Zwaarbevochten zege Warffum in derby met Noordpool UFC

Wat thuisclub Warffum in het eerste bedrijf maar niet wilde lukken, gebeurde na de thee wel en dat was goals maken in de wedstrijd tegen het Uithuizer Noordpool UFC. In het eerste bedrijf had het er alle schijn van dat er een onzichtbare muur was opgetrokken rond het doel van de gasten, die in de sluw spelende Ronny Bakker weer een gevaarlijke pion in hun midden hadden en een paar keer verzuimden om na de snel verkregen voorsprong verder uit te lopen. Vanaf de aftrap hadden de beide teams een extra assistent ter beschikking. Vanwege de vroeg invallende duisternis moest het kunstlicht namelijk al vanaf de aftrap worden ingeschakeld.

Aan de zijde van Warffum ontbraken de geblesseerden Jelle van der Veen en Delano Corbijn. Vanuit de JO-19 waren Julian Houtman en Wessel Bijsterveld aan de selectie toegevoegd. Met Houtman wilde coach Nico de Vries wat voorzichtig omspringen, want hij had ’s ochtends al gespeeld en een tik op zijn voet gekregen. Hij zou alleen in het uiterste geval ingezet worden. Bij Noordpool UFC ontbraken Robert Wijninga, Yur Oosterhof, Jan Bekkering, Nernin Redzic en Sanjin Dzeko. De mensen die de afwezige basisklanten moesten vervangen, vanuit onder andere het tweede team, vielen overigens prima in.

Vijf minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Westra lag de bal al in het Warffumer doel. Er werd niet doortastend genoeg verdedigd door de gastheren en vervolgens was het Jarno van Ellen die het doel van Dick Voorma onder vuur nam.  De geslepen Ronny Bakker was er als de kippen bij om de rebound in het lege doel te mikken: 0-1. De Warffumers waren door hun coach vooraf gewaarschuwd voor de sluwe vos maar dat mocht niet baten.

Warffum liet zich niet van de wijs brengen, begon beter te voetballen en stond tegenover ene afwachtend Noordpool UFC. De Warffumers kregen gelegenheden genoeg om langszij te komen, maar er stond en lag van alles op het pad naar succes. Paal en lat, de nog maar 18-jarige doelman Jasper Zuidema, een dwarsliggend been of een mispeer, alles passeerde de revue. Het kansen morsend Warffum mocht van geluk spreken dat een actie van Ronny Bakker niet tot de 0-2 leidde, anders waren de problemen nog groter geworden. Dick Voorma was echter attent en wist de inzet van de spits met wat hulp van de lat voldoende te raken om te voorkomen dat hij opnieuw moest vissen.

Na dit moment bepaalden de gastheren wat er op het veld gebeurde. Ook nu bleek het maken van een doelpunt geen eenvoudige opgave. Roy Kuipers raakte de paal, Remon Bijsterveld toucheerde de lat en Kevin Janssen trof tot twee keer toe een tegenstander op zijn weg. Een schot van Jarell Corbijn verdween op twaalf meter van het doel van Jasper Zuidema zo hoog over dat men het leer waarschijnlijk uit de haven van Noordpolderzijl heeft moeten vissen.

Na de thee was het spelbeeld niet anders. Het wachten was op de gelijkmaker en daarnaast zorgen dat Noordpool UFC niet in de counter zou toeslaan. Dat laatste lukte bijna toen de bal simpel werd verknoeid en Jarno van Ellen oog in oog met Voorma kwam te staan. De sluitpost liet zich niet van de wijs brengen, waarna Van Ellen de bal over de achterlijn liep.

Net als tegen Eenrum moest er bij Warffum een dood spelmoment aan te pas komen om de achterstand weg te werken. Het was Roy Kuipers die de bal via binnenkant paal in de korte hoek wist te deponeren: 1-1.

Met nog ruim een kwart wedstrijd spelen voerde de thuisclub de druk op en andermaal wist men uit een standaardsituatie te scoren. Roy Kuipers vond teammaatje Remon Bijsterveld en die wist op zijn beurt met een slimme kopbal Giovanny Renses te bedienen. De bal werd Renses op een presenteerblaadje aangeboden en hij maakte er dan ook 2-1 van.

Warffum ging daarna op zoek naar het slot dat Noordpool UFC van succes zou moeten afhouden, maar dat pakte ietsje anders uit. Een bal die richting Dick Voorma werd geschoten, werd door de goalie verkeerd ingeschat en vervolgens door Jasper Eerelman in het mandje gelegd: 2-2.

Uit de aanval die na de hernieuwde aftrap volgde, kopte Remon Bijsterveld op de lat. Hoewel een aantal spelers aan weerszijden op hun laatste benen leken te lopen, was het duel geenszins gespeeld. Uiteindelijk wist Warffum de winst toch nog met enig fortuin over de streep te trekken. Een strakke voorzet werd door Remon Bijsterveld teruggelegd op Kevin Janssen. Die bedacht zich geen moment en joeg het leer richting de korte hoek. Onderweg werd het speeltuig nog door een verdediger geraakt, waardoor de bal voor doelman Zuidema onhoudbaar tegen het nylon verdween: 3-2. De zwaarbevochten punten bleven daarmee in Warffum.

Een grote aderlating was het wegvallen van aanvoerder Stefan van den Berg na een uur spelen. Hij moest, nadat hij het nog een paar minuten had geprobeerd, na een duel om de bal met Jarno van Ellen met een pijnlijke schouder het strijdtoneel verlaten. Omdat het er niet goed uit zag, werd Van den Berg naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek uit foto’s dat hij niks had gebroken, maar dat er een scheur in de pees tussen het sleutelbeen en het schouderblad zat. Voor hem is de winterstop aangebroken.

Coach Nico de Vries was maar wat blij mee met de zwaarbevochten zege. ‘We spelen wekelijks best wel goed voetbal, maar het scoren blijkt toch een moeilijke zaak te zijn. Dan ga je op zeker moment tegen jezelf voetballen.’

‘Natuurlijk is het zo dat Warffum meer kansen had, maar wij verzuimen tot twee keer toe uit te lopen. En dan hebben we ook nog de pech dat de winnende treffer via een van onze verdedigers binnen valt. Daar kon Jasper Zuidema niets meer aan doen. Hij doet het overigens prima in het doel en geniet het volste vertrouwen van de technische staf’, vertelt Gerard Bekkering namens Noordpool UFC.

* Warffum – Noordpool UFC 3-2. (0-1). Ronny Bakker 0-1; Roy Kuipers 1-1; Giovanny Renses 2-1; Jasper Eerelman 2-2; Kevin Janssen 3-2.

No Replies to "Zwaarbevochten zege Warffum in derby met Noordpool UFC"