Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is compleet. En we kunnen u verblijden met twee toegevoegde foto’s. Er waren wisselende resultaten voor de diverse regioclubs, waarvan de wedstrijd met de meeste treffers in Ten Boer tot stand kwam. Kent u Mateo Milkovic nog? De voormalig Middelstummer deed vorige week zijn oude club pijn en bezorgde nu met zijn huidige vereniging VVK thuisclub Poolster hoofdbrekens met vier treffers, zoals Meedhuizen op eigen veld een draai om de oren kreeg van SC Scheemda. Na negen competitieronden is het Ezinge gelukt om koploper RZ Baflo het eerste puntverlies toe te dienen.

1e Klasse F Zaterdag
WINSUM – BLAUW WIT ’34    1-3
Eersteklasser Winsum heeft het in eigen huis afgelegd tegen Blauw Wit ’34. De scherper begonnen gasten troffen een in eerste instantie goed staande verdediging van de gastheren, die dankzij Jared Faleye op een 1-0 voorsprong wisten te komen. Na de pauze zou het blad volledig omdraaien. Na een niet bestrafte overtreding en de verbazing daarover bij de gastheren scoorden de Friezen 1-1 en nog geen minuut later stonden ze op voorsprong toen doelman Wouter Meijer een bal los liet en in het doel zag verdwijnen: 1-2. Na een uur spelen werd het nog erger toen Blauw Wit ’34 er in twee keer 1-3 van wist te maken. De mogelijkheden om dichterbij te komen waren er daarna wel, maar de nederlaag was onafwendbaar.

2e Klasse L Zaterdag
SV BEDUM – BE QUICK DOKKUM    1-2
SV Bedum is er in eigen huis niet in gelaagd om een overwinning uit het vuur te slepen in het duel met Be Quick Dokkum. In de eerste helft leek het daar nog niet op, want de gastheren begonnen goed aan het treffen. Omdat de Friezen zich ook niet onbetuigd lieten en er een hoofdrol was weggelegd voor beide doelwachters, ontspon zich een levendige eerste helft.

Na een kwart wedstrijd leek een aanval van SV Bedum op de lat te stranden, maar Mark Kruizenga was er als de kippen bij om in de rebound voor 1-0 te zorgen. Met wat meer fortuin hadden de Bedumers zichzelf een prima dienst kunnen bewijzen door voor de thee nog een keer te scoren, maar nu stond de paal succes in de weg. Na de doelwisseling oogden de gasten scherper, speelden met meer druk en namen het initiatief over. Er stond een uur op de klok toen de gelijkmaker achter doelman Jorik Smienk viel. Die kwam op naam van Koen Blom: 1-1. SV Bedum probeerde het wel, maar beet uiteindelijk in het stof na een slordige actie van de Bedumer defensie. Jan Koopmans profiteerde en bepaalde de eindstand op 1-2. Door de nederlaag zijn de Bedumers afgedaald naar de elfde plek op de ranglijst en daar wil je aan het einde van de rit liever niet staan.

3e Klasse C Zaterdag
OMLANDIA – THE KNICKERBOCKERS    3-5
In het voetbal draait alles om het maken van doelpunten en het voorkomen daarvan. Als Omlandia in beide gevallen wat slagvaardiger was geweest, had het er na negentig minuten in Ten Boer heel anders uit gezien. Halverwege het duel stond het team van trainer Marcel de Groot op een 2-1 voorsprong. Laurens Stellingwerff had de gasten nog wel aan de leiding geholpen, maar Martin Oudman en Fabio Marongiu draaiden het blad om. Na de thee was Stellingwerff andermaal succesvol en mikte Wouter Hoek de witblauwen opnieuw langs de studentenploeg. In de rust had trainer Marcel de Groot nog aangegeven dat de bereidheid om te winnen er moest zijn en dat dan de drie punten wel gepakt zouden worden. Het mocht niet zo zijn. Tobias Stel wist drie keer te scoren en bezorgde de Stadjers de overwinning.

4e Klasse C Zaterdag
SC STADSPARK – HOLWIERDE    1-2
Holwierde en SC Stadspark hebben een bijzondere relatie. Twee keer eerder speelden de Holwierders tegen de huidige nummer dertien van 4C en beide keren werd er met 1-0 verloren. Ondanks dat feit ging het team van trainer Danny Schudde er, ook gezien de stand op de ranglijst, vol vertrouwen in.

