Holwierde periodekampioen na winst op HS ’88

Holwierde heeft op eigen veld een goed vervolg gegeven aan een prima serie. Simpel ging het allemaal niet, maar de poging van het bezoekende HS ’88 om nog enigszins in de buurt van de Katmisbewoners te komen werd door het team van trainer Danny Schudde verijdeld. De gastheren wisten de punten (3-2) in eigen huis te houden. Peter Bouwsema was verantwoordelijk voor alle Holwierder goals.

Meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Baron werden de bedoelingen van beide teams duidelijk. Ze togen zonder veel omhaal ten aanval en dus wreven de toeschouwers zich even in de handen. Zij rekenden op een mooie voetbalmiddag. En die zouden ze krijgen ook. Holwierde was, zoals men de laatste tijd wel vaker doet, uit op een snelle voorsprong. Zorgen dat je de eerste tik uitdeelt en zo de tegenstander in de achtervolging dwingt. De Hoogezandsters lieten echter zien dat zij zich niet zomaar aan de kant zouden laten zetten.

Er waren een dikke tien minuten gespeeld toen HS’88 een corner mocht nemen. Holwierde was vooraf gewaarschuwd dat de gasten juist bij dit soort momenten sterk voor de dag kunnen komen. Yorick van Dam slingerde het leer voor het Holwierder doel en vond het hoofd van ploeggenoot Sven Rosevink. Die kun je dat soort klusjes wel toevertrouwen en dus verdween het leer tegen het nylon: 0-1. Een prima begin voor de paarshemden. Erg lang konden ze niet van die goal genieten, want nog geen 120 seconden later had Holwierde de achterstand al weer weggepoetst. Een prima voorzet van Gijs Geurtsen werd door Peter Bouwsema heel knap binnen getikt: 1-1. De wedstrijd was daarna aardig in evenwicht totdat er bij een aanval van Holwierde niet adequaat werd ingegrepen en Bouwsema de bal met een subtiel stiftje over de keeper van HS ’88 wist te lepelen: 2-1.

En ook nu was de vreugde van korte duur. Na 22 minuten spelen mocht HS’88 weer een corner nemen. Ook nu was het Yorick van Dam die deze taak voor zijn rekening nam. Misschien had iedereen ook wel weer op Rosevink gerekend, maar deze keer liet Arno Oosterhof zien dat hij ook over een goede kopstoot beschikt, al ging doelman Robbin Kuipers ook niet helemaal vrijuit: 2-2. Vier goals in iets meer dan een kwart wedstrijd, dat beloofde veel voor de resterende speeltijd. Voor de thee werd er echter niet meer gescoord, maar niemand was daar erg rouwig om. Er stond immers nog drie kwartier speeltijd in de steigers.

Net als voor de thee probeerde Holwierde ook nu een snelle beslissing te forceren, maar het was HS ’88 dat de thuisclub terug wist te duwen richting eigen strafschopgebied. De gastheren hadden moeite met de fysieke kracht van hun opponent en kwamen wat minder gemakkelijk aan voetballen toe. Grote kansen ontstonden er echter niet en met enig fortuin wist Holwierde andermaal aan de leiding te komen. Tim Visscher maakte in het strafschopgebied een mooie actie en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. Peter Bouwsema stond op nog geen meter van de doellijn en tekende voor zijn derde van de middag: 3-2. De manier waarop HS ’88 op dat moment stond te verdedigen, gaf te denken. Daar hadden de Holwierders uiteraard lak aan. Ze verzuimden na die treffer het duel op slot te gooien. Koen Tuil was dicht bij een treffer en ook de invallers Damon Kuiper en Jeanclar Torbed wisten het doel niet aan de goeie kant te raken.

In de slotfase bleef het uitkijken voor de corners en vrije trappen van HS ’88, maar de bezoekers wisten doelman Robbin Kuipers niet nog een keer te laten vissen. De periode was binnen voor coach Schudde en zijn team. De eerste stap op weg naar promotie is gezet in de vorm van nacompetitievoetbal. Het volgende doel zal ongetwijfeld de algehele titel zijn, maar die weg is nog lang en de achtervolgers Mamio en DVC Appingedam zitten ook niet stil.

* Holwierde – HS ’88 3-2 (2-2). Sven Rosevink 0-1; Peter Bouwsema 1-1; Peter Bouwsema 2-1; Arno Oosterhof 2-2; Peter Bouwsema 3-2 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "Holwierde periodekampioen na winst op HS '88"