Tweede editie Damster City Swim met Kids Swim en estafette

De tweede editie van de Damster City Swim vindt plaats op zaterdag 17 juni en is uitgebreid met een Kids Swim, estafette en een wedstrijd over drie kilometer. Daarnaast zal uiteraard de recreatieve zwemtocht van 2,8 kilometer op het programma staan.

‘Na de succesvolle eerste editie in juni van het afgelopen jaar, waaraan bijna tweehonderd deelnemers meededen, hebben we besloten een aantal onderdelen aan het programma van 2023 toe te voegen’, vertelt voorzitter Martijn Meier. ‘Als organisatie willen wij het evenement toegankelijk maken voor een grotere doelgroep, het toevoegen van de Kids Swim en de estafette zijn voor ons een logische stap in de uitbreiding van het evenement.’

Kinderen tussen de 8 en 16 jaar die in het bezit zijn van diploma’s A en B mogen meedoen aan de Kids Swim. De kinderen zwemmen afstanden van 250 of 500 meter, afhankelijk van de leeftijd.
De estafettetocht betreft dezelfde ronde als de recreatieve tocht maar dient per team van drie personen te worden afgelegd. De te zwemmen afstand per persoon is ongeveer 950 meter. Evenals de afgelopen editie is de organisatie voornemens om gratis trainingen aan te gaan bieden door SwimTech4You en Azuro. Informatie hierover is te verkrijgen via de website.

‘Daarnaast zijn we in gesprek met Azuro en de KNZB om een officiële open water-wedstrijd te organiseren’, aldus Ingmar Slagter. Deze wedstrijd zal meetellen voor de Nederlandse open water-zwemcompetitie, hierdoor moet je wel aan veel voorwaarden voldoen. Samen met Azuro bekijken we of dit voor deze editie haalbaar is.’

De inschrijving voor de estafette en recreatieve tocht start op 1 februari via de website damstercityswim.nl. Voor de wedstrijd en Kids Swim zal de inschrijving in een later stadium worden geopend.

No Replies to "Tweede editie Damster City Swim met Kids Swim en estafette"