Corenos pakt punt in vermakelijk duel met VVK

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Corenos een punt weten te pakken bij thuisclub VVK. Op sportpark Het Noorden van de Voetbal Vereniging Korreweg kregen de toeschouwers een vermakelijk duel voorgeschoteld en stond er na negentig minuten voetbal een 3-3 eindstand op het scorebord. En daar mochten de bezoekers zich eigenlijk gelukkig mee prijzen, want VVK had het vizier allerminst op scherp staan.

Bij VVK hebben Gerrie Terpstra en Trienko Smit het roer overgenomen van coach Henk de Koe, die met gezondheidsproblemen te maken heeft. Terpstra had afgelopen seizoen de reserves van Corenos nog onder zijn hoede. De thuisclub was vast van plan om de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. Corenos moest de draad weer zien op te pakken. De Roodeschoolsters hadden een vrij weekend achter de rug, maar verloren twee weken geleden kansloos met 5-1 van Amicitia VMC. Bij de gasten ontbrak aanvoerder Wesley Dijksterhuis, die op de training een knieblessure had opgelopen. Ook Elwin Wezeman kon niet in de basis starten. Hij sloot in verband met werk later bij de selectie aan.

VVK was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Met name de ‘gevarendriehoek’ voorin bij de Stadjers verdiende de nodige aandacht van de Roodeschoolsters. Robert Oosterhof (6), Tim van der Molen (7) en oud-Middelstummer Mateo Milkovic (10) waren voor de aftrap goed voor 23 van de 25 goals die de Stadjers dit seizoen tot nu toe hadden geproduceerd. De eerste kansen waren dan ook voor de gastheren, maar met name Milkovic bleek zijn vizier nog niet op scherp te hebben staan. Corenos was vooraf gewaarschuwd voor de dode spelmomenten van VVK en toch viel daaruit de openingstreffer van de wedstrijd. Een corner werd niet resoluut genoeg door Corenos weggewerkt, waarna Jacob Gissman de bal achter doelman Mark Monden wist te scheten: 1-0. Acht minuten later was het opnieuw raak en weer vanuit een dood spelmoment. Germen Tamsma kreeg de bal op zijn arm en scheidsrechter Dijkstra vond dat een strafschop waard. Tim van der Molen schoot de penalty onberispelijk binnen: 2-0. Scoren deed de ploeg wel, maar voetballend ging het wat minder. Voor Terpstra was dat het sein om zijn mannen er op te wijzen dat de lange bal er uit moest. De thuisclub bleef aandringen en deed dat met name over de flanken, waar veel ruimte lag.

Uit een van de spaarzame aanvallen van Corenos werd we meteen gescoord. Een voorzet van Raymon Balkema werd door Sven Knot achter doelman Mike Bos gekopt: 2-1. Dit gebeurde nadat trainer Marco Pesiwarissa middels een wissel had ingegrepen. Na ruim een half uur moest Robert van Dijken het strijdtoneel verlaten voor Elwin Wezeman. De coach verontschuldigde zich naderhand bijna voor die ingreep. ‘Ik doe zoiets normaal gesproken nooit, maar in deze fase van de wedstrijd vond ik het nodig ‘, sprak hij later.

Na deze fase durfde Corenos meer vooruit te voetballen en liep VVK alleen maar achteruit. Hieruit bleek wel dat de ploeg voorin veel stootkracht heeft, maar achterin ook veel zwakke momenten kent. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de verhouding tussen voor- en tegengoals bijna te verwaarlozen is. Toch had VVK verder uit kunnen lopen als hij scherper was geweest, maar het zat de spits niet mee. In de extra tijd van de eerste helft zouden de gastheren nog wel een goal meepikken. En andermaal ging er een dood spelmoment aan vooraf. Myren Noeken lepelde het speeltuig bij de eerste paal binnen en zorgde voor een 3-1 ruststand.

