SV Bedum kan niet stunten in duel met Velocitas

Als er al een mogelijkheid voor het tobbende SV Bedum was geweest om een ploeg pijn te doen, dan was dat zaterdag tegen koploper Velocitas het geval. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kreeg Kelvin de Vries na een oliedomme en vooral ongefundeerde uitbarsting van frustratie in korte tijd twee keer geel en dat betekende rood. De Stadjer kon na 70 minuten voetbal inrukken en de Bedumers leken zich op te maken voor een eindspurt. De lijstaanvoerder bleef ondanks de ondertalsituatie echter rustig en wist de winst (2-4) in de slotfase zelfs nog veilig te stellen.

De thuisclub begon niet sterk, kreeg wat kansen tegen, maar herstelde zich goed van het matige begin en wist de leiding te nemen toen een niet goed afgeslagen corner door Mark Kruizenga tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-0. Een goed begin van de paarshemden, die een succesje wel konden gebruiken. Erg veel plezier beleefde het thuisfront niet aan de voorsprong. Een corner werd slecht weggewerkt door Stijn Hekstra, door Fabian de Vries opgepikt en dat betekende dat doelman Jos Broekmans voor de eerste keer was gepasseerd: 1-1.

Er zou zelfs nog een tweede tegentreffer volgen na een verkeerd ingespeelde pass van Richard de Boer. Bart Steenbergen profiteerde dankbaar en zo stond het na een half uur spelen ineens 1-2. Hoewel Velocitas beduidend gevaarlijker was, liet SV Bedum zich op dat moment nog niet inpakken en wist vlak voor de pauze langszij te komen. En opnieuw ging er een corner aan vooraf. De treffer kwam op naam van Nigel Bakker te staan. SV Bedum had het niet gemakkelijk, maar had wel de achterstand weggepoetst en dat was op dat moment het belangrijkste gegeven: 2-2. Daarna waren er over en weer nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er voor de thee niet meer. De tussenstand beloofde in ieder geval nog wat voor het tweede bedrijf op het Bedumer kunstgras.

De eerste fase na de doelwisseling was vanuit Bedumer oogpunt bekeken ronduit slecht. Velocitas kon het leer vanaf het middenveld telkens te simpel achter de laatste linie van SV Bedum leggen en kwamen een aantal keren gevaarlijk in de buurt van het Bedumer strafschopgebied. De thuisclub mocht de handen stijf dichtknijpen dat Velocitas verzuimde om die geboden ruimte uit te buiten. Op wat speldenprikjes na kon SV Bedum niet veel laten zien, maar het duel was het aanzien meer dan waard, vooral omdat de gastheren zicht bleven houden op een goed resultaat. Dat idee werd nog eens vergroot toen de al eerder genoemde Kelvin de Vries een overtreding beging waarvoor hij terecht geel kreeg. Hij was het daar kennelijk niet mee eens, bedacht zich geen moment en schoot de bal over de omheining. Die actie leverde hem nog een gele prent op en dus kon de Stadjer inrukken.

Met nog twintig minuten op de klok was dit voor SV Bedum een uitgelezen mogelijkheid om de lijstaanvoerder echt pijn te doen. De gastheren waren echter te onrustig en wilden te gehaast richting het doel van de gasten. Daarnaast moesten ze op hun hoede blijven voor de uitbraken van Velocitas. De overtalsituatie werd eenvoudigweg niet goed uitgespeeld en het was een beetje hinken op twee gedachten. In de 89e minuut was het een oud-leerling van Wentink die zijn voormalige leraar de das om deed. Met een weergaloze omhaal tekende Mervyn Bos voor 2-3 en het zou zelfs nog erger worden toen SV Bedum de verdedigende stellingen al lang en breed had verlaten en Firas El Jawashi de eindstand liet aantekenen: 2-4.

‘Dit is zo jammer. We hadden het lastig in de tweede helft maar met een man meer in het veld hadden we onszelf eindelijk moeten belonen’, zei Robbie Wentink na afloop. ‘Het is om moedeloos van te worden’, aldus de coach. Zijn collega Simon Cageling, die in het verleden jeugdtrainer van de Bedumers is geweest, vond dat zijn team het duel veel eerder had moeten beslissen. Over de actie van De Vries zei hij: ‘Het gebeurt in een reflex. Maar goed, het was niet erg slim van hem.’

SV Bedum speelt komend weekeinde tegen Be Quick 1887. De hekkensluiter van 2L heeft begin oktober het tot nu toe enige competitiepunt weten te pakken. Op bezoek bij SV Oosterwolde werd het destijds 3-3. De ploeg van Wentink zal dit duel moeten winnen, wil het niet nog verder wegzakken. Ze zijn echter gewaarschuwd. Velocitas had de periodetitel al wel in de zak willen steken, maar omdat Drenthina ook wist te winnen, is een en ander afhankelijk van het duel tussen Drenthina en LTC, dat op 25 februari wordt ingehaald.

* SV Bedum – Velocitas 2-4 (2-2). Mark Kruizenga 1-0; Fabian de Vries 1-1; Bart Steenbergen 1-2; Nigel Bakker 2-2; Mervyn Bos 2-3; Firas El Jawashi 2-4.

No Replies to "SV Bedum kan niet stunten in duel met Velocitas"