Uitstekende prestatie LB-ers tijdens marathon Valencia

Twee atleten van de Loopgroep Bedum hebben zondag deelgenomen aan de 42e editie van de Marathon Valencia in Spanje. En zij kwamen in het Spaanse goed voor de dag. Peter Meijer en Eppe Wolfis stegen boven zichzelf uit en konden na afloop niet alleen terugkijken op een geslaagde dag, maar ook op een prima gelopen race en dito tijd.

De marathon is met 30.000 deelnemers uitgegroeid naar de vierde grootste marathon van Europa. Onder prima weersomstandigheden werd er niet alleen door de ‘elitelopers’ erg snel gelopen, maar ook de beide atleten van Bedum kwamen erg goed voor de dag. Ze hebben beiden (als buren) de marathontraining gezamenlijk opgezet en voltooid. De snelste van het duo was Peter Meijer. Hij heeft sinds vorig jaar de marathon herontdekt na zijn debuut in 1991. In zijn derde marathon wist hij in een uitstekende tijd van 3.01.45 uur te finishen, goed voor de derde plaats bij de Nederlandse mannen 50 uit een deelnemersveld van 73. Eppe Wolfis verbaasde zichzelf en wist zijn beste tijd tot nu toe met maar liefst tien minuten aan te scherpen tot 3.24.59 uur (foto: Anita Wolfis).

 

No Replies to "Uitstekende prestatie LB-ers tijdens marathon Valencia"