NEC Delfzijl verliest aanvaller aan vijfdeklasser Meedhuizen

PSV zag Cody Gakpo naar Liverpool vertrekken, Ajax strikte de Argentijnse keeper Geronimo Rulli van Villarreal en wat dichter bij huis heeft FC Groningen zich verzekerd van de diensten van een drietal Scandinaviërs. Kortom, het transfereren van spelers van de ene naar de andere club is ook in de winterperiode geen vreemd fenomeen. In het miljoenenspel van de eredivisionisten komen ze niet voor, maar ook de amateurs doen ieder jaar driftig mee aan het overschrijvingscircus.

Vijfdeklasser Meedhuizen heeft in de regio wat dat betreft al een aardige naam opgebouwd als het gaat om het aantrekken van spelers van enige naam en faam. Denk bijvoorbeeld maar aan Roy de Groot, ex-speler van DVC Appingedam en NEC Delfzijl. Van die laatste club heeft nu ook de 21-jarige aanvaller Samir Ennaciri de overstap gemaakt naar de groenwitten, die voor de rest van het seizoen Bob Mulder als coach hebben aangetrokken.

Oefenmeester Roy Kamps van de ploeg uit de havenplaats vindt het jammer dat de geboren Damster voor deze stap heeft gekozen. ‘We hadden hem hier graag behouden. Hij gaf echter aan dat hij het voetballen niet meer kon combineren met een opleiding en zijn werk. ‘We hebben hem aangeboden om bij ons te blijven spelen en mocht dat niet lukken, dan kon hij altijd nog in het tweede elftal terecht. Ik heb deze stap niet zien aankomen. Het is een goeie jongen en ondanks zijn vertrek gun ik hem het allerbeste.’

Namens Meedhuizen vertelt ‘technisch directeur’ Jarno Koning dat Ennaciri dispensatie van voetbalbond KNVB heeft gekregen en dat de vereniging hem aan de eerste selectie mag toevoegen. Wat de redenen van zijn overgang naar de vijfdeklasser precies zijn zegt hij er niet bij. ‘Dat mogen we in het kader van de privacy niet meedelen.’ Meedhuizen is blij met de komst van de spits die een aanwinst voor de groenwitten wordt genoemd. Zelf wil Ennaciri niet veel kwijt over zijn vertrek bij NEC Delfzijl. Op de kanalen van Meedhuizen vermeldt hij alleen dat hij voetbal en studie bij Meedhuizen beter kan combineren. ‘En met de leuke staf en spelersgroep blijf ik het plezier er in houden’, laat hij doorschemeren. De aanvaller speelde 64 keer in een officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl. In competitieverband scoorde hij veertien keer en in oefenduels kwam hij tot vier rake inzetten.

De vraag rijst onderhand welke aantrekkingskracht Meedhuizen uitoefent op spelers waarvan je normaliter niet zou verwachten dat ze op een lager niveau gaan spelen dan ze gewend zijn. Koning: ‘We hebben natuurlijk goeie spelers in huis. De jongens komen hier uit de omgeving en kennen elkaar goed. Wellicht heeft dat ook invloed. Het zal eveneens te maken hebben met onze ambitie en dat ze er in geloven om met ons uiteindelijk weer op het niveau uit te komen waar ze hebben gespeeld.’

Een stevige uitspraak, temeer omdat de ranglijst momenteel verraadt dat het de groenwitten momenteel allesbehalve voor de wind gaat in de 5e Klasse F. Daarin staat men op de negende plaats met tien punten uit evenveel wedstrijden. Koning daarover: ‘Het klopt dat we stroef zijn begonnen. Daarom hebben we ook maatregelen genomen, zoals het aantrekken van een nieuwe trainer. Soms moet je eerst de bodem bereiken voor je sportief succesvol kunt worden en de weg omhoog in kunt slaan. We stellen onszelf daarbij geen tijdslimiet. Druk is een slechte raadgever. Door hard te werken en bij elkaar en onszelf te blijven zijn we overtuigd van het feit dat we de weg omhoog snel zullen vinden. In de omgeving wordt wel eens gezegd dat we een moeilijke groep hebben. Vanaf de zijlijn is dat gemakkelijk praten. Wij als bestuur geloven echter in onze jongens en zullen altijd voor de volle honderd procent achter hen staan.’

No Replies to "NEC Delfzijl verliest aanvaller aan vijfdeklasser Meedhuizen"