Elle Smit volgend seizoen aan het roer bij Wagenborger Boys

Oefenmeester Elle Smit wordt volgend seizoen de opvolger van Reitze Enderle bij vijfdeklasser Wagenborger Boys, de competitiegenoot van Meedhuizen. De ploeg waar de Damster oefenmeester vroegtijdig de deur achter zich dicht trok.

Smit kun je momenteel wel omschrijven als een druk baasje, want hij fungeert momenteel samen met Nik Poortinga als interim-coach van vierdeklasser De Fivel en is ook actief bij tweedeklasser NEC Delfzijl. In beide gevallen gaat het echter om een verbintenis tot het einde van het seizoen, dus dat zal zijn overstap naar Wagenborgen niet in de weg staan. Volgens voorzitter Klaas Smit van Wagenborger Boys wordt de coach de komende week aan de club gepresenteerd. ‘Als vereniging zijn we hartstikke blij dat Elle Smit voor ons heeft gekozen, vertelt de preses. Over doelstellingen is volgens hem nog niet gesproken omdat de spelers nog geen kennis met de trainer hebben gemaakt en zijn ideeën niet kennen. Dat komt nog wel’, vertelt de voorzitter.

Als Smit om een reactie wordt gevraagd, zegt hij: ‘Ja, ik heb het druk, druk, druk. Maar vindt het allemaal wel erg leuk. Wagenborger Boys had mij een paar jaar geleden ook al een keer gevraagd. Toen was ik echter bezig met de opbouw van Meedhuizen. Nu heb ik de tijd wel om bij de Boys aan de slag te gaan. De faciliteiten zijn er goed en ik ken een paar jongens van de jeugd van Appingedam. Het voelt gewoon goed’, aldus de oefenmeester. Kwantiteit en kwaliteit verhogen en zorgen dat er in Wagenborgen weer naar het linkerrijtje gekeken kan worden. Verder moet er meegedacht en meegeholpen worden om de club te laten groeien. Dat zijn de voornaamste doelstellingen van Smit. ‘Daar moet hard voor gewerkt worden, maar we mogen het plezier in het spelletje ook niet vergeten. Dat is zeer belangrijk. Wat in Holwierde kan, moet in Wagenborgen ook mogelijk zijn. Maar dat kan nog wel vier jaar duren.’ Op bijgaande foto Elle Smit (zittend) met aan zijn zijde Nik Poortinga.

No Replies to "Elle Smit volgend seizoen aan het roer bij Wagenborger Boys"