Stichting EemsmondSport Delfzijl bereikt mijlpaal

Tien jaar EemsmondSport. Het is niet niks. Wie had durven denken dat we ooit zo ver zouden komen. We kijken terug op bewogen jaren. Met hoogte- en dieptepunten. We zijn in die jaren gegroeid. Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua activiteiten, het aantal vrijwilligers, het netwerk aan verenigingen en niet te vergeten, het aantal sponsors dat ons steunt. U merkt het wel. Het woordje ‘we’ duikt vaak op. En dat is niet zonder reden, want u als sponsor of adverteerder, als vereniging of bezoeker, als bijdrager en de Stichting EemsmondSport Delfzijl. We vormen één geheel. We hebben er samen voor gezorgd dat EemsmondSport is uitgegroeid tot dat wat het momenteel is. Om met de woorden van een onzer bestuursleden te spreken: ‘Een volledig uit de hand gelopen hobby.’

Vandaag de dag worden mensen overspoeld met informatie. Er circuleert een beeld op het worldwideweb dat zegt dat een mens tegenwoordig in één dag meer informatie ontvangt dan iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven. En toch meenden wij destijds in onze eigen wijsheid, of eigenwijsheid zo u wilt, dat er nog wel ruimte voor meer was.

Tien jaar geleden begonnen we met wat foto’s en verhaaltjes. Daar zijn inmiddels bewegende beelden bij gekomen. In de beginperiode riepen we dat we het niet voor een handjevol lezers wilden doen. Het zijn er inmiddels iedere week duizenden. Liefhebbers van welke tak van sport dan ook die een kijkje op de website nemen om zich op de hoogte te laten brengen van het laatste sportnieuws uit de regio.

Het vervult het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl dan ook met trots dat we zelfs na tien jaar kunnen zeggen dat de rek er nog lang niet uit is. Om de doodeenvoudige redenen dat we met een flinke club enthousiaste mensen werken die er veel voor over hebben, en misschien nog wel meer laten, om EemsmondSport succesvol te laten zijn.

Tien jaar EemsmondSport is niet alleen een mijlpaal. Het is ook een ijkpunt. Dat kan confronterend zijn en mag een moment van trots zijn, maar zou vooral een evaluatiemoment moeten zijn. Het geeft ons de gelegenheid om terug te blikken. Naar wat we hebben gedaan of misschien wel anders hadden willen doen. Het biedt ook een mogelijkheid om naar de toekomst te kijken. Naar wat we nog willen bereiken. We weten het, tien jaar is maar een flits. Niet groter dan een zandkorrel in de woestijn. Maar ook die zandkorrel zal in beweging blijven. En dat geldt eveneens voor EemsmondSport. Wij blijven ons inzetten voor de regionale sport. Samen met u moet het lukken om in de jaren die voor ons liggen dit podium in stand te houden. U kunt op ons rekenen, mogen wij op u blijven rekenen..??

Bestuur Stichting EemsmondSport Delfzijl
Sjaak Wierenga
Alex Warners
Nanko Kiel

No Replies to "Stichting EemsmondSport Delfzijl bereikt mijlpaal"