Het spelbeeld was meteen duidelijk. Holwierde was de betere ploeg. SC Stadspark probeerde het wel, maar wist amper op de helft van Holwierde te komen. In het eerste bedrijf waren er mogelijkheden voor Peter Bouwsema, Mike Kraan (lat), Koen Tuil en Thijs Sonneveld. Zij wisten het net niet te vinden. Holwierde had een strafschop moeten krijgen toen Robbie ten Hove tegen het gras ging, maar dat feestje ging niet door. In eerste instantie wees de scheidsrechter wel naar de stip, maar vervolgens deponeerde hij na enige bedentijd het leer net buiten het strafschopgebied voor een vrije trap.

Meteen na de thee leek het er op dat Ten Hove zou scoren, maar de doelman van de Stadjers wist fraai redding te brengen. Nadat Thijs Sonneveld andermaal een kans had laten liggen, was het na een uur wel raak. Mike Kraan stuurde Robbie ten Hove op avontuur en die schoot hard langs de doelman van de gastheren: 0-1. Kort daarna had hij zijn tweede moeten scoren, maar een curieuze redding van de doelman voorkwam een tweede treffer. Hij ging letterlijk en figuurlijk op de doellijn op de bal zitten.

Niet veel later bleek maar weer eens dat de tegenstander wel scoort als je het zelf niet, of te weinig doet. SC Stadspark kwam wat beter in de wedstrijd en wist na zeventig minuten zowaar langszij te komen uit de enige kans van de wedstrijd: 1-1. Doelman Aldert van der Laan had het nakijken na een schot van een meter of vijfentwintig. In de slotfase van de wedstrijd wist Holwierde een handvol mogelijkheden te creëren en het was dan ook wachten op een tweede goal. Die viel in de 85e minuut. Een vrije trap van Thijs Sonneveld werd verlengd door Robbie ten Hove en door Yirsan Bouman bij de tweede paal binnen geschoten: 1-2. Twee minuten later mikte Bouman nog keihard op binnenkant paal en kwam ook Ten Hove niet meer tot een doelpunt. Die blijven kennelijk nog even bewaard voor de topper tegen Mamio die komende zaterdag in Holwierde op het programma staat.

POOLSTER – VVK    1-5
Poolster ging op een pijnlijke manier onderuit in het thuisduel tegen VVK. De aanvallende kwaliteiten van de Stadjers gaven uiteindelijk de doorslag in Spijk. Ondanks een 0-3 achterstand halverwege het duel heerste bij Poolster een onbevredigend gevoel, omdat men het idee had dat een aantal goede kansen onbenut waren gebleven.

‘Het had halverwege ook wel 4-4 kunnen staan’, zei trainer Jeroen de Groot na afloop. VVK had het behoorlijk op zijn heupen en had in Mateo Milkovic een trefzekere aanvaller. Nadat hij een week eerder zijn oude club Middelstum al pijn had gedaan met twee treffers, bezorgde hij nu Poolster flink wat hoofdbrekens door in de eerste helft een glaszuivere hattrick te produceren: 0-3.

De gastheren probeerden er na de rust een wedstrijd van te maken en kwamen na 52 minuten op 1-3 dankzij een treffer van Johan de Groot, die na goed druk zetten van Mark Lijnema wist te profiteren. Iedereen dacht dat de thuisclub nu nog meer gas zou geven, maar VVK boorde die aspiraties al vrij snel de grond in. Djon Beekman zorgde voor 1-4 en vervolgens mocht Milkovic ook het slotakkoord voor zijn rekening nemen: 1-5. ‘Dit was duidelijk niet onze middag. Die moeten we maar snel vergeten en vooruit kijken naar komend weekeinde als we tegen DVC Appingedam spelen. We kunnen veel beter dan we nu hebben laten zien en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat zaterdag kunnen laten zien’, aldus Jeroen de Groot (foto: Angela Smit-Flikkema).

