Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van het afgelopen weekeinde is deze keer niet helemaal compleet. We hopen de ontbrekende verslagen nog te krijgen, maar vooralsnog moet u het met onderstaande ploegen doen. Er waren weer voldoende doelpunten te noteren, waaronder voor de tweede keer op rij zeven stuks van Wagenborger Boys. Niet al te best was de remise die tweedeklasser SV Bedum met slotlicht Be Quick 1887 overeen kwam en al te vrolijk zullen ze ook niet in Appingedam hebben gekeken. Daar wist het puntloze SC Stadspark voor een klein stuntje te zorgen.

 

1e Klasse F Zaterdag
WINSUM PAS LAAT IN VEILIGE HAVEN IN UITWEDSTRIJD TEGEN ‘T FEAN ’58

De uitwedstrijd die voor eersteklasser Winsum op het programma stond, bracht het team van trainer Fred de Boer naar Surhuisterveen, waar het in degradatienood verkerende Fean ’58 de tegenstander was. De Friezen konden een overwinning goed gebruiken, maar dat gold evenzeer voor de gasten. Een driepunter zou voor Winsum namelijk betekenen dat het gat met de onderste regionen wat vergroot zou kunnen worden. Winsum voldeed aan de opdracht, al ging het dan ook niet eenvoudig.

Het duel begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een speler van het vierde elftal van ’t Fean ’58. Dat Winsum geen eenvoudige middag tegemoet zou gaan, was wel duidelijk. De gastheren zaten namelijk in ene prima reeks, waarbij drie wedstrijden op rij waren gewonnen. Winsum daarentegen had uit de laatste vijf duels slechts één punt (1-1) weten te behalen en dat was in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek.

Na een minuut of twintig werd het niet bijster goede duel door de thuisclub opengebroken met een treffer van Jens Hamstra: 1-0. Dat was even schrikken voor de Winsumers, die de achterstand al snel wisten weg te poetsen toen Tijs Mulder zich trefzeker toonde: 1-1. De thuisclub dacht daarna opnieuw te hebben gescoord, maar doelman Wouter Meijer kreeg op de doellijn hulp van José Bello, die het leer wegroste. Vervolgens zagen de toeschouwers hoe ’t Fean ’58 twee minuten later zichzelf in de benen schoot. Erwin Vos trapte na en de vlakbij de onnozele actie staande arbiter Nick Schulte toonde de zondaar rechtstreeks rood. De protesten waren er, zoals te doen gebruikelijk, maar de fluitist liet zich niet van de wijs brengen en dus moesten de gastheren nog iets minder dan een uur met tien man verder. Vlak voor de thee was het Heinze Andringa die de overtalsituatie wist uit te buiten en de Winsumers met het hoofd naar een 1-2 voorsprong wist te brengen.

Gek genoeg was het niet Winsum dat na de rust de toon wist te zetten. Sterker nog, toen Jens Hamstra binnen de zestien meter werd gehaakt door Hans Zwakenberg, lag de bal ineens op elf meter van goalie Meijer en schoot Frank ten Hoeve de dom weggegeven strafschop binnen: 2-2. De gastheren weigerden te capituleren en bleven naar mogelijkheden zoeken om Winsum pijn te doen, maar na driekwart wedstrijd ging het dan toch mis voor de ploeg uit Surhuisterveen. Andringa liet zich nog een keer voorin zien en was andermaal trefzeker na een goede assist van invaller Jared Faleye en een dito corner van de eveneens ingevallen Wouter Bloem: 2-3. Het bleef daarna spannend, omdat Winsum de deur niet op slot wist te gooien. Diep in de extra tijd gebeurde dat dan toch. Yumé Ramos wist zich knap vrij te spelen, liet zijn achtste goal van het seizoen aantekenen en bepaalde de eindstand van deze zware wedstrijd op 2-4.

Trainer Fred de Boer stak zijn mening niet onder stoelen of banken na afloop van de toch wel teleurstellende pot voetbal. ‘Ik heb hier niet naar een voetbalwedstrijd gekeken. Het was meer een spelletje van lange halen en gauw thuis. Het veld leende zich er ook niet voor. Dat was zeer slecht, waardoor normaal voetbal eigenlijk onmogelijk was. Of de rode kaart het breekpunt was? Misschien, maar door het veld en de lange halen duurde het erg lang voordat we het verschil wisten te maken. Dat is ons gebrek geweest.’

* ’t Fean ’58 – vv Winsum 2-4 ( 1-2). Jens Hamstra 1-0; Tijs Mulder 1-1; Heinze Andringa 1-2; Frank ten Hove 2-2 (strafschop); Heine Andringa 2-3; Yumé Ramos 2-4.

