Noordwolde pakt belangrijke punten in duel met SC Loppersum

De wedstrijd tussen Noordwolde en SC Loppersum wilde op het veld van de geelzwarten maar moeilijk op gang komen. Met name de eerste helft verliep stroef. Na een 2-0 ruststand in het voordeel van het team van trainer Elsin Yilmaz, kwam er na negentig minuten een 3-1 eindstand op het formulier te staan. Noordwolde kon tevreden zijn. Dat gold zeker niet voor SC Loppersum, want het had aangetoond dat het momenteel erg kwetsbaar is.

In de uren voor het duel werd duidelijk dat bij de Lopsters Joris Jurna zou ontbreken vanwege zijn aanstaande vaderschap. Daarnaast bleek in de warming-up dat Rik Buikema ook niet kon spelen. Met Jeffrey Leegstra en Ids in het Veld als vervangers begonnen de gasten aan de ontmoeting met Noordwolde. Olav Sleurink kon eveneens niet in de basis starten, maar wel invallen. Zijn plaats bij de aftrap werd ingenomen door Marc Vereijken.

De Lopsters snakken momenteel naar een overwinning, maar op basis van wat er in de eerste drie kwartier werd geboden, kon niet meteen worden opgemaakt wie er uiteindelijk met de punten vandoor zou gaan. Beide teams stonden goed in de organisatie, maar sprongen slecht met het balbezit om. Het had er alle schijn van dat de spanning van deze niet onbelangrijke wedstrijd op de benen van de acteurs was geslagen. Terwijl de toeschouwers zich behoorlijk stonden te verkleumen en al naar een dampende bak koffie stonden te snakken, sloeg de vlam alsnog in de pan.

In de 42e minuut kwam Bill Baar namens Noordwolde aan de linkerkant op, maar werd valk voor het Lopster strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende vrije trap werd genomen door Marco Vos en in eerste instantie nog gered door Peter Paul Datema. In de rebound was de goalie echter kansloos en wist Robert Holtvluwer zijn eerste goal ooit voor Noordwolde te maken: 1-0. Niet veel later werd het zelfs 2-0 en nu was Marco Vos zelf de scherprechter. Een voorzet werd terug gekopt door Jesse Hijlkema en met een volley door de prijsschutter tegen het nylon gewerkt. In beide gevallen zag de defensie van SC Loppersum er niet goed uit omdat de thuisclub wel erg veel ruimte kreeg om het doel van Datema onder vuur te nemen.

Aan het begin van het tweede bedrijf viel er ook weinig spektakel te beleven. Het duurde tot aan de 64e minuut alvorens er opwinding ontstond. Een steekpass op de goed doorgelopen Tim Maneschijn werd door laatstgenoemde tot goal gepromoveerd en dus was er weer sprake van een wedstrijd: 2-1. SC Loppersum nam meer risico’s, stuurde aanvoerder Ruben Danhof mee naar voren en pompte alle ballen in het strafschopgebied van Noordwolde. Een voorzet belandde bij de tweede paal, maar de inzet ketste op het lichaam van de goed keepende Lennart Havinga af.

Noordwolde werd steeds verder achteruit gedrukt en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Het wilde echter maar niet lukken om goalie Lennart Havinga nog een keer te verrassen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was Job van Zanten er nog het dichtst bij, maar zag de Noordwolder sluitpost ingrijpen voordat hij tot een schot kon komen.

De gastheren probeerden vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden en dat lukte. Met nog maar een paar minuten te spelen was het Dannick Meima die na een goede combinatie de kroon op het voorbereidende werk wist te zetten en de thuisclub de bevrijdende 3-1 wist te bezorgen.

Oefenmeester Elsin Yilmaz was na het laatste fluitsignaal een tevreden man. ‘Wij waren beter dan SC Loppersum en hebben dan ook terecht gewonnen. Ik ben wel van mening dat wij, als we wat rustiger aan de bal zijn, nog meer kansen kunnen creëren en scoren. We komen op zeker moment goed weg, want de gelijkmaker hing in de lucht. Gelukkig voor ons viel het kwartje nu een keer de goede kant op. Wij zijn blij met deze belangrijke punten. Nu moeten we voor de winterstop nog op bezoek bij Aduard 2000, dan moeten we er ook weer staan.’

‘We zitten momenteel in een mindere fase waarin we veel moeten wisselen, spelers hebben die niet de vorm hebben die ze normaal hebben, we geven teveel goals weg en scoren zelf te weinig’, luidde het commentaar van trainer David van der Kam. ‘Iedereen binnen de groep wil erg graag, maar de echte scherpte ontbreekt en concentratie ontbreekt op dit moment. De winterstop komt er aan en we willen de eerste helft met een goed resultaat afsluiten. Daarbij hebben we scherpte en concentratie nodig, maar we moeten met name elkaar en elkaars kwaliteiten gebruiken in plaats van dat we het elkaar moeilijk maken. Dat heeft weer te maken met keuzes die de jongens binnen de lijnen maken.’

* Noordwolde – SC Loppersum 3-1 (2-0). Robert Holtvluwer 1-0; Marco Vos 2-0; Tim Maneschijn 2-1; Dannick Meima 3-1.

No Replies to "Noordwolde pakt belangrijke punten in duel met SC Loppersum"