SIOS – SV DE HERACLIDEN    2-2
SV De Heracliden leek in Sauwerd op weg naar een driepunter, maar zag de zege in de  90e minuut van het duel in rok op gaan. Het duel was voor de thee behoorlijk in evenwicht. Wel wist SIOS na een kwart wedstrijd de score open te breken dankzij een treffer van  Bernt Moeken: 1-0. De gasten kwamen na 35 minuten langszij na een snelle aanval over de linkerkant en een goal van Kevin Jaarsma: 1-1. In het tweede bedrijf waren de Meisters de bovenliggende partij en wisten ze in de 65e minuut op voorsprong te komen. Yuri Jaarsma leverde een puike voorzet af die door Mark de Boer binnen werd gekopt: 1-2. De gasten  kregen daarna meerdere kansen om definitief afstand te nemen, maar lieten deze onbenut. En dan wil je het onheil nog wel eens over je afroepen. Volgens de scheidsrechter van dienst was er in de slotminuut hands gemaakt waardoor de bal op de stip kwam te liggen en dat cadeautje wilde Bo Tukker wel uitpakken: 2-2. Zuur puntverlies voor de ploeg van trainer Jaap Danhof, die het duel echter al veel eerder in het slot hadden moeten gooien.

5e Klasse D Zaterdag
EZINGE – RZ BAFLO    1-1
Ezinge is er in geslaagd om als eerste team in de 5e Klasse D zonder nederlaag van het veld te stappen tegen het nog ongeslagen Rood Zwart Baflo van trainer Willem Kluin. Doordat de, overigens verdiende, gelijkmaker pas in de 94e minuut werd gemaakt voelde dit voor de thuisploeg als een overwinning. Ondanks het puntverlies streek RZ Baflo wel de eerste periodetitel op en dat was dan weer een flinke pleister op de wond.

De eerste helft liet een iets makkelijker spelend RZ Baflo zien, maar de Ezingers hielden goed stand door fel in de duels te zijn en daar waar mogelijk snel om te schakelen. Beide teams slaagden er echter niet in om tot serieuze doelpogingen te komen en een 0-0 ruststand was daarvan het logische vervolg. Binnen twee minuten na de hervatting werd er wel gescoord toen Duncan Torrenga diep werd gestuurd en zijn uiteindelijke doelpoging via het been van een Ezinger achter doelman Nooren zag belanden: 0-1.

Ezinge leek even van slag maar herpakte zich al snel en bleef erg veel energie in de wedstrijd steken  Het spel speelde zich vanaf nu meer en meer op de helft van de Bafloërs af. Ezinge had hierbij wel tot twee keer toe het geluk dat de gasten de mogelijkheid op 0-2 om zeep hielpen. Overigens wist ook Wiebe Leistra namens de gastheren een riante mogelijkheid niet te benutten. Met nog enkele minuten te spelen werd er met Ivar Zijlema een extra aanvaller binnen de lijnen gebracht en ook centrale verdediger Ewart Gerritsen werd naar voren gedirigeerd om een alles-of-niets offensief te ontketenen. Uiteindelijk werd invaller Zijlema de gevierde man door in blessuretijd een prima actie en dito voorzet van Wiebe Leistra binnen te schieten. Al met al een terechte uitslag van een enerverende wedstrijd.

FC LEO – DE LAUWERS    0-1
FC LEO lijkt de draad een beetje kwijt te zijn. Na het verlies bij RZ Baflo volgde een nieuwe nederlaag. Op eigen veld wist het team van trainer Rowan Rozema niet tot succes te komen in het treffen met De Lauwers.

De Leensters begonnen goed aan het duel, maar lieten de teugels daarna vieren. Aan de bal was men erg slordig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Zonder bal kwamen de gastheren telkens een stap te kort, waardoor het te lang duurde voor men weer in balbezit wist te komen. ‘Slordig en chaotisch’ waren de termen die Rozema naderhand gebruikte. En toch had men op voorsprong moeten komen, maar Coen Smit wist een mogelijkheid niet te benutten.

