Winsum kan titelpretendent Oranje Nassau niet afstoppen

Eersteklasser Winsum is er op eigen veld niet in geslaagd om het bezoekende Oranje Nassau pootje te lichten. De ploeg van oefenmeester Erwin Heerlijn wist dankzij een nipte zege in het spoor te blijven van koploper Pelikaan S. dat PKC’83 op een 2-1 nederlaag trakteerde. De Winsumers staan nu op de achtste plaats in de ranglijst. In de derby tussen stad en ommeland deelde scheidsrechter René Wijma maar liefst zes gele kaarten uit. Die kwamen allemaal op naam van Oranje Nassau te staan.

Na het zure verlies van een week eerder was het voor Winsum zaak om niet opnieuw averij op te lopen. Een eenvoudige klus zou dat niet worden, want Oranje Nassau was ook niet van zins om een blauwtje te lopen. De gasten moesten scoren om het gat met de lijstaanvoerder niet groter te laten worden.

Bij Oranje Nassau wist men maar al te goed dat Yumé Ramos de angel was die men uit het Winsumer spel moest zien te halen. Toch kreeg de ervaren aanvaller meteen al een goede mogelijkheid. Draaiend bij de tweede paal schoot hij echter net naast. Het duel was daarna aardig in evenwicht en veel viel er in het eerste kwart van de wedstrijd niet voor beide doelen te beleven. Ramos wist geen gat in de defensie te vinden van de Stadjers, die met ex-Delfzijlster Quirijn Boelens een behoorlijk slot op de deur hadden. Eigenlijk waren de verdedigingen van beide ploegen meteen de sterkste onderdelen van de voetbalmiddag op het Geert Reinders Sportpark in Winsum West.

Namens de bezoekers leek Ard Veenhof dicht bij de openingstreffer te zijn. Zijn schot rolde na een kwart wedstrijd echter naast het doel van Wouter Meijer. Enkele minuten later probeerde Thomas Careman het, maar zag zijn inzet over de deklat verdwijnen. Het spel was verre van goed aan beide kanten, waarbij het veld zeker van invloed zal zijn geweest. Dat lag er namelijk allesbehalve goed bij.

Met Tijs Mulder en Heinze Andringa in de ploeg voor Stan Verhoeven en Jered Faleye probeerde Winsum het duel in de tweede helft wat meer naar zich toe te trekken. Het was echter ON dat als eerste gevaarlijk werd. Rick Wiersma en Thomas Careman zagen hun pogingen echter stranden. Careman mocht het nog een keer proberen. Na goed doorzetten van Bernard Suffner schoot hij in de 52e minuut prachtig in het dak van het doel en tekende zo voor 0-1.

Nu sloeg ook Erwin Heerlijn aan het wisselen. Ard Veenhof en David Voigt verdwenen naar de kant en maakten plaats voor Frederik Specken en Caram Alves. Na driekwart wedstrijd leek Oranje Nassau het duel te zullen beslissen, maar een prima voorzet van Rick Wiersma werd door Suffner niet op de juiste waarde getaxeerd. En dus mocht Winsum blijven hopen op een succesje. Die zou snel moeten komen, want de klok tikte onverbiddelijk door.

De gastheren voerden de druk op, namen meer risico’s, maar moest het vooral van spelhervattingen zoals corners hebben om doelman Erwin Heidekamp in verlegenheid te kunnen brengen. Ondanks de toegenomen druk weigerde de defensie van ON echter te capituleren. Ook niet toen goalie Wouter Meijer op zeker moment in het strafschopgebied van de Stadjers opdook om als extra aanspeelpunt te fungeren. Een kopbal van José Bello en een volley van Tim Hoff waren nog de meest opmerkelijke momenten van Winsum.

Door het vele oponthoud als gevolg van de gele kaarten, duurde de wedstrijd een kleine tien minuten langer dan te doen gebruikelijk. Terecht of niet terecht, het was wel opvallend dat achter elke prent de naam van een ON-speler stond. Opmerkelijk was nog dat de fluitist de aan zijn hoofd geraakte Quirijn Boelens in de laatste officiële speelminuut naar de kant dirigeerde om zich te laten verzorgen, maar hem daarna niet weer aan het spel wilde laten deelnemen. Wat Winsum in de extra tijd ook probeerde en hoeveel corners er ook nog genomen werden, de gelijkmaker wilde niet vallen en dus kon ON na het laatste fluitsignaal opgelucht doorademen.

De teleurstelling was er uiteraard aan Winsumer zijde. ‘Dat we het ON de laatste vijftien minuten nog knap lastig hebben gemaakt is onze verdienste. We hebben dat jammer genoeg niet weten uit te buiten en staan opnieuw met lege handen’, aldus coach Fred de Boer van Winsum die ook wel weet dat het weer tijd voor een succesje wordt. ‘Die kan ook niet uitblijven als we op deze manier blijven spelen. Gretig, fit en met de juiste spirit.’ Zaterdag kunnen de groenzwarten een nieuwe poging doen. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Fean ’58 dat met vijf punten minder dan de Winsumers momenteel op de twaalfde plaats staat genoteerd.

* Winsum – Oranje Nassau 0-1 (0-0). Thomas Careman 0-1.

No Replies to "Winsum kan titelpretendent Oranje Nassau niet afstoppen"