Wilhem van der Wiel maakt seizoen niet vol bij De Fivel

Oefenmeester Wilhem van der Wiel en het bestuur van vierdeklasser De Fivel hebben dinsdagavond gezamenlijk besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. ‘In de huidige situatie lijkt ons dit de beste oplossing’, laten beide partijen weten.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat De Fivel na dit seizoen niet nog een jaar met Van der Wiel zou doorgaan. In vakjargon heet het dan vaak dat de chemie tussen trainer en spelersgroep er niet meer is en dat het tijd wordt om een andere koers te varen. Ondanks dat dit dus zijn laatste voetbaljaar bij De Fivel zou zijn, was Van der Wiel vastbesloten om de competitie tot een goed einde te brengen.

Hij vindt nu dat de basis daarvoor er niet meer is. ‘Na de teleurstellende wedstrijd tegen Amicitia VMC werd het gevoel alleen maar sterker dat mijn inbreng geen meerwaarde meer had. Dat het vertrouwen weg was. Ze wilden gewoon niet verder met mij. Ik heb er even over moeten nadenken, maar in dat geval is het verstandiger dat we allemaal onze eigen weg kiezen en daarom hebben we gezamenlijk besloten om niet met elkaar verder te gaan.’

Met die stap komt een abrupt einde aan een succesvolle periode van de oefenmeester bij de Riepster club, waarmee hij in zijn eerste jaar een periodetitel wist te pakken om vervolgens ten koste van Zeester via de nacompetitie naar de vierde klasse te promoveren. Het werd een memorabele zaterdag in Eenrum, waar de promotiestrijd werd uitgevochten. Er klonken louter positieve geluiden vanuit bestuur en spelersgroep.

Hoe bitter is de realiteit als men bedenkt dat de huidige competitie nog maar amper half is afgewerkt, dat De Fivel het eigenlijk helemaal niet zo slecht doet, maar dat een klein groepje spelers dat hem toen nog op handen droeg, de oefenmeester nu de rug heeft toegekeerd. Zij staan niet meer achter zijn werkwijze. ‘Ze vinden me te streng’, liet de coach zich onlangs ontvallen.

Desondanks zegt Van der Wiel dat hij niet boos of rancuneus te zijn, maar wel teleurgesteld. ‘Het is jammer hoe een en ander gelopen is en ik blijf van mening dat het merendeel van de selectie niet in deze zaak gehoord is, maar ik ga niet met modder gooien. Met het bestuur van De Fivel heb ik nooit problemen gekend. We hebben een mooie tijd gehad. Daar ben ik dankbaar voor en ik wens de club dan ook het allerbeste voor de toekomst. Ik kan deze hele zaak nu achter me laten en me op mijn toekomst als trainer richten.’

Voorzitter Bert-Jan Huizing vertelt dat er van beide kanten iets aan heeft ontbroken. Op de vraag wat dat dan is, antwoordt de preses. ‘Ik wil daar nu liever niet op ingaan. Daar gaan we intern over praten.’ Als hij geconfronteerd wordt met het publieke geheim dat het bestuur bij de besluitvorming over de toekomst van Wilhem van der Wiel de oren naar enkele ‘dominant’ aanwezige spelers heeft laten hangen en niet naar de rest van de selectie heeft willen luisteren, zegt Huizing: ‘Zo zien wij dat niet. Het was gewoon beter om de samenwerking per direct te stoppen. Neem in ieder geval maar van mij aan dat wij hier verschrikkelijk van balen. Wilhem is echt een goede kerel. Het moet tussen spelers en trainer echter wel kloppen als je met elkaar verder wilt en dat was niet meer het geval.’

Hoe dan ook, door het plotselinge opstappen van de oefenmeester moet De Fivel de boer op om een tijdelijke vervanger voor Van der Wiel te vinden. Huizing: ‘We hebben gelukkig even de tijd omdat de winterstop is aangebroken. De spoeling is echter dun, dus kunnen we het ons niet veroorloven om al te lang te wachten.’

 

No Replies to "Wilhem van der Wiel maakt seizoen niet vol bij De Fivel"