Na de thee probeerde FC LEO wat meer druk op de ploeg uit Warfstermolen te zetten, maar de getoonde inzet werd niet altijd door de scheidsrechter gewaardeerd. Het spel kwam veel te vaak stil te liggen, waardoor de tweede helft maar niet op gang kwam en voetballende oplossing al stuk liepen voordat ze ten uitvoer gebracht konden worden. Er werd uiteindelijk drie keer gescoord. Twee treffers vonden geen genade in de ogen van de fluitist. Die waren van Johan Hofman en Jasper Wiersum. De goal van Hofman werd geannuleerd omdat de bal volgens de assistent-scheidsrechter  over de achterlijn zou zijn geweest en aan de treffer van Wiersum zou ene overtreding vooraf zijn gegaan.  De derde bleef staan en die kwam op naam van Martijn Fokkema en hij bezorgde De Lauwers daarmee de drie punten. Komend weekeinde speelt FC LEO tegen Zeester. Volgens Rozema een mooi affiche waarin zijn team kan laten zien wat ze waard zijn.

STEDUM – ZEESTER    2-4
In een vermakelijke wedstrijd heeft het gehavende Stedum de punten aan het Zoutkamper Zeester moeten laten, dat door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst is opgeklommen. De gasten waren in de eerste helft de bovenliggende partij, kregen behoorlijk wat kansen en wisten door treffers van Dieter Schulz en Jordy Knol met een 1-2 voorsprong te gaan rusten omdat namens Stedum Milan de Vries na een fantastische volley, en dito voorbereidend werk van Bram Smit en Stijn Hamstra, had gescoord.

Na de thee leek zich een klein mirakel af te tekenen toen de gastheren langszij wisten te komen dankzij knoeiwerk van Zeester en een eigen goal. Stedum geloofde er weer in, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Uiteindelijk waren het Jasper Nienhuis en Jordy Knol, volgens trainer Jaap van der Ploeg de man van de wedstrijd, die de winst voor Zeester veilig wisten te stellen. Overigens is nog niet duidelijk of Jaap van der Ploeg volgend seizoen ook de Zoutkampers onder zijn hoede zal nemen. ‘Een bestuurslid heeft mij verteld dat een kalkoen de Kerst eerder zal halen dan ik’, aldus de oefenmeester.’

Volgens zijn collega Cris Feldman had Stedum er alles aan gedaan en kon de ploeg niks verweten worden. ‘De inzet was prima en voetballend laten we af en toe leuke dingen zien. Het is gewoon jammer dat het kwartje niet goed valt. Maar goed, we kunnen de winterstop in en daar zijn we blij mee. Nu kan de ziekenboeg tenminste in alle rust leegstromen. Na de jaarwisseling kijken we wel weer. De successen komen er echt wel, daar heb ik alle vertrouwen in.’                            `

EENRUM – WARFFUM    0-1
Voor Warffum schijnen duels tegen Eenrum altijd iets bijzonders te zijn. Trainer Nico de Vries sprak voor de aftrap zelfs van een ‘angstgegner.’ Na nederlagen tegen FC LEO, Ezinge en ZEC waren de Warffumers wel weer aan een zege toe en het slotlicht van 5D, nog steeds puntloos na zeven duels, was natuurlijk een uitgelezen tegenstander om daar invulling aan te geven. Vanwege het WK was besloten om de aftrap al om één uur te laten plaatsvinden.

Het bleek al snel dat verzorgd spelen op het zware veld een lastige opgave zou worden. Op sommige plekken was meer klei dan gras te zien. Toch probeerde Warffum wel meteen druk te zetten en dat leidde in de openingsfase tot een aantal goede mogelijkheden. Net als in voorgaande wedstrijden, liepen deze allemaal stuk in de zestien meter. Het spel van Eenrum was vrij simpel. Het leer werd zo snel mogelijk naar voren gerist in de hoop dat er een bal zou doorschieten waar de aanval iets mee zou kunnen. Het spel was van beide kanten erg rommelig en het leek af en toe alsof spelers geen onderscheid meer in het kleur shirt konden maken, want ze speelden elkaar de bal rustig in de voet. Ook waren er wat overtredingen her en der en een daarvan leverde Tim Roelink van Eenrum geel op.

