Rugbyers DRC Phoenix na nieuwe zege als koploper winterstop in

Veel sporters zaten dit wekeinde warm op de bank, maar dat konden de rugbyers van DRC Phoenix niet doen. Ondanks dat moeder natuur de temperaturen ver naar beneden had gebracht kon de rugbywedstrijd tegen het team van de Groninger studenten doorgaan. Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen waren de Delfzijlsters redelijk op oorlogssterkte aanwezig om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar te spelen. Nog belangrijker, bij winst zou DRC Phoenix als nummer één de winterstop ingaan.

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door een laag wedstrijdtempo waarbij beide teams niet echt leken warm te draaien. Gezien de weersomstandigheden was dit ook niet zo gek. Het spel speelde zich voornamelijk af op het midden van het veld. Waar de Groninger studenten niet door de verdediging van DRC Phoenix kwamen, maakte de ploeg uit Delfzijl net even teveel schoonheidsfouten waardoor kansen verloren gingen.

Na een kleine twintig minuten spelen leek het alsof de gasten even een tandje bijschakelden. Goed voorbereidend werk van de voorwaartsen bracht de snelle mannen in de lijn in stelling. Een aantal goede passes verder en Jaimy Portier kon vogeltje vrij de eerste try voor DRC Phoenix scoren. Kort daarop waren het wederom de snelle manen in de lijn die voor gevaar zorgden. Nu was het Lennart Boerma die niet was af te stoppen en de tweede try voor de Havenkanters scoorde en de daaropvolgende conversie werd keurig raak getrapt door Stan Doornbos.

De Groninger studenten probeerden wat terug te doen door met goed georganiseerde aanvallen de verdediging van Phoenix uit te testen. Goede tackles van de ploeg uit Delfzijl stopte de vele aanvallen maar ook een aantal keurige turn- overs van Benny Brockholz bracht DRC Phoenix weer in balbezit. Na deze korte storm van aanvallen was het Jesse van Oosten die uit het niets door de verdediging heen ploegde en de bezoekers een nog ruimere voorsprong bracht. Met een 0-19 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de korte onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Het wedstrijdtempo was traag maar desondanks vloog de tweede helft voorbij. Het was uiteindelijk toch DRC Phoenix dat met een opleving voor wat leuks zorgde. Diep vanuit de eigen helft waren enkele imposante loopacties van de voorwaartsen met Lennart Boerma wederom als eindstation. Deze vierde try was direct ook al het slotakkoord van de middag. Met een keurige 0-26 overwinning als slot van de eerste seizoenshelft kan DRC Phoenix zich als ljjstaanvoerder opmaken voor de feestdagen.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix na nieuwe zege als koploper winterstop in"