Zuur verlies Winsum in doelpuntrijk treffen met Broekster Boys

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft eersteklasser Winsum de uitwedstrijd tegen Broekster Boys met 4-3 verloren. Een hoogst ongelukkige actie van doelman Wouter Meijer betekende in de ultieme slotfase de genadeklap nadat de Winsumers een 3-1 achterstand hadden weten weg te poetsen.

De gasten hadden meer balbezit, maar speelden te matig terwijl de Friezen de beste mogelijkheden kregen om de score te openen en bij tijd en wijle prima spel lieten zien. Tegen de veldverhouding in, wist het team van trainer Fred de Boer toch op voorsprong te komen. Een opening via Tim Hoff en een voorzet van Menno Mulder waren voldoende voor Yume Ramos om een enigszins verrassende tussenstand op het bord te laten zetten: 0-1. Het was eigenlijk de eerste keer dat Winsum dreigend voor het doel van de gastheren opdook, maar het was dan ook meteen raak.

De thuisclub moest zichzelf even hervinden, maar had de achterstand na een klein half uur spelen al weggewerkt. Het eerste schot van Vincent Hoekstra wist doelman Wouter Meijer nog te pareren, het antwoord op de rebound van Bauke Jan Douma moest hij schuldig blijven: 1-1. Vier minuten later was het wedstrijdbeeld omgekeerd. Na een goede steekbal leek Jos Regnerus voor de leiding te zorgen. De situatie voor de neus van goalie Meijer was erg onoverzichtelijk en wie de bal nou als laatste had aangeraakt zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Hij lag echter wel tegen het nylon en dus had de ploeg uit Damwoude wat het wilde: 2-1.

De Boys gingen onverdroten door en toen Bauke Jan Douma met zijn tweede van de middag voor 3-1 wist te zorgen, leek het over en uit te zijn voor Winsum. De gasten lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden en gaven na de thee wat meer tegengas. Met Jared Faleye voor Sjoerd Nienhuis en José Bello voor Raul Bello binnen de lijnen werd de jacht op de aansluitingstreffer geopend. Hoewel Winsum gretiger oogde, leidde dit vooralsnog niet tot grote mogelijkheden.

Nadat Thomas Kauw als rechterspits in het veld was gekomen voor Wouter Bloem, leek er nieuw elan in de ploeg te komen. Het eerste balcontact van Kauw leverde meteen een doelrijpe mogelijkheid op, maar het gestrekte been van de Friese doelman Sander de Boer voorkwam een treffer. Kauw zou zijn gram halen, al scoorde hij dan ook niet zelf. Een goede aanval en een dito assist werden op de juiste waarde getaxeerd door Menno Mulder, die het speeltuig bij de tweede paal binnen wist te schuiven: 3-2.
.
Winsum claimde daarna een strafschop. Scheidsrechter Buitenhuis, die in eerste instantie veel toeliet maar ineens overal voor begon te fluiten, beoordeelde de valpartij van de prima ingevallen Thomas Kauw echter anders en deponeerde het leer net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Ramos verdween over de kruising.

Goalie De Boer wist zijn ploeg daarna met een aantal onwaarschijnlijke reddingen op de been te houden en het naar adem snakkende Broekster Boys leek op weg naar zijn volgende overwinning. In de slotfase werd het ineens hectisch. Hedzer Prins controleerde de bal op zijn borst, maar in zijn oor klonk ineens een fluitsignaal van de onpartijdige. Hij meende hands te hebben gezien en wees naar de stip. De protesten die volgden leverden de gastheren enkele gele kaarten op. Ramos liet zich door de hele heisa niet van de wijs brengen en schoot de toegekende strafschop achter De Boer: 3-3.

Onterecht of niet, de treffer stond op het scorebord en de veilig lijkende voorsprong van de Friezen was ineens als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon verdwenen. Waar iedereen al rekening had gehouden met een gelijkspel, sloeg het noodlot voor Winsum in extremis toe. Piet Wessel Dijkstra mocht namens de gastheren een corner nemen, waarvoor elke Fries in het Winsumer strafschopgebied opdook, inclusief keeper De Boer. Zijn collega Wouter Meijer kon de druk kennelijk niet aan en liet de hoge bal zomaar uit zijn handen glippen. Sander Jongsma was er als de kippen bij om het speeltuig binnen te mikken en liet zo zijn eerste, niet helemaal onbelangrijke competitietreffer aantekenen: 4-3. En zo eindigde een vermakelijke wedstrijd in grote verslagenheid bij Winsum en intense vreugde bij Broekster Boys, dat zeker in het eerste bedrijf prima veldvoetbal had laten zien.

‘Het is erg zuur om op deze manier te verliezen. Maar goed. De eerste helft hebben we matig gespeeld. Na de rust zijn we op een knappe manier terug in de wedstrijd gekomen. Voor de neutrale toeschouwers was het misschien wel een vermakelijke wedstrijd, maar ik ben voor Winsum’, zei trainer Fred De Boer na afloop. Komend weekeinde staat het thuisduel tegen het Oranje Nassau van Erwin Heerlijn op het programma. De aftrap van die wedstrijd is om twee uur.

* Broekster Boys – Winsum 4-3 (3-1). Yumé Ramos 0-1; Bauke Jan Douma 1-1; Jos Regnerus 2-1; Bauke Jan Douma 3-1; Menno mulder 3-2; Yume Ramos 3-3 (strafschop); Sander Jongsma 4-3 (Foto: Jacqueline Jongsma).

 

No Replies to "Zuur verlies Winsum in doelpuntrijk treffen met Broekster Boys"