 

2e Klasse L Zaterdag
TELEURSTELLENDE REMISE SV BEDUM IN KELDERDUEL MET BE QUICK 1887

Voor tweedeklasser SV Bedum zijn het momenteel zorgelijke tijden. Die hadden enigszins verlicht kunnen worden als de thuiswedstrijd tegen slotlicht Be Quick 1887 in winst was omgezet. Dat mocht echter niet zo zijn. De gasten hadden tot aan de aftrap in twaalf duels nog maar één enkel punt weten te verzamelen. Dat saldo verdubbelde men nu door bij de tobbende Bedumers een 1-1 remise af te dwingen nadat men lange tijd zelfs met 0-1 aan de leiding had gestaan. Twan Ahlers zorgde er in de slotfase voor dat de gastheren nog net niet met de staart tussen de benen afdropen, al gaf het gelijkspel ook weinig reden tot vreugde.

SV Bedum speelt een van de slechtste seizoenen ooit in de historie van de club. Na dertien wedstrijden hebben de paarshemden elf punten weten te verzamelen en werd er slechts twee keer gewonnen. Promovendus Be Quick 1887 kan al helemaal geen potten breken in de tweede klasse. Het had tot aan de aftrap op het Bedumer kunstgras nog geen enkele zege weten te noteren. Er was dus sprake van een onvervalste degradatiekraker onder de rook van de Schaive Toren van Bedum.

Ook nu had coach Robbie Wentink met personele problemen te maken. Wat dat betreft was er dus sprake van een terugkerend probleem binnen de selectie van de Bedumers, die het de afgelopen tijd vooral in de slotfase conditioneel moesten afleggen tegen hun opponenten. Iets om je zorgen over te maken, want het zou niet de eerste keer zijn dat er juist om die reden onnodig punten werden weggegeven.

SV Bedum moet het vooral van een goeie start hebben. Het fundament voor een succesvolle middag werd al binnen een minuut gelegd, maar kwam wel op naam van de bezoekers. Voordat de gastheren goed en wel in de gaten hadden wat er gaande was, had Stan Kristeerius zich al uitgebreid laten feliciteren: 0-1. Aan de zijde van de thuisclub was het heel slecht wat er op het kunstgras werd gelegd. Af en toe leek het er zelfs op alsof men met twee man minder stond te spelen. Om erger te voorkomen, werd er vanaf de kant ingegrepen. De omzettingen binnen het team zorgden er wel voor dat de thuisclub meer controle over het duel kreeg. Er kwamen wat kansen in het laatste deel van het eerste bedrijf. Wentink zag om die reden geen aanleiding om in de rust meteen zijn arsenaal wisselspelers aan te spreken.

Hij leek zijn gelijk te krijgen, want SV Bedum reeg de mogelijkheden aaneen, waarbij paal en lat werden geraakt. Kopballen van Twan Ahlers, pogingen van Stijn Hekstra, Mark Kruizenga en Anne Jits Sijbesma voor open doel, het mocht allemaal niet baten. Het duurde tot aan de 75e minuut alvorens de enigszins bevrijdende gelijkmaker kon worden begroet. Twan Ahlers was de bejubelde man: 1-1. SV Bedum probeerde aan te dringen, maar dat ging allemaal erg moeizaam. Even waren er wat zorgen toen de ingebrachte stormram Joran Bakker aan het hoofd gewond was geraakt. Hij kwam in contact met de doelman van de gasten en knalden met de hoofden tegen elkaar. De doelman moest vervangen worden, Bakker besloot door te spelen.

Bijna was het de gasten nog gelukt om de volle buit in de zak te steken. In de 92e minuut kreeg de thuisclub namelijk een strafschop tegen en leek zich een inktzwart scenario af te tekenen. De penalty werd echter gestopt door doelman Jos Broekmans. Gevraagd naar zijn gemoedstoestand, zegt Wentink: ‘Tja, wat moet ik daar nou op zeggen. Het is een lastige tijd. Wij kunnen veel beter dan we ook nu weer hebben laten zien, waarbij de eerste helft van onze kant ronduit teleurstellend was.’

* SV Bedum – Be Quick 1887 1-1 (0-1). Stan Kristeerius 0-1; Twan Ahlers 1-1.