Warffum werd steeds gevaarlijker. De bal viel echter aan de verkeerde kant van de paal of er zat nog een voet van een Eenrumer tussen. Roy Kuipers probeerde het een keer dwars door het midden, maar werd door Anton Brontsema gestuit. Enkele minuten later probeerde Kuipers het nog een keer. Ook die poging mislukte. Stefan van den Berg dacht de defensie van Eenrum ook te verrassen, maar verslikte zich, mede dankzij het veld, in de bal en dus kon er opgeruimd worden. De gastheren probeerden het ook wel, maar misten de eindpass.

Na de doelwisseling was het spelbeeld onveranderd. Het meeste balbezit voor Warffum, terwijl Eenrum op de counter bleef loeren. In een poging om de defensie van Eenrum uit elkaar te spelen, zocht Warffum het wat vaker via de flanken. De Marnebewoners lieten zich echter niet uit de tent lokken. En toch zou Warffum er met de winst vandoor gaan. Op het moment dat iedereen al voor een gelijkspel had getekend, werd er hands geconstateerd en kwam de bal op elf meter van het Eenrumer doel te liggen. Remon Bijsterveld schoot het leer binnen en met nog vijf minuten op de klok kwam Warffum niet meer in de problemen. Waar het qua spel niet was gelukt om Eenrum op de knieën te krijgen, lukte het uiteindelijk dus wel vanaf de strafschopstip: 0-1.

Voor Eenrum bleef er niet veel meer over dan de complimenten voor het verdedigende werk en de discipline binnen de ploeg. Warffum kon zichzelf verwijten dat het genoeg kansen had gekregen, maar deze niet wist te benutten. Komend weekeinde wacht de ‘kanaries’ de thuiswedstrijd tegen  Noordpool UFC terwijl het in Oldehove tegen OKVC gaat opnemen.

ZEC – OKVC    3-1
Ze hebben nog wat in te halen en qua verliespunten staan ze zelfs tweede achter koploper RZ Baflo, dus kun je rustig stellen dat het met ZEC wel goed gaat komen. Op eigen veld werd zaterdag de vierde zege op rij geboekt door de formatie van trainer Marinus Siekman, die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij de Zandeweerster club. ‘We speelden zeker de eerste helft niet goed, waren onzorgvuldig, slordig in de passing en niet fel genoeg in de duels. Na de thee hebben we dat rechtgezet. Toen begon het wel te lopen’, aldus de oefenmeester.  De te gemakzuchtige houding werd na een kwart wedstrijd afgestraft door Jasper Ludema en dus waren het de Oldehoofsters die met een voorsprong konden gaan rusten: 0-1. In het tweede bedrijf stonden de gebroeders Kjell en Jens Posthumus op. Zij bogen de achterstand om in een 3-1 voorsprong, waarbij Jens Posthumus twee keer doel wist te treffen. En dus konden er drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Zaterdag wacht in Baflo de krachtmeting met de roodzwarten van trainer Willem Kluin en moet blijken hoe ver ZEC voor het aanbreken van de winterstop nog weet te reiken.

5e Klasse F Zaterdag
OLDAMBTSTER BOYS – MEEDEN    1-2
Het zaterdagteam van Oldambtster Boys is ook in de thuiswedstrijd tegen Meeden aan de negatieve kant van de score blijven steken. De Nieuw-Scheemders hebben nog steeds geen al te brede selectie, maar konden in ieder geval wel elf fitte spelers opstellen. Met een straffe oostenwind en een gevoelstemperatuur beneden het vriespunt was het allesbehalve goed toeven langs de lijn.

Beide teams begonnen enthousiast aan het duel. Het eerste kwartier was er sprake van balans in de wedstrijd. Er gebeurde voor beide doelen genoeg om warm van te worden, maar doelpunten vielen er vooralsnog niet. Mark Slim bracht daar namens de bezoekers verandering in. Hij mocht vanaf de middenlijn gewoon doorlopen en met een schot van afstand wist hij alles en iedereen te verrassen: 0-1. De knop moest om bij de thuisclub, maar de frustratie groeide. Nadat Jay van Weerden er 0-2 van had gemaakt, was Oldambtster Boys het even helemaal kwijt. Meeden was heer en meester op het veld, maar wist de score niet uit te breiden.

