Prima prestaties LB-ers tijdens eerste Winter Marathon

Vijf atleten van Loopgroep Bedum hebben onlangs deelgenomen aan de eerste editie van de Winter Marathon Leeuwarden. De route ten westen van de Friese hoofdstad had een keerpunt in Franeker. Met tien graden en weinig wind waren de weersomstandigheden prima voor de duizend lopers in de uitverkochte eerste editie.

Een kwartet LB-ers ging van start op de hele marathon (42,2 kilometer). Er was op het laatste moment een wegomlegging in verband met een onbegaanbaar deel van het parcours, waardoor de finish een kilometer verder was dan de marathonafstand. Een duo slaagde erin zich op de marathondoorkomst te verbeteren. Harmen Stam klokte daar 3.15.03 uur en Alex Oskam kwam door in een tijd van 3.39.12 uur. Voor Oskam was het zijn zevende (ultra)marathon van 2022. Bram Wubs noteerde 3.16.05 uur. Rinze Kramer kwam ‘de man met de hamer’ tegen en klokte 4.23.17 uur op de eindstreep. Tina Bosker liep met Wineke Snippe en ze liep de 16 kilometer in een keurige 1.40.05 uur. Op bovenstaande foto van Xander Oskam de marathonlopers voor de start met vanaf links Bram Wubs, Harmen Stam, Alex Oskam en Rinze Kramer.

No Replies to "Prima prestaties LB-ers tijdens eerste Winter Marathon"