat DWA/Argo de punten zou behouden. Een spannende ontmoeting werd het niet. Na een 9-2 ruststand boden de Friezen in de tweede helft wat meer tegenstand. Met de 16-12 eindstand bleven de punten echter in Winsum.

Sjouke Hoekstra stond langs de kant bij de thuisclub. Het was zijn beurt om als wissel te beginnen. Van meet af aan was het achttal van trainer-coach Lisette Hamminga scherp. Al in de eerste aanval wist Nick Brandsma de score te openen en ook Sanne Schuuring was even later trefzeker. Hierdoor stond het direct al 2-0 en, nadat de Friezen een keer hadden gescoord, was al snel duidelijk dat er niks voor de gasten te halen viel. DWA/Argo scoorde namelijk vijf keer op rij, uit handen van Lieke Stoepker (2x), Jildau Smedema, Sanne Schuuring en Ole Smedema. Spannum had duidelijke moeite met het afronden van de kansen en ook om het spel van DWA/Argo onder controle te krijgen.

Na 27 minuten te hebben gespeeld wisten de bezoekers pas hun tweede treffer te scoren. Maar opnieuw waren het Jildau en Ole Smedema die trefzeker waren en met een 9-2 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Opvallend was dat Spannum zoveel moeite had met scoren, dat de Friese ploeg maar twee keer in een helft succesvol was. De ploeg had duidelijk een slechte dag.
Na de rust duurde het zeven minuten voordat een van beide ploegen scoorde. Het was Spannum dat voor 9-3 zorgde en hierna vielen de doelpunten aan beide kanten. De Friezen konden het gat van de korf beter vinden dan in de eerste helft en scoorden mee met de thuisploeg. Dit spelbeeld bleef hetzelfde tot aan het einde van de wedstrijd. Het was dan ook geen moment spannend geweest en DWA/Argo trok gedecideerd de overwinning over de streep: 16-12.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuisduel. Dan komt de combinatieclub DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK uit de regio Haulerwijk/Oosterwolde op bezoek. Dit duel zal wederom om 17.15 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Jildau Smedema en Lieke Stoepker (4x), Ole Smedema en Nick Brandsma (3x), Sanne Schuuring (2x).