SC Scheemda en VVS verder met Gerrie Drent en Egbert Bosma

Oefenmeester Gerrie Drent is ook volgend seizoen verbonden aan de huidige vijfdeklasser SC Scheemda. Na een goed gesprek tussen oefenmeester, de technische commissie en het bestuur zijn de partijen uiteindelijk overeen gekomen om op de ingeslagen weg door te gaan. Het verlangen bij de Scheemders is groot om na jarenlang tegen de vierde klasse te hebben aangeleund, eindelijk de stap omhoog te kunnen maken. Bij rivaal VVS heeft Egbert Bosma zijn contract eveneens verlengd. Hij ziet in SC Scheemda en SETA de voornaamste kampioenskandidaten.

SC Scheemda is al jarenlang een van de favorieten voor de titel in de vijfde klasse, maar greep elke keer naast promotie. In de voorbije jaren smeet corona roet in het eten. Afgelopen seizoen kon de ploeg van Drent de hand in eigen boezem steken. Onder het toeziend oog van vele supporters eindigde de allesbeslissende kampioenswedstrijd tegen het Musselkanaalster SETA in een sportief drama. De tweestrijd ging met 2-1 verloren en daarmee was het schip in het zicht van de haven gestrand. Daarna ging het in de nacompetitie nog een keer goed mis, met als gevolg dat men andermaal een poging moest doen om het geschonden blazoen weer op te poetsen.  Niemand zal er vreemd van opkijken dat SC Scheemda ook dit voetbaljaar in een hevige strijd is gewikkeld met buurman VVS uit Oostwold en andermaal SETA. De Scheemders weten zich als winnaar van de eerste periodetitel inmiddels van nacompetitievoetbal verzekerd.

De tijd van excuses maken is volgens de club voorbij. Met Marco van der Linde en Marvin Ab heeft de ploeg nieuwe kwaliteitsimpulsen gekregen. Zij moeten met goalgetter Danny Blaauw en al die andere hard werkende en naar successen verlangende selectiespelers zorgen dat de stap eindelijk gezet wordt. Selectie en technische staf zitten op één lijn en de verbeterpunten die er altijd zijn, zullen na de winterstop het laatste duwtje in de goede richting moeten geven.

De Scheemder vereniging ziet in Drent een gedreven trainer die idolaat is van het voetbalspel en ook met de club meedenkt. Bovendien staat hij open voor discussie, waardoor niet alleen SC Scheemda beter wordt, maar ook de oefenmeester zelf. Doelstelling voor de nabije toekomst is niets minder dan het kampioenschap en de club wenst Drent en zijn spelers alle succes om dit eindelijk te realiseren. ‘We zullen nog twaalf keer moeten knallen. We hebben het team er voor, maar dat is allemaal theorie. Het moet in de praktijk gebeuren en garanties zijn er niet’, zegt Drent.

Zijn collega Egbert Bosma van rivaal VVS wil zich uiteraard graag in de titelstrijd mengen. Het bestuur van de Oostwolders ziet in elk geval een groei in de groep waar men erg blij mee is. ‘We willen dit graag voortzetten’, aldus de clubleiding en dus werd Bosma gevraagd om bij te tekenen. De oud-speler van Siddeburen vindt spelen in de vierde klasse erg interessant. ‘Ik denk dat het een boeiende titelstrijd gaat worden tussen SETA en SC Scheemda.’ En waar blijft VVS in dat verhaal? Bosma blijft bescheiden: ‘Ja, we doen mee. Ik denk dat we het in de vierde klasse wel zouden redden, maar om uit de vijfde klasse te komen heb je denk ik meer nodig dan in de vierde klasse blijven. We krijgen wat meer breedte in het team, dus wie weet. Ambitieus zijn we wel, maar je moet als trainer ook eerlijk blijven.’

Bosma is aan zijn tweede seizoen bezig als hoofdverantwoordelijke van VVS. Gerrie Drent heeft in Scheemder dienst een streepje meer achter zijn naam staan. Nog even een kleine opsomming van de resultaten tussen beide clubs? Voor zover bekend stonden ze tot nu toe in competitieverband 28 keer tegenover elkaar. In al die voetbalgevechten was er voor beide clubs twaalf keer winst en eindigde een duel vier keer in een gelijkspel. De grootste uitslag kwam vorig seizoen in Oostwold tot stand toen SC Scheemda de gastheren op een 0-7 nederlaag wist te trakteren.

No Replies to "SC Scheemda en VVS verder met Gerrie Drent en Egbert Bosma"