Na de doelwisseling verscheen er een heel ander Oldambtster Boys in het veld. Na iets meer dan vijf minuten spelen werd een voorzet door Dennis Burema tegen het nylon gekopt: 1-2. Er was weer leven in de gelederen van de Nieuw-Scheemders gekropen. Er werd voor elke meter geknokt en de thuisclub leek hard op weg om langszij te komen. Een tweetal corners moest door Meeden zelfs voor de doellijn worden weggerost. Het lukte Oldambtster Boys echter niet om de te snel opgelopen achterstand teniet te doen en dus stond men met lege handen. ‘Passie, strijd en goed voetbal. We hebben het allemaal gezien vandaag. Na afgelopen weekend was ik bang dat we dat niet zouden kunnen opbrengen. Er had zeker een punt in gezeten. Bij ons lijkt het er op dat het of echt serieus voetballen is of helemaal net niks. Een tussenweg is er kennelijk niet. Ik ben op dit moment echt blij met wat we hebben laten zien. Dat moeten we komend weekeinde nog een keer kunnen opbrengen’, aldus coach Jan-Martin Koetje.

DAMACOTA – WAGENBORGERS BOYS    3-0
Wagenborger heeft door een vroege goal de hele uitwedstrijd tegen Damacota achter de feiten aan gelopen. Nadat Wesley Sannes in de warming-up moest afhaken, werden er wat wijzigingen in de basisopstelling aangebracht. Aanvoerder Jaap Enderle verhuisde naar centraal achterin en Niels Berends ging op het middenveld spelen. Bram Spithoff werd op rechts geposteerd. Of het aan de wisselingen lag zal altijd onduidelijk blijven, maar na twee minuten was het al raak voor de thuisclub.

De bezoekers herstelden zich goed van die vroege dreun en wisten ook wel mogelijkheden te creëren zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Er werd daarentegen weinig meer weggegeven en dus werd de rust gehaald zonder dat er nog iets aan de stand veranderde. De Boys hadden het idee dat er wel wat te halen viel in Pekela en kwamen vol goede moed de kleedkamer uit voor het tweede bedrijf. Om wat meer stootkracht te creëren werden er opnieuw wat omzettingen gedaan, maar ook nu bleek Wagenborger Boys niet bij machte om de gastheren pijn te doen. Een aantal pittige overtredingen van de thuisclub zorgden er voor dat het fysiek ook allemaal niet meer zo lekker zat bij de Boys. De scheidsrechter van dienst leek het duel uit zijn vingers te laten glippen nadat hij een prima eerste helft had gefloten. Hij gaf geen geel daar waar het nodig was geweest en toverde Floris Muntinga een prent onder zijn neus vanwege commentaar op de leiding.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal viel de beslissing (2-0) en op het moment dat Wagenborger Boys Fokko Jan Sebens ook mee naar voren had gestuurd, viel de goal aan de andere kant en werd de eindstand op 3-0 bepaald. Komend weekeinde is er nog een kans op een goed resultaat als Oldambtster Boys op bezoek komt.

VVS – ZNC    4-1
Het Oostwolder VVS speelde een erg goede eerste helft, waarin maar twee kansen werden weggegeven. Die werden echter goed onschadelijk gemaakt door goalie Tim Ludwig. Lars Eggens opende de score voor de gastheren na een mooie, individuele actie. Thijs Boer verdubbelde het aantal treffers. De ongetwijfeld fraaiste kwam op naam van René Dijksterhuis, die vier man het bos in stuurde en ook de doelman van ZNC het nakijken wist te geven: 3-0. Tijdens de thee maakte coach Egbert Bosma zijn excuses aan de spelersgroep omdat hij hen verkeerd had geïnformeerd over de speelwijze van de tegenstander. Bewust of onbewust, het doel was bereikt en dat was een geruststellende voorsprong. Na de thee zakte de concentratie wat weg aan Oostwolder zijde, waardoor ZNC iets terug kon doen, Uiteindelijk was het Thijs Boer die de eindstand op 4-1 wist te bepalen en dat voelde na de waterkoude voetbalmiddag als een warme douche.

