Inhaalrace levert DWA/Argo alsnog een punt op

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum zijn er zaterdag in geslaagd om na een bijna onoverbrugbare achterstand in de slotfase toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Nadat de ploeg in de rust tegen ROG al met 14-10 achter stond, leek de winst gaandeweg de tweede helft definitief naar de stad-Groningers te gaan. Met nog elf minuten op de klok was het namelijk 19-12. DWA/Argo kende echter een zeer sterke slotfase en wist met 20-20 toch nog een punt te pakken.

Het was al weer een tijdje geleden dat ROG en DWA/Argo de degens kruisten, dus voor het team van trainer-coach Lisette Hamminga was ROG uit Groningen een redelijk onbekende ploeg. ROG dat meestal de thuiswedstrijden speelt in de sporthal in Beyum, ontving zaterdag DWA/Argo in de sporthal in Lewenborg. DWA/Argo startte niet met het zelfde dameskwartet als de laatste wedstrijden, want Jildau Smedema was afwezig en werd vervangen door Lynn van der Kroft. Bij de heren was het ditmaal de beurt aan Nick Brandsma om aan de kant te starten.

Net als een week eerder startte DWA/Argo zaterdag niet scherp genoeg. Al snel keken de Winsumers en Bedumers tegen een 3-0 achterstand aan. Ole Smedema was hierna de eerste die namens de gasten scoorde en vervolgens schoot Lieke Stoepker de 3-2 binnen. Toch was de beginfase voor de thuisploeg. Via 5-2 en 6-3, na een verzilverde strafworp van Ole Smedema, bleef het initiatief bij de stadjers. Bij 7-7 was de stand weer in evenwicht. Lieke Stoepker had haar vizier op scherp staan in deze fase van de strijd, want zij zorgde voor de zesde tot en met de negende treffer van DWA/Argo. Ondertussen ging het bij de thuisploeg echter nog harder, wat betekende dat het vlak voor het einde van de eerste helft alweer 13-9 was. Lynn van der Kroft schoot nog 13-10 binnen, maar het laatste woord van het eerste bedrijf was aan ROG. Zo was het 14-10 bij rust.

Na de pauze leek het helemaal mis te gaan voor DWA/Argo. De thuisploeg schoot twee maal raak en zorgde zo voor 16-10. Ole Smedema wilde echter nog wel de strijd aangaan en schoot eveneens twee maal raak: 16-12. Toen ROG hierna uitliep naar 19-12, leek de ban gebroken. Er waren nog elf minuten te spelen en dat is normaal gesproken niet genoeg om een dergelijke achterstand nog te overbruggen. Trainer-coach Hamminga bracht echter twee wissels in het veld en wilde nog wat forceren. Tycho Schuuring kwam binnen de lijnen voor Tom van der Laan en zijn nicht Natasja Schuuring loste Lynn van der Kroft af. Dat gaf de gasten nieuw elan.

Onder aanvoering van topscorer van de dag Ole Smedema zette DWA/Argo de achtervolging in. Zelf zorgde Smedema voor 19-13 en vlot hierna zorgden Lieke Stoepker en Yarin Smedema met mooie doorloopballen voor een gaatje van vier treffers, 19-15. Toen even later Sjouke Hoekstra en Ole Smedema andermaal raak schoten, rook de gastploeg bloed. ROG scoorde nog wel 20-17, maar daarmee was de koek helemaal op voor de Stadjers. Tycho Schuuring schoot van afstand raak en Ole Smedema zorgde met zijn achtste treffer voor de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd was het vervolgens Sjouke Hoekstra die de gelijkmakende 20-20 binnen schoot, waarna nog enkele spannende momenten volgden. Beide ploegen verspeelden nog een paar grote kansen, maar scoorden niet meer. De eindstand werd dus 20-20. Gelet op de grote achterstand vlak daarvoor voelde dit resultaat echter als een overwinning voor de Winsumers en Bedumers. De korfballers zijn nu enkele weken vrij en spelen op 14 januari hun volgende duel. Dan komt SIOS uit Wolvega om 14.15 uur op bezoek in Winsum.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (8), Lieke Stoepker (6), Sjouke Hoekstra (2), Lynn van der Kroft, Sam Pestoor, Yarin Smedema en Tycho Schuuring (1).