Warffum, SV De Heracliden en ZEC in herkansing

Vierdeklasser SV De Heracliden uit Uithuizermeeden en de beide vijfdeklassers en tevens competitiegenoten ZEC en Warffum krijgen zaterdag te maken met een restant van eerder gestaakte wedstrijden.

SV De Heracliden, de ploeg van trainer Jaap Danhof, moet op sportpark Het Noorden in Groningen nog zeven minuten spelen tegen VVK. Dat duel werd in het tweede voetbalweekend van november in de 83e minuut gestaakt nadat de scheidsrechter van dienst onwel was geworden. Een vervanger was niet beschikbaar en dus wordt het duel ter hoogte van de middenlijn met een scheidsrechtersbal hervat. Op moment van staken was de stand 2-2. Voor SV De Heracliden hadden Roy Streppel en Julian Jonker het net weten te vinden. Namens de thuisclub waren dat Tim van der Molen en

Een heel circus optuigen voor die paar minuten is verre van ideaal. Desondanks zullen de acteurs, ijs en weder dienende, toch in actie moten komen. De selectie van trainer Jaap Danhof is er klaar voor, al geeft ook hij toe dat  er niks aan is om voor de resterende minuten nog even naar Groningen te reizen. ‘De KNVB had dit beter op een trainingsavond kunnen plannen’, vindt de oefenmeester.

Voor zijn collega Marinus Siekman van ZEC liggen de kaarten iets anders. Eenrum en ZEC zagen het duel vroegtijdig tot een einde komen op een moment dat de dienstdoende scheidsrechter Dijkstra van mening was dat hij beide doelen niet meer kon zien. Siekman en zijn collega Klaas van der Ploeg plaatsten grote vraagtekens bij die beslissing, maar het duel werd niet meer hervat.

En dus konden de acteurs en de arbiter uit Veenwouden na driekwart wedstrijd huiswaarts keren. Op het moment van staken moesten er nog een slordige 25 minuten worden gespeeld. En hoewel er overal een 0-6 score opdook, was dat op moment van staken niet de juiste stand was. Voor de Zandeweersters hadden Robin Stoter (4) en Kjell Posthumus het net weten te vinden. Over de zesde treffer, die een eigen goal zou zijn geweest, bestonden nogal wat twijfels. Aan Zandeweerster kant had men het doelpunt wel gezien, maar volgens de altijd meeschrijvende trainer Klaas van der Ploeg is er binnen zijn spelersgroep niemand geweest die de eigen goal heeft ‘geclaimd.’ Die treffer was dus kennelijk ergens in de mist blijven hangen en dus wordt het restant hervat met een ingooi ter hoogte van de dug-outs en 0-5 stand in het voordeel van de Zandeweersters.

Het enige waar ZEC nog een beetje mee worstelt is de vraag wat er gaat gebeuren als er jongens ziek worden die op moment van staken binnen de lijnen stonden. ‘Wij hadden onze drie toegestane wisselmomenten allemaal in de tweede helft. Het was immers al 0-5 en dan wil je iedereen nog wat minuten gunnen. Ik heb er vier laten invallen, maar weet niet of ik in dat bijzondere geval nieuwe spelers mag oproepen’, zegt oefenmeester Siekman. De KNVB laat bij monde van woordvoerder Wim Kamps weten dat ZEC volgens de gegevens van twee wisselmomenten gebruik heeft gemaakt. ‘Daarbij zijn de heren Jens Posthumus en Robin Stoter gewisseld. Zij zijn dus niet meer speelgerechtigd voor het restant. Voor de rest mag de club, als men dat zou willen, een compleet ander team naar Oldehove sturen.’ Bij Eenrum is Job van der Horn gewisseld. Ook hij moet dus vanaf de zijlijn toekijken.

Het Warffum van Nico de Vries moet tenslotte nog 54 minuten spelen tegen OKVC en begint met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van de gastheer uit Oldehove. Op het moment van staken was het 3-0 in het voordeel van de thuisclub, dus heeft Warffum nog het een en ander te doen. Het duel werd in het tweede voetbalweekend van deze competitie gestaakt omdat scheidsrechter Gjaltema zich onheus bejegend voelde door de Warffumers. Hij had volgens hen een rode, in plaats van een gele kaart moeten trekken nadat er een doorgebroken speler van de Warffumers onderuit was gehaald. Na dit duel vliegen ook de ‘kanaries’ uit richting winterstop en wacht in januari nog een weekend Ameland, ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Warffum, SV De Heracliden en ZEC in herkansing"