 

4e Klasse C Zaterdag
DVC APPINGEDAM KOMT NIET LANGS HEKKENSLUITER SC STADSPARK
Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen was het ook al niet eenvoudig geweest voor DVC Appingedam om met een goed resultaat thuis te komen, maar werd het uiteindelijk nog 1-3 voor de Damsters. Op eigen veld was het echter droefenis alom. De bezoekers hadden tot aan de aftrap op het Wellemansportpark nog geen competitiepunt weten te scoren. Die wisten ze nu wel te bemachtigen en dat feit werd na afloop uitbundig gevierd. De thuisclub vertrok met het schaamrood op de kaken, want een 1-1 remise tegen de hekkensluiter kun je je niet veroorloven als je titelaspiraties hebt.

SC Stadspark was bepaald niet naar Appingedam gekomen met de intentie om de deur achterin open te zetten. Men bleef achterin hangen en de thuisclub bleek niet in staat om daar voetballende oplossingen voor te verzinnen. Kansen waren er wel via Romano Kisman en Diyar Kaya, waarbij een treffer van Kaya werd afgekeurd.

Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd. Een van de weinig keren dat de gasten zich wel naar de andere kant van het veld durfden te begeven, was het meteen raak. Gert-Jan Webers wist een goed uitgevoerde counter af te ronden: 0-1. De vreugde was van korte duur, want na een assist van Kisman was het Kaya die de gelijkmaker op het scorebord liet zetten: 1-1.

Na de goal waren er voldoende mogelijkheden om het tij te doen keren, maar het lukte de gastheren niet om het leer nog een keer over de doellijn te prikken. Kevin Kamminga was daar nog het dichtst bij, maar zag zijn kopbal voor de doellijn worden weggehaald.

Trainer Duurt Dijkman was van mening dat DVC zeker twee strafschoppen had moeten krijgen na overtredingen op Kisman en Kaya. De scheidsrechter van dienst speelde volgens hem een dubieuze rol in het duel omdat hij teveel overtredingen van de Stadjers onbestraft liet. ‘Desalniettemin wil ik ook niet teveel op hem afgeven. Wij moeten we zorgen dat we veel beter spelen en niet in situaties terecht komen waarbij een arbitrale beslissing voor ons verkeerd kan vallen. Dat zit ons de laatste tijd bepaald niet mee.’

* DVC Appingedam – SC Stadspark 1-1 (0-0). Gert-Jan Webers 0-1; Diyar Kaya 1-1.

 

5e Klasse D Zaterdag
RZ BAFLO NA SLAP BEGIN TOCH NOG SIMPEL LANGS EENRUM
RZ Baflo is ook afgelopen weekend ongeslagen gebleven. Het team van trainer Willem Kluin boekte in eigen huis de tiende overwinning van dit seizoen. Hekkensluiter Eenrum werd met een 4-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Die kreeg overigens pas na de thee echt gestalte. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen al met 0-5 gewonnen.

Begin december was de enige keer dat de roodzwarten een veer moesten laten. In de uitwedstrijd tegen Ezinge kwamen de Bafloërs niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt voor de kampioenskandidaat kwam toen op naam van Duncan Torrenga. Die had nu ook al vrij snel kunnen scoren, maar zag een kans daartoe in rook opgaan.

Naarmate de eerste helft vorderde ontstond er bij beide teams nogal wat irritatie over de beslissingen van arbiter Gjaltema uit Drogeham, die niet een van zijn beste wedstrijden floot. In dat verband kon bijvoorbeeld wel de door Eenrum geclaimde strafschop worden genoemd. Bobo Miedema werd in het strafschopgebied aangetikt. Dat vond men tenminste aan Eenrumer zijde. Het leek van een afstandje echter niet meer dan een duel om de bal. De penalty bleef uit, al had niemand raar opgekeken als het speeltuig wel op de stip terecht was gekomen. Dat had namelijk wel bij het warrige optreden van de fluitist van dienst gepast.

RZ Baflo had iets meer van het spel, zonder dat de gastheren daarbij voor veel gevaar wisten te zorgen. Vooral Duncan Torrenga miste de nodige scherpte. Na de thee werd de ban al snel gebroken. Het tempo lag ineens een stuk hoger en het was Sam Lukassen die er in de 47e minuut tussenuit wist te knijpen. Voordat er ook maar een Bafloër aan de bal eist te komen, was het Douwe van der Meulen die zijn eigen doelman Anton Brontsema passeerde: 1-0.

Invaller Pascal van Solkema, onder de lat gezet omdat Cedric Tillema (geblesseerd) en Rick Folkerts (ziek) niet van de partij konden zijn, kwam een kleine tien minuten later met de schrik vrij toen het ineens erg druk voor zijn neus was geworden. De onoverzichtelijke situatie leverde echter geen Eenrumer goal op. Enkele minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in toen Thijmen Stoker binnen zestien meter in de fout ging en Mark van Zanten de toegekende penalty wist te verzilveren: 2-0.

