Noordwolde snoept punt weg bij Helpman

Noordwolde heeft een niet onverdienstelijke remise weten te behalen in het midweekse duel met gastheer Helpman. Het team van trainer Elsin Yilmaz, die zijn contract bij de geelzwarten heeft verlengd, kwam pas heel laat op achterstand. In de ultieme slotseconden wisten ze echter alsnog langszij te komen.

Volgens Yilmaz was de uiteindelijke remise een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Er konden over en weer wel wat mogelijkheden genoteerd worden, maar grote uitgespeelde kansen waren schaars. Noordwolde stond compact, gaf weinig ruimtes weg tussen de linies en leverde veel strijd. In de 80e minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen een voorzet vanaf de rechterkant werd ingekopt door invaller Patrick Nanninga: 1-0. De wedstrijd leek Noordwolde door de vingers te glippen, maar de gasten bleven het geloof op een goede afloop behouden en probeerden van alles om de gelijkmaker te forceren. Ver in blessuretijd mochten de geelzwarten een corner nemen. Danick Meima nam dat karweitje voor zijn rekening en slingerde het leer richting het doel van de thuisclub. De voorzet werd verlengd door Bart Hollink en vervolgens bij de tweede paal door Jurriaan Kampen tegen jet nylon getikt: 1-1.

‘Het werd lastig toen zij de leiding wisten te nemen, maar we bleven er voor gaan. Altijd hopende dat de bal een keer goed zou vallen en dat gebeurde. Dat het diep in blessuretijd gebeurde maakte de ontlading extra groot. Desondanks ben ik van mening dat het een verdiende remise is’, aldus een tevreden Yilmaz. Het duel werd overigens vooruit gespeeld omdat Helpman komend weekeinde op trainingskamp in Spanje zit.

No Replies to "Noordwolde snoept punt weg bij Helpman"