Leden Loopgroep Bedum op vier fronten actief

Op oudejaarsdag waren tien atleten van de Loopgroep Bedum actief bij een viertal evenementen aanwezig. De weersomstandigheden waren door de stevige wind niet altijd even optimaal. In de Oudejaarsloop van Blijham kon gestart worden op diverse afstanden. Op de halve marathon (21,1 kilometer) stond een kwartet Bedumers aan de start.

Van hen was Ger Coster de snelste met een tijd van 1.51.51 uur. Thom Snijder en Cor klomp liepen gezamenlijk en klokte 1.54.51 uur. Carla Dijkstra kwam nipt boven de twee uur (2.00.05) over de meet. Paul van Snick miste een bordje, waardoor hij 15 in plaats van 14 kilometer liep in 1.11.01 uur. Erna Klomp liep samen met Wineke Snippe de 10 kilometer in 1.01.55 uur. Ook Lianne Zijlstra (57.51 minuten) en Marco Frankruijter (1.04.03 uur) liepen deze afstand. Joop van Dijken koos voor de 5 kilometer en finishte in 30.58 minuten. Na afloop waren er uiteraard oliebollen als herinnering.

In de Oliebollenloop in Gorredijk ging Edward Pechler van start met een missie. Hij wilde op jacht naar verbetering van een 21 jaar oud clubrecord 10 kilometer mannen 55, dat op 39.30 minuten stond. ‘Niet geschoten is altijd mis’ moet hij gedacht hebben. De stevige wind en zijn niet optimale benen gooiden echter roet in het eten. Daardoor kwam hij 96 seconden te kort en klokte hij 41.06 minuten. Wim Havinga finishte in 1.00.17 uur. Ook hier waren uiteraard volop oliebollen bij de finish. De recreatieve Halve van Usquert met start en finish bij het dorpshuis werd door Peter Pettinga gelopen in 2.06.04 uur. Hij verzorgde op Nieuwjaarsdag zijn traditionele training in het Noorderplantsoen in Groningen met PeterSport. Tenslotte nam Sander de Vries deel aan de Sylvesterloop in Glimmen. Hij liep 5,4 kilometer in 33.27 minuten en mocht daarmee zijn tweehonderdste medaille in ontvangst nemen. Op bovenstaande foto van Melissa de Graaf de atleten voor de start van de Oudejaarsloop in Blijham.

No Replies to "Leden Loopgroep Bedum op vier fronten actief"