Nico de Vries tekent twee jaar bij in Warffum

Een goed gesprek met het bestuur heeft tot gevolg gehad dat Nico de Vries, trainer van vijfdeklasser Warffum, nog twee jaar aan de club verbonden blijft. En daar is dan nog een optie in opgesloten voor een mogelijk extra jaar in dienst van de ‘kanaries.’ De Vries vertelt dat hij nog niet klaar is met Warffum en de club is dat kennelijk nog niet met hem. ‘Ik hoop dat we op de huidige voet door kunnen gaan, dan gaan er hier nog leuke dingen gebeuren’, aldus de oefenmeester.

Voor de Roodeschoolster zal het even wennen zijn dat hij in zijn eerste jaar als hoofdtrainer meteen zoveel vertrouwen krijgt van de clubleiding. ‘Ik krijg persoonlijk veel vrijheid in het maken van keuzes en ideeën naar voren te brengen. De klik is zeker aanwezig’, zegt de man die in het dagelijks leven werkzaam is bij het UMCG in Groningen.

Ook de spelersgroep is van mening dat hij de man is die Warffum naar een ander niveau kan tillen en dat de verlenging niet voor een jaar moest gelden. Iedereen binnen de club vindt dat het plaatje klopt. Er wordt weer gevoetbald. Er is veel variatie en de communicatie onderling is goed. ‘Het mooie is ook dat spelers elkaar op de training corrigeren. Dat tilt het geheel ook naar een ander level’, vindt de coach.

De huidige spelersgroep kan volgens hem zeker nog zes jaar met elkaar door. ‘Ik hoop daar een groot aandeel aan te kunnen leveren. Het is de bedoeling om de jongens verder te helpen in hun ontwikkeling en het voetbal in Warffum weer te laten leven.’

Hij beschikt volgens eigen zeggen over een jonge en leergierige selectie die veel potentie heeft. ‘En vanuit de O19 stroomt er ook het een en ander door die richting de selectie gaan en nu al structureel met het eerste elftal meedoen. Het is volgens De Vries van het grootste belang om de trainingsopkomst op peil te houden. Nu heeft de oefenmeester gemiddeld achttien spelers waarmee hij doordeweeks de oefenstof in praktijk bent. ‘We hebben daar een sprong gemaakt, want dat is enkele jaren niet zo geweest. Waarbij we natuurlijk niet moeten vergeten dat corona daar mede debet aan is geweest.’

De speelstijl verder ontwikkelen en vooral bezig zijn met voetbal en niet met randzaken, dat is de voornaamste doelstelling van de vereniging en de oefenmeester, die als speler de nodige sporen heeft achtergelaten. Dat was onder andere bij het voormalige Marcia, dat later fuseerde met CSB en als RZ Baflo verder ging. Via de O15 van het ook al gefuseerde Viboa keerde hij terug naar Baflo, maakte zelfs nog een uitstapje naar Futsal Winsum, om in 2017 de overstap te maken naar Corenos. Hij staat nu ingeschreven bij Warffum en is in geval van nood als speler inzetbaar. Dat is hem overigens al overkomen bij het zondagteam. ‘Ik denk dat ik al met al zo’n vijfentwintig jaar voetballer ben geweest’, zegt De Vries.

Warffum staat momenteel op de zevende plaats in de ranglijst van de 5e Klasse D met tien punten uit acht wedstrijden. Hoewel dat niet meteen reden tot juichen geeft, wil men in Warffum in eerste instantie zorgen voor stabiliteit en continuïteit. ‘Zorgen dat we de bovenliggende partij zijn met durf en lef om te voetballen en zo constant mogelijk te presteren. Clubs moeten met een zwaar gevoel naar Warffum komen. Het idee krijgen dat ze er alles aan zullen moeten doen.’

Dat heeft Warffum volgens de Roodschoulster nu ook al laten zien, maar nog niet in punten uitgedrukt. ‘Daarom staan we nu ook in de middenmoot. Maar goed, het is een nieuwe groep met veel potentie die een gewenningsperiode doormaakt en nog moet groeien. De ranglijst is in mijn ogen nog niet heel interessant. We zullen nog wel een aantal keren onderuit gaan. Aan promotie denken we deze competitie helemaal niet. Dat is misschien iets voor volgend seizoen. Nu een serie van zeven of acht goede wedstrijden laten zien levert ook een mooi toetje op.’

No Replies to "Nico de Vries tekent twee jaar bij in Warffum"