De Fivel wint jubileumeditie van Boshaltoernooi

Het Eindejaarstoernooi in de Boshal in Loppersum heeft in de laatste dagen van 2022 zijn jubileumeditie gekend. En waar het eerder niet lukte, was het nu wel raak voor De Fivel. In de finale werd ‘thuisclub’ SC Loppersum na strafschoppen aan de kant gezet. Daarmee revancheerden de mannen uit Zeerijp zich voor de verloren eindstrijd tijdens de laatste editie voor de coronapandemie (2019) toen Holwierde de penalty’s beter wist te nemen. Die ploeg kwam overigens nu niet verder dan de vierde plaats omdat tegenstander Poolster in de ‘kleine finale’ liet zien hoe snel je in het zaalvoetbal moet zien om te schakelen. Middelstum eindigde teleurstellend als vijfde en Stedum, dat het toernooi al meerdere keren op zijn naam had weten te schrijven, sloot de gelederen. Het indoor-evenement werd met een kleine 500 voetbalfans, verspreid over drie dagen, overigens goed bezocht.

Saamhorigheid en gezelligheid. Het is een van de voornaamste kenmerken van het toernooi in de sporthal aan de Bosweg. Die ingrediënten konden de afgelopen twee jaar niet aan het voetbalmenu worden toegevoegd omdat er dankzij corona een streep door vrijwel alle evenementen werd getrokken waar publiek en een sfeervol samenzijn in de kantine, naast voetbal uiteraard, een niet geringe bijdrage vormen aan toernooien als dat in Loppersum. Nu kon het eindelijk weer en dat was te merken aan de reacties. De toeschouwers genoten zichtbaar van de verrichtingen op het speelveld.

Dat het thuis spelende SC Loppersum wel eens hoge ogen zou kunnen gooien, werd op de eerste speelavond al wel duidelijk. De openingswedstrijd tegen Poolster werd namelijk met 3-0 gewonnen. De latere finalist verloor van alle poulewedstrijden alleen het rechtstreekse duel met buurman De Fivel. En laat dat nou die andere ploeg zijn die zich voor de eindstrijd zou komen melden. De Riepsters maakten overigens nog meer indruk. De door trainersperikelen geplaagde voetballers, die voorlopig door Nik Poortinga onder hun hoede worden genomen, lieten geen enkel punt liggen. En dus stond het in het zwartwit gestoken ‘andere Oranje’ voor de tweede keer in drie dagen tegenover de Lopster voetbalbroeders. In de reguliere speeltijd kwam het niet tot een beslissing (1-1) en dus moesten strafschoppen voor een winnaar zorgen. Die nam De Fivel beter. Tim Maneschijn kwam in die serie namens de Lopsters niet tot scoren. Schrale troost voor SC Loppersum was nog wel dat ze aan het einde van de avond de prijs voor de minst gepasseerde verdediging mochten ophalen.

Een noviteit tijdens de 25e editie van het eindejaarstoernooi was het damestoernooi. De dames speelden allemaal een keer tegen elkaar in de poule en de eindstand daarvan was dan ook meteen bepalend voor de verdeling van de prijzen. Een vijftal verenigingen had zich voor dit extraatje aangemeld en ook zij lieten zien dat ze in de zaal hun mannetje stonden.

Al kon je dat van Middelstum dan weer niet zeggen. Zij verloren alle duels. Stedum stak er met kop en schouders bovenuit door ongeslagen te blijven. Holwierde eindigde als goede tweede omdat het alleen in de latere winnaar zijn meerdere moest erkennen. De organisatie was na afloop tevreden over de pilot en sluit niet uit dat dit een terugkerend onderdeel van het eindejaarstoernooi gaat worden.

De laatste jaren is het al de gewoonte geworden dat een vaste commissie een en ander op poten zet. Namens Stedum zijn dat Boelie de Sturler en Diederik Dijk, voor Middelstum is Frans de Bont de aangewezen slagman, Bas Huizing vertegenwoordigt De Fivel en Hans Middel en Ruben Danhof hebben namens ‘thuisclub’ SC Loppersum een zetel in de commissie. Zij waren na de prijsuitreiking eensluidend van mening dat het een geslaagde driedaagse was geweest. Niet alleen qua winnaars, maar ook qua toeschouwersaantallen. En wat nog belangrijker was, het gevoel van saamhorigheid en gezelligheid.

Woensdag 28 december (Herentoernooi)
SC Loppersum - Poolster    3 - 0
Holwierde  - Middelstum   3 - 2
De Fivel   - Stedum     2 - 1
Holwierde  - SC Loppersum  1 - 2
Poolster   - De Fivel    2 - 4
Middelstum  - Stedum     2 - 3
SC Loppersum - De Fivel    0 - 1
Middelstum  - Poolster    1 - 1
Stedum    - Holwierde   0 - 3

Eindstand damestoernooi
1. Stedum          10 pnt
2. Holwierde         9 pnt
3. De Fivel          6 pnt
4. SC Loppersum        4 pnt
5. Middelstum         0 pnt

Vrijdag 30 december (Finaleronde Herentoernooi)
Stedum    - SC Loppersum  0 - 2
Holwierde  - Poolster    0 - 0
Middelstum  - De Fivel    0 - 1
Poolster   - Stedum     3 - 0
SC Loppersum - Middelstum   1 - 0
De Fivel   - Holwierde   3 - 1

Plaats 5 en 6
Stedum    - Middelstum   1 - 2

Plaats 3 en 4
Holwierde  - Poolster    0 - 4

Finale
De Fivel   - SC Loppersum  1 - 1
De Fivel wint na strafschoppen

No Replies to "De Fivel wint jubileumeditie van Boshaltoernooi"