Inhaalrace levert NEC Delfzijl punt op in duel met HFC ’15

Het duel tussen NEC Delfzijl en HFC ’15 uit Hoogkerk is op het sportpark Centrum in Delfzijl in een remise geëindigd. Vanuit het perspectief van de gastheren bekeken kon men daar na afloop wel tevreden mee zijn. Men was immers al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan gelopen en moest daarna in de achtervolging. Dat deed de thuisclub en het was dan ook eigenlijk ietwat vreemd dat men pas begon te voetballen toen het onderste uit de kan werd gevraagd.

Trainer Roy Kamps van de Delfzijlster vereniging had gehoopt voor het thuisduel weer een iets ruimere selectie tot zijn beschikking te kunnen hebben, mar de spoeling was in de aanloop naar het duel nog dunner geworden. Er werd zelfs een speler van de JO17 op de bank geposteerd in de persoon van Stijn van Amstel de Vries. Een talent volgens de oefenmeester, die in de ochtend al de nodige minuten had gemaakt. Ook Yannick Lawson was aangeschoven. Het zijn allebei jongens die volgens Kamps graag willen en er in ieder geval voor zorgden dat de gemiddelde leeftijd van het team een flink eind naar beneden kon worden bijgesteld. De Havenkanters begonnen goed aan het duel, maar waren in balbezit niet zuinig genoeg met de mogelijkheden. Daarbij werd nogal eens verzuimd om in kansrijke situaties het overzicht te bewaren. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht te zijn, al kreeg de thuisclub gaandeweg de eerste helft wel wat meer moeite om de controle over de wedstrijd te houden. Men liep iets te gemakkelijk achteruit en gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Het gevolg van het te weinig druk zetten op de helft van de Hoogkerkers leidde in de 21e minuut tot de openingstreffer van de gasten. Martijn Bodenstaff wist het duel open te breken: 0-1.

Het was misschien wel tegen de verhouding in, maar uit de treffer bleek wel dat de jonge ploeg van Kamps het hoofd er niet bij had en al vrij snel ook de volgende tegenslag moest incasseren. Bas Westerhuis kreeg een inzet niet in een keer onder controle en vervolgens reageerde Lars Huizinga na een dik half uur spelen als snelste en schoot de rebound binnen: 0-2. NEC Delfzijl leek op dat moment een uiterst moeizame middag tegemoet te gaan.

Kamps stond langs de lijn als aan de grond genageld. Hij had met zijn team een goede trainingsweek achter de rug en had dit scenario niet in zijn voorbeschouwingen opgenomen. De oefenmeester besloot plan B uit de kast te trekken. Er werd het een en ander omgezet binnen het team en dat leverde de ploeg geen windeieren op. Vlak voor de pauze was het Shaimo Hooi die de achterstand wist te verkleinen, die zijn inzet om de verdediging van de Hoogkerkers heen wist te krullen: 1-2. Door de goal gingen de gastheren met een toch iets rustiger gevoel de kleedkamers in. Ze hadden immers nog drie kwartier om de opgelopen schade helemaal teniet te doen.

In de tweede helft bleek de thuisclub de zaken beter voor elkaar te hebben. Het overwicht was er, het enige wat vooralsnog ontbrak was de beloning. Naarmate de tijd verstreek werd ook el duidelijk dat er iets moest gebeuren, wilde men op het sportpark Centrum niet tegen een zeperd aan lopen. Kamps besloot in de slotfase jongeling Van Amstel de Vries in te brengen en dat bleek geen verkeerde keus te zijn. NEC Delfzijl toonde veerkracht. In de 79e minuut was het Dion Zimmerman de een vrije bal snoeihard achter de Hoogkerker goalie deponeerde en daarmee was de achterstand helemaal weggewerkt: 2-2.

Op basis van de eerste helft had HFC ’15 misschien wel meer verdiend, maar na de thee deelde NEC Delfzijl de lakens uit en dus was de remise uiteindelijk wel terecht. ‘Het zou wel fijn zijn als we een keer stoppen met die gelijke spelen. We verliezen weliswaar niet en dat geeft moed, maar een overwinning maakt het voor jezelf en de plaats op de ranglijst net allemaal even anders. We moeten zo snel mogelijk proberen om verder omhoog te komen. Ik heb daar alle vertrouwen in. Het zal echter meteen vanaf de eerste minuut moeten kloppen en net pas na de rust’, aldus Roy Kamps.

* NEC Delfzijl – HFC ’15 2-2 (1-2). Martijn Bodenstaff 0-1; Lars Huizinga 0-2; Shaimo Hooi 1-2; Dion Zimmerman 2-2.

No Replies to "Inhaalrace levert NEC Delfzijl punt op in duel met HFC '15"