Nadat Reinout Geuze er 3-0 van had weten te maken, was het laatste beetje verzet van Eenrum als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon verdwenen. Invaller Harm Mellema, die Geuze was komen vervangen, tekende daarna nog voor 4-0 en daarmee kreeg het duel toch nog een uitslag die je, als je scorebordjournalistiek wilt bedrijven, normaliter mocht verwachten. De waarheid was echter dat RZ Baflo met name in de eerste helft te matig en in een veel te laag tempo had gespeeld om het Eenrum echt lastig te maken. De hard werkende Eenrumers hadden daarnaast de pech dat men bij een 0-0 stand volledig ten onrechte geen strafschop kreeg toegewezen.

Willem Kluin: ‘We hebben de eerste helft inderdaad slecht gespeeld tegen een hard werkend Eenrum. De tweede helft ging beter, waarbij we de ruimtes ook beter wisten te bespelen. Uiteindelijk boeken we een ruime overwinning na een niet al te hoogstaande wedstrijd. En die actie met Miedema? Dat was gewoon een duel om de bal.’

Zijn collega Klaas van der Ploeg vond dat Eenrum wel een strafschop had moeten krijgen omdat Bobo Miedema in zijn ogen wel degelijk werd aangetikt. Maar ja, de scheidsrechter had zijn dag toch al niet en zal dit voorval ook wel anders hebben gezien. Je weet nooit hoe het loopt als de bal wel op elf meter had gelegen.’

* RZ Baflo – Eenrum 4-0 (0-0). Douwe van der Meulen 1-0 (eigen doel); Patrick van Zanten 2-0 (strafschop); Reinout Geuze 3-0; Harm Mellema 4-0.

 

KOSTBAAR PUNTVERLIES VOOR ZEC OP BEZOEK BIJ DE LAUWERS
ZEC wil graag een stapje hogerop, maar heeft in de uitwedstrijd tegen De Lauwers niet kunnen laten zien waar dat op gebaseerd moet zijn. ‘We hebben ons niveau gewoon niet gehaald, dat is jammer. Bij De Lauwers wisten ze wel wat er op het spel stond. Zij waren veel feller dan ons’, vertelt trainer Marinus Siekman.

Ondanks dat ze het betere van het spel hadden, kwam de thuisclub ook niet tot grootse daden. Ook zij hadden de grootste moeite om tot succes te komen. Dat duurde zelfs tot aan de 72e minuut toen een duidelijke overtreding op Elvis Hedzic onbestraft bleef en Bauke Pieter Nieuwenhuis zomaar op weg kon gaan naar doelman Nick Blok en voor 1-0 wist te zorgen.

De na rust ingevallen Gijs Balkema, die verre van fit was, kon het tij niet keren. Voorin werd eveneens de geschorste Robin Stoter gemist. Hij is er komend weekend ook niet bij als Siekman en zijn mannen in eigen huis tegen Zeester spelen. ‘Er zal heel wat moeten gebeuren willen we daar iets goeds aan overhouden. Zij spelen tegen hun oud-trainer en neem maar van mij aan dat ze vanaf de eerste minuut op scherp staan. Daar zullen wij beslist iets anders tegenover moeten zetten dan we nu gedaan hebben. Maar hoe? We gaan deze week maar weer gewoon trainen en wachten het af’, besluit Siekman.

Ondanks de nederlaag hoeft men in Zandeweer nog niet te wanhopen. Met respectievelijk een wedstrijd minder dan Zeester en twee duels minder dan FC LEO en Ezinge is er achter koploper RZ Baflo nog van alles mogelijk in 5D.

* De Lauwers – ZEC 1-0 (0-0). Bauke Pieter Nieuwenhuis 1-0

 

NOORDPOOL PAKT PUNTEN IN VECHTWEDSTRIJD TEGEN OKVC
Noordpool UFC heeft in Oldehove tegen OKVC een moeizame maar noodzakelijke overwinning geboekt. Voorafgaande aan het duel was het verschil in punten op de ranglijst slechts twee, waardoor een overwinning van OKVC zou betekenen dat de Uithuizer voetbalclub zou zakken op de ranglijst. Dankzij een 2-3 overwinning neemt Noordpool UFC echter wat afstand van de onderste regionen en kan er ook omhoog gekeken worden.

