Farmsum verdedigt titel tijdens 2e editie Ladies Cup

Tijdens de negende editie van Eurocup Delfzijl gaat het niet alleen maar om talentvolle voetballers uit binnen- en buitenland. De organisatie heeft bijvoorbeeld voor de tweede keer de Ladies Cup als onderdeel aan het programma toegevoegd. De eerste editie werd gewonnen door Farmsum. Vanuit die club werd ook de vraag gesteld of het damesvoetbal een plek kon krijgen in de nog steeds groeiende organisatie van Eurocup. Het kostte wat lobbywerk, maar uiteindelijk was het dan zo ver. Op de volgende uitvoering moest even gewacht worden, want de coronapandemie gooide roet in het eten. In de loods van Wijnne en Barends, voor de gelegenheid omgedoopt tot het Groningen Seaports Stadion, heeft het regionale damesvoetbal nu dus ook een vaste stek gekregen.

Farmsum is niet alleen de initiator van het toernooi, maar zoals gezegd ook de titelverdediger. In de finale tegen Holwierde werd er destijds niet gescoord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eersten gingen er allemaal vlekkeloos in, maar vervolgens wist Farmsum-keepster Anouk Lambeck een Holwierder strafschop te keren en nadat Samende van der Mijle namens Farmsum wel raak had geschoten, kon het feestje beginnen (zie foto). Mirjam Knot van DVC Appingedam werd de eerste winnares van de Topschuttersbokaal. Zij liet het net maar liefst zeven keer bollen.

Het publiek kon de inspanningen van de dames wel waarderen en ook vanuit die hoek werd toen geroepen dat dit mooie promotie was voor het damesvoetbal in de regio. Op zaterdagavond 14 januari strijden acht teams om de winst. Het stad-Groninger VVK is de vreemde eend in de bijt, maar werd uitgenodigd omdat Lambeck het afgelopen jaar met de Stadjers heeft gespeeld. Farmsum had op dat moment even geen team meer. ‘Daarnaast kregen we met wat afzeggingen te maken en we wilden het plaatje wel mooi rond hebben. Dat is op deze manier mooi gelukt’, vertelt Lambeck.

De inwoonster van Farmsum zal ook nu weer op doel staan in het door Daniël Venhuizen gecoachte team, dus de tegenstanders zijn gewaarschuwd. Ze is blij met de animo voor het toernooi, dat samen met Kevin Meertens, Kees en Ingrid Werbata en Evelien Regensburg gestalte heeft gekregen. Lambeck: ‘We hebben er zin in. De eerste hebben we weliswaar gewonnen, maar er staan goede ploegen in het toernooi. We gaan wel zien hoe het loopt.’ Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 – 17.10 uur    NEC Delfzijl  – vv Siddeburen  PA1
17.11 – 17.21 uur   Holwierde    – Regiodames    PA2
17.22 – 17.32 uur   Farmsum    – VVK       PB1
17.33 – 17.43 uur    Wagenb. Boys  – DVC App.dam   PB2
17.44 – 17.54 uur    Siddeburen   – Holwierde    PA3
17.55 – 18.05 uur    NEC Delfzijl  – Regiodames    PA4
18.06 – 18.16 uur    VVK      – Wagenb. Boys   PB3
18.17 – 18.27 uur    Farmsum    – DVC App.dam   PB4
18.28 – 18.38 uur    Regiodames   – Siddeburen    PA5
18.39 - 18.49 uur    Holwierde   – NEC Delfzijl   PA6
18.50 – 19.00 uur    DVC App.dam  – VVK       PB5
19.01 – 19.11 uur    Wagenb. Boys  – Farmsum     PB6

Halve finale
19.12 – 19.22 uur    Nr. 1 Poule A – Nr. 2 Poule B    HF1
19.23 – 19.33 uur    Nr. 2 Poule A – Nr. 1 Poule B    HF2

Laatste plaatsen
19.34 – 19.44 uur    Nr. 4 Poule A – Nr. 4 Poule B
19.45 – 19.55 uur    Nr. 3 Poule A – Nr. 3 Poule B

Troostfinale
19.56 – 20.06 uur    Verliezer HF 1 – Verliezer HF 2

Finale
20.07 – 20-17 uur   Winnaar HF1  – Winnaar HF2

No Replies to "Farmsum verdedigt titel tijdens 2e editie Ladies Cup"