‘Kansarm’ Corenos verliest van DVC Appingedam

Corenos heeft te weinig in de melk te brokkelen gehad om het bezoekende DVC Appingedam een moeilijke middag te bezorgen. Wat DVC Appingedam in twee eerdere duels tegen het team van trainer Marco Pesiwarissa niet was gelukt, gebeurde nu wel. De mannen van trainer Duurt Dijkman stapten na negentig minuten voetbal met een 0-3 overwinning op zak van het Roodeschoolster veld.

Corenos miste doelman Mark Monden en ook Kevin Pathuis kon niet spelen. Elwin Wezeman was fit genoeg bevonden om vanaf de aftrap te beginnen. De geblesseerde aanvoerder Wesley Dijksterhuis wilde vanaf de bank bij de ploeg betrokken blijven en verscheen derhalve ook op het wedstrijdformulier, al zou hij dan ook niet in actie komen.

De gastheren hadden aanvankelijk meer balbezit, maar verder dan de zestien meter van de Damsters kwam men niet. Daar stokte de creativiteit van de thuisclub en in het, vanuit Roodeschoolster oogpunt bekeken ‘kansarme duel’ konden dan ook bar weinig echt doelrijpe mogelijkheden genoteerd worden. De enige mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Sven Knot. Anne-Jan ten Harkel kwam op rechts prima door, deponeerde de bal bij de tweede paal maar zag daarna dat Knot een teenlengte te kort kwam om de voorzet tot doelpunt te kunnen promoveren.

DVC had het niet zo op het agressieve spel van Corenos en kwam amper aan voetballen toe. Vaak werd de lange bal gehanteerd in de hop dat de snelle spits Jurelly Torbed er iets mee zou kunnen uitrichten. Dat leverde wel een aantal gevaarlijke counters op, maar achterin wist JO19-speler Marc Spriensma veel corrigerend werk te verrichten. Vlak voor de thee probeerden de bezoekers het nog een keer. Torbed had twee verdedigers in zijn rug toen hij het leer kreeg aangespeeld door Ronald Hund. Invaller-doelman Christiaan Buntjer twijfelde bij het uitkomen en toen hij dat uiteindelijk wel deed, knalde hij op zijn eigen verdedigers. De Damster spits profiteerde dankbaar en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Na de doelwisseling veranderde er weinig aan het spelbeeld. DVC Appingedam bleef het met de lange bal proberen en uiteindelijk besloot coach Marco Pesiwarissa van Corenos dat er wat meer druk op de defensie van de gasten gezet moest worden. Hij schoof Elwin Wezeman door naar de frontlinie, maar het beoogde resultaat kwam er niet. Sterker nog, de bal vloog er aan de andere kant in. Goed voorbereidend werk van Ronald Hund werd op de juiste wijze gewaardeerd door Diyar Kaya en door hem tot doelpunt verwerkt: 0-2.

Corenos probeerde met meer druk naar voren te spelen, maar uiteindelijk werd het uit een counter ook nog 0-3 en andermaal was het Diyar Kaya die na een prima actie, waarbij hij twee tegenstrevers liet staan, nog een keer doeltreffend wist af te ronden. Daarmee was tevens de eindstand bereikt en dus bleef Corenos dit seizoen voor de vijfde keer met lege handen achter.

Pesiwarissa zei na afloop: ‘We vergeten onszelf iedere keer te belonen voor het goede spel. Tot aan het strafschopgebied tonen we bij vlagen prima combinatievoetbal. Daarna stokt het echter. Dat had ook te maken met onze tactiek. Daar had DVC aanvankelijk veel moeite mee. Maar ja, als je niet scoort hou je de tegenstander in leven en dat was nu ook het geval. In de oefenwedstrijd tegen Omlandia kregen we veel kansen, maar die ballen vlogen er toen ook niet in. Als het toen 1-5 was geworden, had niemand wat kunnen zeggen. Maar goed, we concentreren ons op de volgende wedstrijden. We spelen eerst uit bij SIOS en daarna thuis tegen Middelstum. Dat zijn voor ons hele belangrijke wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden.’

Collega Duurt Dijkman was uiteraard in zijn nopjes met het resultaat van zijn ploeg. ‘De eerste helft ging redelijk gelijk op. Corenos kreeg wel een mogelijkheid, maar uiteindelijk profiteren wij van een misverstand. Na rust probeerden ze de druk wel op te voeren, maar het laatste half uur waren wij beter.’

* Corenos – DVC Appingedam 0-3 (0-1). Jurelly Torbed 0-1; Diyar Kaya 0-2; Diyar Kaya 0-3 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "'Kansarm' Corenos verliest van DVC Appingedam"