Het was een moeizame wedstrijd aan de Boventilsterweg in Oldehove waar beide ploegen zichtbaar moeite hadden met het veldspel. De openingsfase was vooral aftasten en dit zorgde voor weinig gevaar voor beide doelen. Het was echter Noordpool UFC dat in deze fase wat meer het initiatief nam en richting het doel van OKVC wilde spelen. Dit leidde in de 7e minuut tot een corner die voor de voeten van Sam Doornbos Clevering viel. Hij schoot uit de draai de bal tegen het nylon: 0-1.

OKVC kwam na deze corner echter terug tot 1-1 door Jasper Ludema waar Noordpool UFC er verdedigend niet goed uitzag. Na een slordige bal die door het centrum uit werd verdedigd kon Ludema de bal met een volley over keeper Jasper Zuidema heen plaatsen. Na de gelijkmaker pakten de bezoekers het initiatief meteen weer op. Dit leidde tot een hoge steekbal door het centrum waar Jarno van Ellen aan het einde zijn voet tegenaan wist te krijgen: 1-2. Uit de volgende corner zou Noordpool UFC weer scoren. De bal vloog over alles en iedereen heen in het strafschopgebied en daar achter dook Jasper Eerelman op om de bal met een droge knal tegen de touwen te schieten: 1-3. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de thee lag het initiatief bijna volledig bij OKVC en kwam Noordpool UFC moeizaam van de eigen helft af. OKVC kon met een knappe steekbal richting de linkerflank uitbreken. De bal werd vervolgens bij Ludema ingeleverd. Voor hem was het een koud kunstje om de bal alleen voor keeper Zuidema in het doel te deponeren: 2-3. Het spelbeeld bleef daarna vrijwel hetzelfde. OKVC probeerde aan te vallen en Noordpool UFC hield tegen. Ludema schoot nog op de binnenkant van de paal en in blessuretijd werd een goal van Haben Mulue van Noordpool UFC afgekeurd. Een treffer die volgens de scheidsrechter uiteindelijk had moeten tellen, zo gaf hij na de wedstrijd toe. De Noordpool-speler pikte de bal namelijk op van een verdediger van OKVC, maar de assistent-scheidsrechter van OKVC was kennelijk zo overtuigd van zijn gelijk, dat de scheidsrechter besloot de goal niet toe te kennen om daarna meteen voor het einde te fluiten.

* OKVC – Noordpool UFC 2-3 (1-3). Sam Doornbos Clevering 0-1; Jasper Ludema 1-1; Jarno van Ellen 1-2; Jasper Ludema 2-2; Jasper Eerelman 1-3.

 

5e Klasse E Zaterdag
GEO KAN KOPLOPER VAKO NIET LANG GENOEG BIJBENEN
Het Garmerwolder GEO heeft zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar afgewerkt. Het was niet de minste, want op het programma stond een bezoek aan koploper VAKO in Vries. In eigen huis had GEO eerder dit seizoen nog met 4-1 weten te winnen. Dat resultaat kon echter niet herhaald worden.

Op een slecht bespeelbaar veld was de eerste helft redelijk in evenwicht. VAKO had wel meer balbezit maar tot grote kansen kwam de thuisclub niet. Dat lukte de mannen van trainer Leendert Nieborg ook niet. De gevaarlijkste momenten ontstonden uit vrije trappen. Vlak voor de doelwisseling kreeg VAKO de grootste mogelijkheid. Uit de rebound van een schot op de lat wist doelman Oscar Heslinga knap te redden. De doelpuntloze ruststand was dan ook wel terecht.

Na de thee moest Erik Kappetijn verstek laten gaan, nadat in het eerste bedrijf Peter van der Veen ook al was uitgevallen. Toch leek dat GEO aanvankelijk niet te deren. In de 50e minuut maakte Mark Toering er met een geweldig afstandsschot 0-1 van. Een goal die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen.

Lang duurde de vreugde niet, want vijf minuten later stond het al weer gelijk na een doeltreffende kopbal van Patrick Steenbergen: 1-1. Bij de gastheren kwam nu supersub Pieter Steenbergen binnen de lijnen. Deze sluwe speler maakte er in de 65e minuut zelf 2-1 van en bereidde de 3-1 van Ivar Goedkoop voor.

Bij de Garmerwolders was de pijp wel leeg na driekwart wedstrijd. Ze hadden nog geen wedstrijd in de benen en hadden nog maar een paar keer kunnen trainen. De grootste pechvogel van de middag was ongetwijfeld Martijn Oosterveld. Hij kwam na rust in het veld voor Kappetijn en moest zich vijfentwintig minuten later geblesseerd laten vervangen. Het werd al met al een terechte overwinning voor VAKO, dat duidelijk fitter oogde en bij wie de gemiddelde leeftijd een stuk lager lag. Daarbij kwam nog eens dat ze al beduidend meer wedstrijdritme in de benen hadden. Komend weekeinde kan GEO zich revancheren voor de 4-3 nederlaag die eerder dit seizoen in en tegen Beilen werd geleden.

