Winsum bekert tegen SC Joure, SC Loppersum ontvangt DZOH

De loting van de volgende bekerronde heeft voor de twee overgebleven clubs uit de regio interessante tegenstanders opgeleverd. Eersteklasser Winsum neemt het in buurprovincie Friesland op tegen SC Joure en derdeklasser SC Loppersum komt op eigen veld uit tegen DZOH uit Emmen. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 18 februari. De aftrap van beide duels is om half drie.

Het is al weer wat jaren geleden, maar SC Joure kan er in ieder geval prat op gaan dat ze de districtsbeker een keer hebben eten te winnen. Dat was twintig jaar geleden. De Friezen doen het momenteel niet bijster goed in de 2e Klasse K van het zaterdagvoetbal. Ze staan met een totaal van vier punten uit tien wedstrijden op de dertiende en tevens laatste plaats in deze klasse. Winsum versloeg in de vorige ronde het stad-Groninger Velocitas 1897 en mag nu dus ten koste van de Friezen de laatste zestien proberen te bereiken.

Of dat SC Loppersum ook gaat lukken? Met een tegenstander als DZOH zal dat geen eenvoudige opgave worden. De Drenten staan momenteel als zevende geklasseerd met vijftien punten uit elf wedstrijden. Het team van trainer David van der Kam, die aan het einde van het seizoen de Lopsters verlaat, wist in de vorige ronde verrassend met tweedeklasser Veendam 1894 af te rekenen. De Emmenaren komen momenteel uit in de 1e Klasse E van het District Oost en hebben onder andere voormalig profspeler Anco Jansen in de gelederen. Hij voetbalde bij clubs als Roda JC, Cambuur, FC Emmen, Veendam en De Graafschap. Youri Keen is momenteel de meest scorende (3) speler van de Drenten. ‘Ja, dat was een goeie speler. Ik denk op dit niveau in hun klasse misschien wel de beste die er rondloopt. Maar dat is leuk voor onze jongens, daar kunnen ze wat van leren’, zegt Van der Kam.

Hij had hoe dan ook gehoopt op een aantrekkelijke tegenstander en dan het liefst ook nog een thuiswedstrijd. Wat dat betreft kan wel gesteld worden dat zijn gebeden zijn uitgekomen. ‘Dit team kun je wel een mooie tegenstander noemen en uiteraard ben ik blij dat we het op eigen veld mogen doen. DZOH zal het spel ongetwijfeld willen maken, dat weet je nu al. Wij gaan proberen om hun zwakke plekken bloot te leggen en proberen nog een ronde verder te komen. Dan moet bij ons alles wel kloppen en zal DZOH een slechte dag moeten hebben. Zo reëel moet je er wel naar kijken. Het is in ieder geval een leuke uitdaging en mooi voor de groep om zo’n wedstrijd te mogen spelen.’

 

No Replies to "Winsum bekert tegen SC Joure, SC Loppersum ontvangt DZOH"