Farmsum maakt het zich onnodig moeilijk bij SV Woltersum

Farmsum is er in geslaagd om de uitwedstrijd tegen SV Woltersum in een driepunter om te zetten. De ploeg van trainer Peter Ernst had het duel al binnen twintig minuten moeten beslissen, maar besloot het ongewild heel lang spannend te houden door de grootste mogelijkheden onbenut te laten, de lat een paar keer te raken en ook nog eens in de achtervolging moest omdat de gastheren op voorsprong wisten te komen na de mooiste treffer van de middag.

De Farmsumers scoren moeizaam dit seizoen en dat bleek tegen hekkensluiter SV Woltersum maar weer eens ten overvloede. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten hadden de bezoekers zichzelf al een prima uitgangspositie voor de rest van de tweestrijd kunnen verwerven, maar de meest fraaie mogelijkheden werden niet verzilverd. En dan bestaat er nog altijd zoiets als een oude voetbalwet die zegt dat de tegenpartij dan wel toeslaat.

En dat gebeurde dan ook. In de 12e minuut kreeg Dennis Ruben op een meter of veertig van het doel van Damon Vos de bal aangespeeld van Dani van Dijk. De aanvoerder van de thuisclub bedacht zich geen moment, plantte zijn voet onder de bal en joeg het leer in de kruising. Vos stond als aan de grond genageld toe te kijken. ‘Ik kon er absoluut niet bij. De bal maakte op het laatst nog een hele rare beweging, waardoor het voor mij onmogelijk werd om de goal te voorkomen’, verklaarde hij later. Hoe dan ook, het doelpunt van de dag kwam op naam van Ruben: 1-0.

Het was eigenlijk de wedstrijd op zijn kop, want de gasten namen het doel van de Woltersummers dusdanig vaak onder vuur dat de openingsgoal eerder aan Farmsumer kant verwacht mocht worden. Sidney Kosse toucheerde na zeventien minuten de lat, schoten van enige afstand konden door de grabbelende doelman van de gastheren geen enkele keer klemvast worden gepakt. Af en toe had het er alle schijn van dat men zijn handschoenen stiekem met groene zeep of iets dergelijks had ingesmeerd. Nog voordat het rustsignaal had geklonken, was Teun Westerhuis ook al in staat gebleken om het aluminium te doen trillen en had SV Woltersum het geluk aan zijn zijde bij hoge ballen en doorgeschoten corners war niemand van de gasten alert genoeg op reageerde of de bal niet voldoende richting wist mee te geven.

Na de doelwisseling werd het er allemaal niet beter op en bleek al snel waarom de supporters naar een wedstrijd in de vijfde klasse stonden te kijken. Hoewel je gemakkelijk kon constateren dat Farmsum kwalitatief meer in huis had dan de witzwarten, was het af en toe best beschamend dat zelfs de meest simpele balbehandelingen de mist in gingen. Qua kijkspel holde het duel dan ook in zijn achteruit richting eindsignaal. En toch zouden de gasten het blad omdraaien. De verdedigers van SV Woltersum liepen elkaar in de 51e minuut in de weg, waarna voor Xander Zuur de weg naar het doel open lag. Hij maakte geen fout en schoof zijn ploeg naast de thuisclub: 1-1. Een klein kwartier later herhaalde hij dat stuntje, maar kwam nu goed naar de eerste paal toen de bal vanaf rechts goed voor het doel werd getrokken: 1-2. Zuur had zichzelf onsterfelijk kunnen maken als hij er ook nog ene derde treffer aan had toegevoegd, maar faalde oog in oog met doelman Robert Bos. De bal verdween meters naast de goal in het struikgewas.

SV Woltersum verscheen steeds minder vaak aan de overkant van het veld en als dat al zo was, waren spelers als Cees bij de Leij en Marco van Dijk niet ver weg. Een vrije trap van laatstgenoemde werd door Damon Vos ternauwernood tot corner verwerkt. Het had zomaar een doelpunt kunnen opleveren voor de gastheren en als dat zo was geweest, zou Farmsum dat vooral aan zichzelf te danken hebben gehad. Uit een corner van Jeroen Tuma wist Teun Westerhuis de eindstand uiteindelijk op 1-3 te bepalen en daarmee kwamen de punten terecht bij de club die er de meeste aanspraken op kon maken.

* SV Woltersum – Farmsum 1-3 (1-0). Dennis Ruben 1-0; Xander Zuur 1-1; Xander Zuur 1-2; Teun Westerhuis 1-3.

No Replies to "Farmsum maakt het zich onnodig moeilijk bij SV Woltersum"