Wilhem van der Wiel maakt seizoen bij SIOS vol

Wilhem van der Wiel heeft niet lang zonder club gezeten. De man die begin deze week in overleg met vierdeklasser De Fivel had besloten om het contract in Zeerijp niet uit te dienen, gaat tot het einde van dit seizoen bij competitiegenoot SIOS aan de slag.

In de voetballerij blijft niets onopgemerkt. Ook niet dat Van der Wiel zijn contract bij het ‘andere Oranje’ niet zou uitdienen. Trainers en clubs zonder een oefenmeester weten elkaar in dat geval vrij snel te vinden. SIOS had met het aantrekken van Winsumer Quincy Dijkstra al een aardige slag geslagen voor het nieuwe seizoen, maar door het plotselinge vertrek van Henk Alssema naar Heerenveen, viel er voor deze competitie ineens een gat. ‘Wij denken dat we met Wilhem van der Wiel een gedreven man in huis hebben gehaald. Iemand die kan motiveren en voor een ommekeer weet te zorgen’, zegt Sander Visser namens de Sauwerder vereniging. ‘We kunnen zo’n trainer momenteel best gebruiken, want sportief gezien gaat het niet goed en zien we gewoon dat het allemaal wat minder is geworden. Dat is jammer, want de groep heeft potentie genoeg om zichzelf uit de onderste regionen van de vierde klasse weg te werken.’

‘SIOS is een leuke vereniging die in mijn ogen te laag staat. Ik ken een aantal jongens en ben van mening dat we er samen voor moeten zorgen dat de club ook volgend seizoen in de vierde klasse zal spelen.’ Dat hij rekening moet houden met het feit dat sommige spelers op vrijdagavond veel tijd en energie in zaalvoetbal steken en dit erg belangrijk vinden, weet Van der Wiel ook. ‘We moeten kijken hoe we daar goede afspraken over kunnen maken. Het moet in ieder geval niet zo worden dat ik bij de ene vereniging ben gestopt terwijl ze in de middenmoot staan en bij de volgende ga degraderen. Maar daar ben ik niet bang voor, dat gaat vast goed komen want met de huidige spelersgroep is dat niet nodig.’

SIOS staat in de 4e Klasse C momenteel op de twaalfde en dus voorlaatste plaats met zeven punten uit negen duels. Winst was er in de duels tegen Amicitia VMC (3-0) en SC Stadspark (1-5). Tegen SV De Heracliden rolde er een 2-2 uit de bus en de overige wedstrijden eindigden in een nederlaag. De Sauwerders openen de tweede competitiehelft met een inhaalwedstrijd op eigen veld tegen HS ’88 op zaterdag 14 januari. OP bovenstaande foto Wilhem van der Wiel en voorzitter Henk Bakker van SIOS, dat in een week tijd een dubbelslag heeft geslagen.

No Replies to "Wilhem van der Wiel maakt seizoen bij SIOS vol"