Koploper RZ Baflo laat zevenklapper noteren

Oefenmeester Willem Kluin heeft zijn oude club Noordpool UFC behoorlijk pijn gedaan. Kampioenskandidaat RZ Baflo, de club waarmee Kluin hard op weg is om naar de vierde klasse terug te keren, veegde de Uithuizers op het eigen kunstgras met maar liefst 0-7 van het veld. Duncan Torrenga komt waarschijnlijk wel in aanmerking als de maker van de snelste competitiegoal, want er stonden nog geen dertig seconden op de klok toen hij het doelpuntenfestijn wist te openen. Mark van Zanten wist liefst vier keer te scoren.

Doelman Jasper Zuidema zak zich die hele snelle tegengoal ook nog wel even herinneren, maar erg onder de indruk leek Noordpool UFC niet van de snelle tegenslag te zijn. De volgende kansen waren namelijk voor de jongens van Robert de Vries. Sam Doornbos Clevering was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd onschadelijk gemaakt door Pascal van Solkema.

Dat je niet veel kansen nodig hebt om tot scoren te komen, bewees RZ Baflo in de minuten die zouden volgen. Mark van Zanten kopte een bal goed terug op Reinout Geuze en die maakte er na een kwart wedstrijd 0-2 van. Duncan Torrenga stond aan de basis van de volgende goal die door Mark van Zanten werd gemaakt en daarmee was het duel al in een vroegtijdig stadium in het voordeel van de koploper beslist: 0-3. Coach Robert de Vries noemde het naderhand ‘cadeautjes’ van zijn ploeg, die allesbehalve scherp uit de startblokken was gekomen.

Invaller Tom van Houten kwam ook voor een nominatie in aanmerking. De Uithuizer verscheen na de rust in het veld voor Sander Broekhuizen. Hij beging nog geen tien minuten na de hervatting een zware overtreding op Sam Lukkassen en kreeg direct rood onder zijn neus geduwd van scheidsrechter Franz Thon. Mark van Zanten had er toen al 0-4 van gemaakt, dus was de charge extra dom.

RZ Baflo kreeg door de overtalsituatie nog meer ruimte en het was andermaal Mark van Zanten die trefzeker was, nu na goed voorbereidend werk van Chris ten Boer: 0-5. Van Zanten voltooide daarna een glaszuivere hattrick (0-6) en de voor Reinout Geuze in het veld gekomen Harm Mellema tekende voor het slotakkoord. Overigens ging aan die laatste treffer een overtreding op doelman aan vooraf. De bal rolde vervolgens in de voeten van Mellema. Die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 0-7.

Voor het jonge team van Noordpool UFC is het zaak dat men deze zeperd snel vergeet en de focus op de volgende wedstrijd richt. Dat vond ook coach Robert de Vries na afloop: ‘We moeten hier maar lering uit trekken. We komen natuurlijk veel te snel achter en die rode kaart werkte ook niet mee. De overtreding heb ik niet gezien, maar scheidsrechter Thon liet in de eerste helft een aantal overtredingen gaan die ook rijp waren voor een kaart. Op zo’n moment ben ik van mening dat je ook strenger moet optreden. Vervolgens geeft hij dan na de rust wel in één keer rood. RZ Baflo was zeker beter dan ons, maar zo gemakkelijk als wij de doelpunten hebben weggegeven? Dat mag gewoon niet gebeuren.’

Collega Willem Kluin van RZ Baflo was uiteraard zeer tevreden. Niet alleen over de uitslag, maar ook over het spel van zijn team. ‘Wij speelden gewoon een prima partij. Het was eenrichtingsverkeer en die rode kaart hielp Noordpool UFC natuurlijk ook niet. Dat was gewoon een domme actie omdat het toen al 0-4 stond.’

* Noordpool UFC – RZ Baflo 0-7 (0-3). Duncan Torrenga 0-1; Reinout Geuze 0-2; Mark van Zanten 0-3; Mark van Zanten 0-4; Mark van Zanten 0-5; Mark van Zanten 0-6; Harm Mellema 0-7.

No Replies to "Koploper RZ Baflo laat zevenklapper noteren"