SV De Heracliden nu definitief in bezit van punt

Acht minuten resteerden VVK en De Heracliden om het eerder gestaakte duel in winst om te zetten. Dat lukte niet en dus werd 2-2 de definitieve eindstand. VVK en De Heracliden speelden het restant van hun op 12 november gestaakte wedstrijd uit. Toen de arbiter van dienst Jos Boerema destijds na 83 minuten het duel afblies stond het gelijk. Hij voelde zich fysiek niet in staat de negentig minuten vol te maken en moest in de kleedkamer er weer bovenop worden geholpen. Voor De Heracliden scoorden toentertijd Roy Streppel en Julian Jonker.

door Kees Bouma

Er stonden een stuk of vijftien mensen langs de kant om te kijken wat er in die korte speeltijd nog aan de 2-2 stand zou veranderen. Trainer Jaap Danhof hinkte van tevoren op twee gedachten: ‘We willen natuurlijk graag winnen, maar vooral niet verliezen. We kunnen elk punt goed gebruiken. Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt en dat in 27 jaar trainerschap. De ellende is, dat je bijna de hele wedstrijd gespeeld hebt en de gelijke stand was toen terecht. Zo’n acht minuten kunnen dat helemaal omgooien. Het is een beetje een loterij. We gaan er open in, waar het kan willen we winnen. Als je voor of achter staat weet je wel wat je te doen staat.’

Danhof begint na de winterstop aan zijn laatste jaar als trainer: ‘Ja, ik stop ermee. Het is echt een hele leuke groep, maar je moet stoppen als je er nog plezier aan beleeft. Er zijn ook andere dingen in het leven. Ik heb inmiddels vier kleinkinderen bijvoorbeeld, ook mooi om daar wat meer tijd voor te hebben. Maar ik blijf vast wel wat doen in de voetballerij’, aldus de oud– coach van SC Loppersum, Poolster, Noordster, Godlinze en een eerdere periode bij SV de Heracliden.

De club uit Uithuizermeeden kon met de sterkste elf aan de acht minuten beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jakob Klompien. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van eerste divisieclub Telstar. Daar zag hij dat vrijdagavond twee minuten voor aanvang het duel tegen MVV werd afgelast, tot grote woede van de supporters uit Maastricht. Gelukkig voor hem werd er in Groningen wel gevoetbald. VVK wilde absoluut winnen en stoof amechtig in de aanval. Het te gehaaste spel leverde niets op. Topscorer Mateo Milkovic (voorheen Middelstum) zat op de bank. Omdat hij op 12 november nog in VVK 5 speelde en niet op het wedstrijdformulier stond, mocht hij niet meedoen.

SV de Heracliden probeerde te counteren. ‘Balbezit is heilig’, riep Danhof naar zijn discipelen. Veel gebeurde er niet. De doelmannen hoefden geen enkele redding van betekenis te verrichten en voordat de spelers bezweet waren, was het al weer afgelopen. Danhof schudde zijn collega Gerrie Terpstra de hand en voor hem en zijn team is het nu ook winterstop. De remise heeft in elk geval tot gevolg dat SV De Heracliden naar de negende plaats op de ranglijst is gestegen. In verliespunten staan ze zelfs gedeeld vijfde

* VVK – De Heracliden 2-2. Scoreverloop: 1. Tim van der Molen 1-0, 24. Roy Streppel 1-1, 46. Roy Smolders 2-1, 79. Julian Jonker 2-2.

No Replies to "SV De Heracliden nu definitief in bezit van punt"