* VAKO – GEO 3-1 (0-0). Mark Toering 0-1; Patrick Steenbergen 1-1; Pieter Steenbergen 2-1; Ivar Goedkoop 3-1.

 

SGV ONDERUIT IN THUISDUEL TEGEN BLAUW GEEL’15
Voor het Schildwolder SGV was de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’15 bepaald niet eentje zonder de nodige belangen. Bij winst zouden de gastheren de aansluiting bij de top vier weer kunnen herstellen. Het mocht echter niet zo zijn. Het waren de gasten die de sprong naar boven wisten te maken en uiteindelijk een 2-3 zege mee terug wisten te nemen.

Trainer Michel Dammer kon beschikken over een redelijk fitte selectie, waarin deze keer geen jeugdspelers werden gebruikt. Het duel begon redelijk, maar na vijf minuten was het al hengelen geblazen. Vanuit een corner liep de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. Eelko Roan IJsselstein wist de score koppend open te breken: 0-1. Niet veel later ging het weer mis toen Blauw Geel ’15 vanuit de counter razendsnel wist toe te slaan. Nu was Lars Mulder de gevierde man: 0-2. SGV kreeg daarna iets meer grip op de wedstrijd. Wist zichzelf ook wel kansen te creëren, maar zag Kevin den Otter en Stan van den Berg de mogelijkheid missen om de tussenstand wat draaglijker te maken.

Na de doelwisseling pakte SGV de zaken meteen energiek aan. De druk op het doel van de bezoekers werd opgevoerd en na een uur spelen was het dan eindelijk raak. Vanuit een corner kopte Jesse Roelfsema de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Tien minuten later zorgde hij met het hoofd voor 2-2 en lag het duel weer helemaal open. Er was tijd voldoende om de wedstrijd volledig om te draaien, maar ook Blauw Geel ’15 weigerde genoegen te nemen met de gelijke stand. Er ontstonden kansen voor beide doelen.

Met nog een minuut of tien te spelen kreeg Blauw Geel ’15 de mogelijkheid om opnieuw aan de leiding te komen. De bal werd namelijk op de stip gedeponeerd na een lichte botsing in het strafschopgebied van de Schildwolders. De penalty verdween echter over de deklat. Vlak voor het einde ging het echter alsnog mis voor SGV. Na een vrije trap belandde de bal op de rand van de zestien meter waar Emiel Jansen alle tijd en ruimte kreeg om aan te leggen. Hij schoot het speeltuig keihard in het dak van het doel: 2-3.

IN de ultieme slotfase probeerde SGV er alles aan te doen om een dreigende nederlaag af te wenden, maar verder dan wat onbenut gebleven kansen kwam het niet. Het was een wedstrijd geweest waarin het spel zich grotendeels op de helft van de tegenstander had afgespeeld. De bezoekers hadden daar maling aan, zij namen de punten mee naar huis.

* SGV – Blauw Geel ’15 2-3 (0-2). Eelko Roan IJsselstein 0-1; Lars Mulder 0-2; Jesse Roelfsema 1-2; Jesse Roelfsema 2-2; Emiel Jansen 2-3.

 

5e Klasse F Zaterdag
MEEDHUIZEN OP OVERTUIGENDE WIJZE LANGS DAMACOTA
Interimtrainer Bob Mulder is er in zijn tweede wedstrijd bij Meedhuizen ook in geslaagd om met een overwinning van het veld te stappen. Was Westerlee een week eerder met 0-5 de sigaar, nu moest Damacota er aan geloven. De groenhemden zegevierden met 5-1.

Het was aanvankelijk aftasten tussen beide teams. Het betere positiespel van Meedhuizen kon nog niet in kansen worden omgezet. De gasten deden het wat dat betreft een stuk beter. Zij wisten uit de counter namelijk op voorsprong te komen. Aaron Meijerhof zorgde voor 0-1. Waar Meedhuizen in het verleden maar moeilijk met tegenslagen wist om te gaan, pakte men de zaken nu anders aan. Er werd een tandje bijgeschakeld en volop gestreden om de gelijkmaker op het bord te rijgen. Een voorzet van Roy de Groot kwam bij aanvoerder Jairzinho Leirissa terecht. Hij wist de keeper van Damacota het nakijken te geven: 1-1. Een goed genomen corner werd daarna door Kevin Reiffers op het aluminium gemikt. Vlak voor de theepauze kreeg De Groot een uitgelezen mogelijkheid om de gastheren op voorsprong te zetten. Hij dacht uit een vrije trap te scoren, maar Jelmer Christiaans gaf het laatste zetje en kreeg de treffer op zijn naam: 2-1.

