Succesvolle bandexamens bij Tai-Jutsu in Roodeschool

Onder internationale belangstelling hebben jeugd en volwassen leden van Tai-Jutsu Vereniging uit Roodeschool en drie kandidaten van Dojo Asahi uit Solingen (Duitsland)  onlangs hun examen afgelegd. Uit Solingen was een delegatie gekomen om de examens af te nemen. Uit Duitsland waren Charls Müller (gespecialiseerd in Shaolin Kempo Kungfu) en Reiner (gespecialiseerd in Hapki-Do) van de partij en uit Nederland waren Kancho C. Dekker (10e Dan), en van dojo San Shou Roodeschool, sensei Berry en Wanda Haan en Jan Keizer (Tai-Jutsu) aanwezig.

In de ochtend deden maar liefst twintig jeugdleden van de Tai-Jutsu vereniging San Shou uit Roodeschool examen onder toeziend oog van de trainers, examinatoren van de dojo San Shou Roodeschool en Asahi uit Duitsland. Ze lieten hierbij al hun geleerde technieken zien. De afgelopen maand kon er maar liefst drie keer in de week getraind worden bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool. Door een groot aantal vrijwilligers kon er weer een groots examen worden georganiseerd en de enorme opkomst van ouders, familie en vrienden die het examen volgden. Alle jeugdleden slaagden voor hun behaalde graad.

De veertien volwassenenkandidaten mochten hierna hun technieken laten zien. Twee jeugdleden stroomden door naar de volwassengroep en gingen voor de 3e kyu en vier leden van San Shou Roodeschool voor hun bruine band. Van dojo Asahi gingen twee leden voor een zwarte band (1e dan) en één voor een eerste kyu, er werd op hoog niveau examen gedaan. Tai Jutsu is een mix van de meest effectieve technieken uit het staande gevecht, overname- en bevrijdingsgevecht en het gevecht op de grond. Zo waren er dit examen ook bevrijdingen te zien van diverse wapens zoals messen, stokken (Bo en Jo Jutsu), kettingen en revolvers en traditionele Japanse wapens.

Van dojo Solingen zijn twee kandidaten geslaagd voor hun zwarte band (1e Dan), Dojo San Shou Roodeschool heeft er met Chris van Dijen een 2e Dan drager bij en verder maar liefst vier leden met een bruine band. Charls Müller, die over de gehele wereld diverse prijzen heeft gewonnen met zijn kata’s en demonstraties, gaf een gastles aan de jeugd en volwassen leden van dojo San Shou Roodeschool. Dojo San Shou kreeg verder nog een demonstratie van deze sierlijke vechtsport te zien.

No Replies to "Succesvolle bandexamens bij Tai-Jutsu in Roodeschool"