Het was voor Corenos zaak om rustig te blijven en dat had Pesiwarissa zijn mannen in de kleedkamer kennelijk ook duidelijk gemaakt. De ruimte die VVK in het eerste bedrijf op de flanken kreeg, werden dicht gehouden en er werd meer vanuit de combinatie gespeeld. Er ontstond tevens meer druk vooruit en in de duels ging het er allemaal wat fysieker aan toe. De 3-2 hing in de lucht en zou na 56 minuten vallen. Joran Knot dacht na een corner de bal te kunnen koppen, leunde op voorstopper Thomas Dijk en samen met de VVK-er raakte hij uit balans en ging naar de grond. Nick Postema probeerde vervolgens om de bal bij het doel van Bos weg te rossen. Hij kon hem overal heen schieten, maar koos voor de verkeerde oplossing. De pechvogel raakte het lichaam van de nog op de grond liggende Dijk en via diens rug hobbelde de bal tegen het nylon: 3-2.

In deze fase had Corenos de touwtjes in handen. Men profiteerde vooral van het feit dat de spitsen van VVK niet wisten om te schakelen, waardoor er voldoende ruimte lag om aan een nieuwe aanval te kunnen bouwen. De gelijkmaker leek er wel te komen, maar liet lang op zich wachten. In de 89e minuut bediende Anne-Jan ten Harkel aan de rechterkant Lars Baar, die het speeltuig langs de uit zijn goal komende Mike Bos wist te schuiven: 3-3. Germen Tamsma besloot op zeker te gaan en gaf de bal nog een laatste zetje mee. Joran Knot had vlak daarna zelfs de 3-4 nog op de schoen. Hij probeerde met een hoge bal van een meter of vijfendertig sluitpost Bos te verschalken, maar het leer zeilde over het doel en dus bleef het bij de remise.

‘Als we bij rust met 5-1 achter hadden gestaan, was dat terecht geweest. Dat gebeurde niet en nadat we het in het tweede bedrijf iets anders hadden neergezet en meer durfden te voetballen, ging het stukken beter. Ik heb genoten van de werklust en inzet van de jongens. Ik heb het Corenos van vorig seizoen weer bezig gezien’, aldus Pesiwarissa. Nu is het volgens hem genieten van een korte winterstop. Van 13 tot en met 16 januari zit Corenos in het Portugese Albufeira voor een kort trainingskamp en een mini-toernooi met Buitenpost, Nieuwleusen en Zwinkse Boys uit Oud Beijerland. Daarna gaan de Roodschoulsters zich voorbereiden op de volgens Pesiwarissa ‘echte derby’ tegen SV De Heracliden op zaterdag 21 januari.

Assistent-trainer Trienko Smit had uiteraard liever gezien dat zijn ploeg als winnaar van het veld was gestapt en gezien de kansen had dat volgens hem ook gemoeten. ‘We komen tot drie keer toe oog in oog met de doelman van Corenos te staan. Zulke ballen moeten er dan wel in. Als je dat soort kansen niet benut, snij je jezelf een keer in de vingers en dat gebeurde dan ook. Die 3-1 bij rust was veel te mager. Als je echter naar het spelbeeld van de tweede helft kijkt, kunnen we nog wel leven met de 3-3.’

Zaterdag moet VVK nog een keer aan de bak, al is het dan ook maar voor een minuut of zeven. Dan wordt namelijk het restant gespeeld van het duel tegen SV De Heracliden, dat eerder werd gestaakt omdat de scheidsrechter onwel was geworden. Op moment van staken stond het 2-2. de wedstrijd wordt ter hoogte van de middenlijn met een scheidsrechtersbal hervat.

*VVK – Corenos 3-3 (3-1). Jakob Gissman 1-0; Tim van der Molen 2-0 (strafschop); Sven Knot 2-1; Myren Noeken 3-1; Thomas Dijk (eigen doel) 3-2; Germen Tamsma 3-3 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos pakt punt in vermakelijk duel met VVK"