Nadat de thee was geconsumeerd en de partijen klaar waren voor het tweede bedrijf, was het andermaal Christiaans die had moeten scoren. Nu lag de keeper echter in de weg. De harde kern van de Damacota-fans geloofde nog wel in een stunt, maar konden hun ideeën al snel in de prullenbak deponeren. Op aangeven van Eddy Silva schoot Kevin Reiffers de 3-1 tegen de touwen. Nog geen twee minuten later was het Eddy Silva zelf die een schot in het doel van de tegenstander zag verdwijnen: 4-1. Het slotakkoord kwam op naam van Samir Ennaciri. De van NEC Delfzijl overgekomen aanwinst scoorde op aangeven van Reiffers zijn eerste competitiegoal in Meedhuizer dienst: 5-1. Bob Mulder was na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. ‘Ik heb super genoten van de jongens’, luidde zijn korte en krachtige eindconclusie.

* Meedhuizen – Damacota 5-1 (2-1). Aaron Meijerhof 0-1; Jairzinho Leirissa 1-1; Jelmer Christiaans 2-1; Kevin Reiffers 3-1; Eddy Silva 4-1; Samir Ennaciri 5-1.

 

WAGENBORGER BOYS SCOORT OPNIEUW ZEVEN KEER
Na het ongekende doelpuntenfestijn van een week eerder in het treffen met Oldambtster Boys is Wagenborger Boys er opnieuw in geslaagd om zeven keer te scoren. Nu was het bezoekende Muntendam het haasje. De gasten stelden er twee treffers tegenover, dus kwam de zeg van de Wagenborgers niet in gevaar.

Niet dat knotsgekke, maar wel weer negen doelpunten op het Wagenborger kunstgras. Voor wat het waard is, het gebeurde wel in wedstrijd tegen andere laagvliegers, maar het geeft de burger moed. Door goed veldspel van de thuisploeg werd Muntendam bij vlagen compleet van de mat gespeeld. Er was de gastheren op het hart gedrukt om bij balbezit van de tegenstander meteen de druk er op te zetten en de ruimtes klein te houden. Dat ging stukken beter dan een week eerder.

Er was ongeveer en kwartier gespeeld toen Erik Kort de score wist te openen en vlak daarna was hij ook verantwoordelijk voor de tweede treffer van de gastheren: 2-0. Dat Muntendam er daarna in slaagde iets terug te doen, was typisch weer zo’n moment van onachtzaamheid aan de kant van de Boys. Quincy Gall nam de aansluiting voor zijn rekening: 2-1. Uiteindelijk wist de thuisclub de score voor de thee verder uit te bouwen. Bram Spithoff scoorde zijn eerste in Wagenborger dienst en Wesley Sannes bepaalde de stand halverwege het duel op 4-1.

In het tweede bedrijf dook Wagenborger Boys meteen op Muntendam en was het Erik Kort die met zijn derde van de middag voor het definitieve slot op de deur wist te zorgen: 5-1. Vlak voordat hij gewisseld werd, pikte Bert Nijdam ook nog een graantje mee: 6-1. Met in gedachten die rustgevende tussenstand werden alle wisselspelers gebruikt, waaronder de jonge Thomas Schrikkema, die een prima indruk achterliet. Wagenborger Boys bleef ondanks al die wisselingen goed spelen en had zichzelf gemakkelijk naar de dubbele cijfers kunnen spelen.

Muntendam kreeg nog wel een strafschop door geklungel in de defensie van de Boys en het was Quincy Gall die voor 6-2 wist te zorgen. Het zou uiteindelijk nog 7-2 worden omdat Erwin Lalkens er bovenop zat, maar niet de treffer kreeg vanwege het feit dat een speler van Muntendam de bal over de doellijn schoof.

‘Voor de beide wedstrijden die we nu hebben gespeeld, was afgesproken dat we zes punten moesten pakken. Die doelstelling is ruimschoots gehaald en nog met goed voetbal ook.. Nu gaan we verder kijken’, aldus coach Reitze Enderle.

* Wagenborger Boys – Muntendam 7-2 (4-1). Erik Kort 1-0; Erik Kort 2-0; Quincy Gall 2-1; Bram Spithoff 3-1; Wesley Sannes 4-1; Erik Kort 5-1; Bert Nijdam 6-1; Quincy Gall 6-2 (strafschop); 7-2 (eigen doel).

