Rugbyers DRC Phoenix kloppen koploper Sneek

Waar de rugbyers van DRC Phoenix een week eerder nog een eenvoudige zege boekte tegen het laag geklasseerde ERC ’69 2 stond nu een tegenstander van een heel ander kaliber te wachten. Het vorig jaar opnieuw begonnen RC Sneek stond vooraf op de eerste plaats, echter met een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst zouden de Delfzijlster rugbyers op basis van het doelsaldo de bovenste plek kunnen overnemen. Dat DRC Phoenix niks aan het toeval wilde overlaten was al duidelijk voor de insiders want de hele week was door trainer Lex Ronde al duidelijk gemaakt wat het belang van deze wedstrijd was. Kennelijk was de boodschap overtuigend genoeg geweest, want op eigen veld wist DRC Phoenix met 85-12 te winnen.

De beginfase van de wedstrijd had DRC Phoenix voornamelijk het balbezit. Sneek werd veelvuldig terug gedrukt maar bleef verdedigend goed overeind waardoor scores nog even op zich lieten wachten. Ook door wat kleine foutjes wisten de Noord-Groningers nog niet echt momentum te creëren, al was het spelbeeld heel duidelijk. De solide spelende voorwaartsen van DRC Phoenix bleven de ene na de andere aanval opzetten en dat gaf uiteindelijk de snelle spelers in de lijn de mogelijkheid om met twee tries in een paar minuten het eerste gat te slaan. De steeds beter spelende Senne Ganzeveld wist met een paar goeie runs voor gevaar te zorgen maar scoren zou hij deze wedstrijd niet doen. In de loop van de eerste helft werd het verschil tussen beide ploegen steeds  groter. De smalle selectie waarmee Sneek naar Delfzijl was afgereisd, speelde de gasten flink parten.

Na de spreekwoordelijke thee bleef DRC Phoenix doorgaan waar het mee bezig was. Sneek probeerde uit alle macht aanvallen op te zetten maar de sterke verdediging van de thuisclub gaf geen krimp. De score zou verder oplopen mede door maar liefst vier tries van Merijn Brouwer die met zijn imposant lijf moeilijk bleek af te stoppen. Toch zou Sneek ook nog weten te scoren. Het was de goed spelende fly- half die richting het einde van de wedstrijd twee keurige tries wist te scoren en daarmee toch nog even liet zien dat de Friese ploeg niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Maar DRC Phoenix liet de laatste fase van de wedstrijd zien waarom het denkt te kunnen promoveren dit jaar. Goede tries met uitstekende samenwerking van de voorwaartsen en de snelle spelers in de lijn zorgden voor een riante overwinning. Bij een invallende duisternis floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon DRC Phoenix een 85-12 overwinning laten noteren.

Met nog twee wedstrijden te spelen in dit kalenderjaar staat komende zondag 11 december de volgende thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan het nog onbekende clusterteam van de Pickwick Players en Rams 2.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix kloppen koploper Sneek"