Volleybalvereniging DIO Bedum huldigt jeugdteams

Drie succesvolle jeugdteams van volleybalvereniging DIO Bedum zijn onlangs gehuldigd. Het uit super-enthousiaste jongens en meisjes bestaande XC-team, met spelers van 10 tot 13 jaar, werd na een spannende competitie gedeeld eerste. Tijdens de allerlaatste competitiewedstrijd werd pas duidelijk wie van de top drie kampioen zou worden.

Meisjes A kwam in de hoofdklasse tot een knappe vierde plaats. De meiden van het B-team (13-16 jaar) werden tweede in hun poule. De C-meiden (12-15 jaar), waarvan het overgrote deel pas dit seizoen begonnen is met volleyballen, behaalde een vierde plaats in de competitie. Bij de CMV- jeugd (basisschooljeugd) werden twee teams kampioen. Team N5-1 en N4-1, met spelers tussen de 10 en 12 jaar, eindigden beiden ruim op de eerste plaats in hun poule. Zij gaan de tweede helft van de competitie door naar het volgende niveau.

Team N5-2, met spelers tussen de 11 en 13 jaar eindigde op een knappe derde plaats. N4-2, met spelers tussen de 8 en 10 jaar, eindigde met een nipte voorsprong op Smash & Block op de tweede plaats. Team N3-1, met spelers van ongeveer 8 jaar, eindigde in de middenmoot van hun poule. De teams van N2-1 en N2-2, spelers van 6-8 jaar, zijn super-enthousiast en pas begonnen met volleybal. Zij hebben veel plezier gehad tijdens hun competitie en ontzettend veel geleerd.

De jeugdteams van DIO Bedum hebben het eerste half jaar goed gedaan. Ze trainen twee keer in de week onder deskundige leiding van gemotiveerde trainers. Momenteel bestaat de CMV-jeugd van 6-12 jaar uit ongeveer 45 enthousiaste spelers, verdeeld over drie, soms vier trainingsgroepen.

Bij DIO Bedum is de mogelijkheid drie keer mee te trainen alvorens men zich dient op te geven. Voor vragen of om kinderen op te geven om een keer te komen proeftrainen, mag een mailtje gestuurd worden naar het jeugdbestuur via jeugd@diobedum.nl Op dit moment zijn de groepen vol en kan er alleen op maandag op proef meegetraind worden.
Na de zomervakantie zou de vereniging graag willen starten met een ruime groep jongens in de basisschoolleeftijd. ‘Het zou fantastisch zijn als dit een aparte trainingsgroep zou kunnen worden. Hou je van balsporten en vind je het voetbalveld te groot of het buiten te koud? Kom dan gerust eens meetrainen. Bij DIO ben je van harte welkom’, laat de club weten. Wel moet men zich vooraf opgeven via jeugd@diobedum.nl

No Replies to "Volleybalvereniging DIO Bedum huldigt jeugdteams"