 

VVS PAS LAAT OP STOOM IN DUEL MET MEEDEN
Het Oostwolder VVS heeft de uitwedstrijd tegen Meeden in een 2-4 overwinning weten om te zetten. Eenvoudig ging het allemaal niet, maar daar maalde na afloop niemand om bij de winnende ploeg van trainer Egbert Bosma. VVS revancheerde zich met de overwinning voor de 0-1 nederlaag die aan het begin van het seizoen in eigen huis werd geleden.

Hoewel de Oostwolders goed aan het duel begonnen, was de eerste mogelijkheid wel voor de gastheren. Doelman Tim Ludwig moest handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen en deed dat met verve. Niet veel later hadden de bezoekers over geluk geen klagen toen Sander Dijkstra een voorzet in gedachten had, maar de bal in het doel van de thuisclub zag belanden: 0-1. De gastheren trokken de teugels daarna wat aan en wisten langszij te komen door een treffer van Dennis Nagel: 1-1. Meeden liet vervolgens zien hoe je een counter uitvoert, maar vergat de scherpe uitbraken in een treffer om te zetten.

Na de thee was het Remco de Kleine die een voorzet van Leon Boer op de juiste waarde wist te taxeren en dus stond VVS voor de tweede keer op voorsprong: 1-2. En weer moest Meeden in de achtervolging en andermaal lukte het de thuisclub om de achterstand weg te poetsen. Een rommelige fase van VVS werd afgesloten met de gelijkmaker van Joey Kor: 2-2. De ongetwijfeld mooiste goal van de middag kwam op naam van René Dijksterhuis. Hij plukte de bal ineens uit de lucht en schoot het speeltuig middels een volley in het Meedener doel: 2-3. Een behoorlijke dreun voor Meeden, die nog lang zou nagalmen. Thijs Boer wist er uit een voorzet van broer Leon zelfs nog 2-4 van te maken en omdat VVS daarna niet meer in de problemen kwam, konden de punten in de zak worden gestoken.

* Meeden – VVS 2-4 (1-1). Sander Dijkstra 0-1; Dennis Nagel 1-1; Remco de Kleine 1-2; Joey Kor 2-2; René Dijksterhuis 2-3; Thijs Boer 2-4.

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN VERZUIMT ZICHZELF TE BELONEN
Voor thuisclub Siddeburen en het bezoekende BNC was het afgelopen weekend opnieuw een beladen wedstrijd. Beide ploegen moesten winnen om koploper Veelerveen in het vizier te houden. Lange tijd leken de voortekenen gunstig voor de gastheren, maar in de slotfase sloeg BNC twee keer toe en streek daarmee de winst op.

In het eerste bedrijf had Siddeburen duidelijk de overhand. Het goede spel van de gastheren werd echter niet in doelpunten vertaald. Jelmer de Weerd had de pech dat een inzet van hem op de lat terecht kwam en er waren twee situaties rijp voor een strafschop. Die kwamen er echter niet. Na de doelwisseling gaven de gastheren opnieuw gas en toen was het binnen een tijdsbestek van vijf minuten wel raak. Na een overtreding op Julian Pot kwam de bal op elf meter te liggen en was het Ruben van der Ploeg die het leer tegen de touwen knalde: 1-0. En dus ging het zoals men op het sportpark Ewensborg graag wilde. Ook na die goal bleef Siddeburen de betere van de twee ploegen, maar weigerde de marge uit te breiden. Twee vrije trappen van BNC werden de de thuisclub vervolgens in de laatste tien minuten van het duel fataal: 1-2 en dus streek BNC de winst op.

‘een overwinning voor Siddeburen was zeker verdiend geweest en we hebben er dan ook een rare nasmaak aan overgehouden. Ook dit hoort echter bij voetbal. Komend weekend krijgen we bij Bareveld de kans om een en ander recht te zetten’, sprak elftalleider Peter Roelfsema na het laatste fluitsignaal.

* Siddeburen – BNC 1-2 (0-0). Ruben van der Ploeg 1-0 (strafschop); Robin Tiggelaar 1-1; Robin Tiggelaar 1-2.

5e Klasse C Zondag
DWZ – SV WOLTERSUM 2 – 2
Doelpunten SV Woltersum:
Marco van Dijk en Cees bij de Leij

OLDAMBTSTER BOYS – YDE DE PUNT 2 – 2
Doelpunten Oldambtster Boys: Ivan Kuipers (2)

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"