Artemisser Arjan Hegge sterk in Blijham

Winsumer Arjan Hegge heeft op Oudejaarsdag in Blijham zijn persoonlijk record op de halve marathon verbeterd. Hij was een van de Artemissers die op de drempel van het nieuwe jaar in actie kwam. Een ander deel stond aan de start van de door loopgroep Kameleon georganiseerde Oudejaarsloop vanuit Usquert en een marathon in Mantingerveld.

De av Aquilo uit Winschoten en de vv ASVB uit Blijham stonden na twee jaar afwezigheid door corona weer garant voor de organisatie van de 41e editie van de Oudejaarsloop. De vijfhonderd deelnemers konden kiezen uit een wedstrijdloop over 21.1 kilometer met een route door de Wedderbergen en het natuurgebied De Gaast en een drietal trimlopen van 21.1, 14 en 10 kilometer. Daarnaast kon er worden gewandeld. Hiervoor waren routes van 21.1 en 10 kilometer uitgezet. Ondanks het slechte weer, regen en wind, was de organisatie tevreden met de opkomst.

De Artemis-afvaardiging bestond uit slechts twee leden. Op de 10 kilometer noteerde Wineke Snippe uit Winsum een nette tijd van 1.01.55 uur, goed voor een 28e plaats bij de vrouwen in een veld van 57 deelneemsters. Plaatsgenoot Arjan Hegge kwam uit op de halve marathon. Hij finishte na 1.49.13 uur als 63e in een veld van 121 mannen. Zijn tijd betekende bovendien een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn beste tijd op deze afstand, afgelopen zomer in Groningen gelopen, met 3.03 minuten.

De loopgroep Kameleon uit Uithuizen onder aanvoering van de vaste kern Magriet Taselaar, Tineke Hemmes, Jan Vos en Eppie Werkman, organiseerde ook op Oudejaarsdag traditiegetrouw de Oudejaarsloop. Deze keer was echter niet zoals gebruikelijk de kantine van voetbalvereniging Noordpool UFC op het sportpark in Uithuizen de uitvalsbasis maar werd er uitgeweken naar het dorpshuis In Usquert. Voor de wandelaars waren er routes van 6,5 en 13 kilometer uitgezet. De hardlopers konden kiezen uit de afstanden 10 en 21,1 kilometer. Ondanks het gure weer, veel regen en een stevige wind, ging er toch nog een 75-tal deelnemers van start. Hieronder op de halve marathon vier Artemissers: Simone Binnema, Aleida Groothoff, John Walker en Erwin Vos. Alle doorzetters werden na afloop in het dorpshuis getrakteerd op koffie of thee en een kop soep. Deze oudejaarsloop kende mede met dank aan de beheerders van het dorpshuis een prima organisatie.

De Mooi Drenthe (MD)lopers organiseerden woensdag 28 december in Mantingerveld hun laatste kleinschalige marathon in 2022. Het parcours liep door een oud en nieuw natuurgebied tussen Mantinge en Nieuw Balinge in de gemeente Midden-Drenthe en voerde de deelnemers over fietspaden, een autoluwe weg, een gras-pad en een groot gedeelte over een smal pad door heide en bos. Er was een ronde van ruim zeven kilometer uitgezet en moest voor de marathonafstand dus zes keer worden afgelegd. Kortere afstanden waren ook mogelijk.

Er hadden zich aanvankelijk 25 deelnemers aangemeld. Hiervan bleven er uiteindelijk tien over die de marathon hebben uitgelopen. De oorzaak van het opzeggen en uitvallen moet gezocht worden in het zeer slechte weer en de slechte conditie van de onverharde gedeelten. Het waaide en regende constant en er zaten veel hinderlijke sporen in het onverharde gedeelte. Janneke Cazemier uit Warffum liet zich hierdoor niet weerhouden. Na zaterdag In Leeuwarden nog te zijn uitgestapt na 20 kilometer voltooide ze deze keer ondanks de bizarre weersomstandigheden wel haar 113e marathon. Ze noteerde als tiende bij de mannen/vrouwen en als tweede bij de vrouwen een tijd van 5.00.31 uur.

No Replies to "Artemisser Arjan Hegge sterk in Blijham"