MEEDHUIZEN – SC SCHEEMDA    1-6
Even dacht Meedhuizen dat het kampioenskandidaat SC Scheemda de voet dwars kon zetten toen Michael Vijsma al na enkele minuten de 1-0 wist te scoren. Doelpunt Meedhuizen: Michael Vijsma. De vreugde daarover was snel verdwenen, want Niek Smit en Tom Knollema draaiden het spelbeeld om. Nadat Marvin Ab er 1-3 van had gemaakt, vertrok trainer Gerrie Drent met griepverschijnselen. Perry Stoffels en masseur Roy de Lange namen het stokje over. De overwinning van SC Scheemda kwam geen moment meer in gevaar. Marvin Ab wist nog een keer te scoren, terwijl Danny Blaauw met twee treffers zijn totaal aantal goals naar driehonderd tilde.

4e Klasse C Zondag
BELLINGWOLDE – SIDDEBUREN    1-1
Siddeburen is de koppositie na een week al weer kwijtgeraakt aan Veelerveen. De Siddebuursters kwamen tegen laagvlieger Bellingwolde niet verder dan een 1-1 remise. Na veertien minuten spelen was het Julian Pot die na een goede aanval over rechts de score wist open te breken: 0-1. Met wat meer scherpte in de duels had de stand er halverwege waarschijnlijk heel anders uit gezien, maar Siddeburen had het eenvoudigweg niet. In de tweede helft was Siddeburen ook niet scherp genoeg voor de goal en in de duels. Aan beide kanten was er ruimte genoeg voor treffers, maar de enige goal die nog genoteerd kon worden kwam op naam van de thuisclub. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Bellingwolde vanaf elf meter langszij nadat Ramon Moesker in de fout was gegaan. Die strafschop had volgens trainer Peter Poort nooit gegeven mogen worden omdat even daarvoor Bert Koerts vol op zijn enkel was getrapt. De scheidsrechter liet echter doorspelen, met de penalty als gevolg. ‘Ik hoop zondag wat meer spelers fit te hebben en dat ze de beleving tonen die nodig is om onze positie vast te houden. We hebben nog alle kansen om de eerste periodetitel in de wacht te slepen en als de instelling er is, heb ik daar alle vertrouwen in’, aldus Poort.

5e Klasse C Zondag
KLOOSTERBUREN – WEO    2-2
WEO is in en tegen Kloosterburen niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Gezien het spelbeeld was dat te weinig voor de Woldendorpers, maar als je de kansen laat liggen om er met de winst vandoor te gaan, vraag je om moeilijkheden. Die les had WEO zich na de remise tegen SV Woltersum in het hoofd moeten prenten.

Nou valt Kloosterburen moeilijk te vergelijken met SV Woltersum, maar dan nog. De gastheren begonnen goed aan het duel en speelden helemaal niet onaardig. Nadat Jorn Bolt was uitgevallen, was het middenveld even van slag en wist WEO optimaal te profiteren. Kebba Darboe tekende voor 0-1 en Daniël Boekee verdubbelde de marge. De gasten verzuimden verder weg te lopen en vlak voor rust profiteerde Kloosterburen wel na een vrije trap van Niels van der Maar: 1-2.  Na de thee probeerde het keihard werkende Kloosterburen uit alle macht om de achterstand weg te poetsen. Dat lukte Stan Stavenga na een scrimmage en dus kwam er een 2-2 eindstand op papier te staan (foto: Jan Gerdez).

DRIEBORG – FARMSUM    3-1
Voor Farmsum begon het zondag allemaal prima in de uitwedstrijd tegen Drieborg. Kort na de aftrap kreeg het team van trainer Peter Ernst een hoekschop te nemen waarmee Jeroen Tuma zich belastte. Hij lepelde de bal voor het doel en vond Robert Veenhuis bereid om er koppend 0-1 van te maken. Een prima start voor de gasten, die onder de lat de debuterende Stijn van der Baan (16) hadden staan. Na een onoverzichtelijke situatie voor het Farmsumer doel wist de thuisclub langszij te komen en was het Van der Baan die voorkwam dat Drieborg voor de thee nog een keer zou scoren. Na de doelwisseling kon hij dat niet voorkomen en kort na de 2-1, viel ook de definitieve beslissing: 3-1. Farmsum kreeg de mogelijkheden om dichterbij te komen, maar weigerde de trekker over te halen.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"