Middelstum pakt kostbare punten in duel met Corenos

Op een druk bezet sportpark in Roodeschool heeft Middelstum goede zaken gedaan door de wedstrijd tegen thuisclub Corenos met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Max Oldenhof liet zich na afloop als matchwinnaar kronen. De gasten haalden de eindstreep overigens niet volledig. Daan van Aller liep in de ultieme slotfase van de tweestrijd tegen een rode kaart aan.

Oefenmeester Jelmer Meinardi kon voor dit niet onbelangrijke duel voor beide teams over Erwin van der Laan beschikken. Hij had een iets te dikke knie overgehouden aan het duel met Poolster. Xander Anema had in die bewuste wedstrijd zijn vijfde gele kaart gepakt en ontbrak daardoor eveneens op het wedstrijdformulier. Wessel Oosterhoff en Thijs Helder behoorden eveneens tot de spelers met problemen. Doelman Damon Medema kon ook nog niet van de partij zijn. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Emiel Douma, die een uitstekende wedstrijd speelde. Nieuw bij de selectie was Marco van Dijken van het tweede Middelstummer team. Na anderhalf jaar blessureleed kon Stephan Smit ook weer vanaf de aftrap aanwezig zijn.

Opmerkelijk feitje bij Middelstum was nog dat de ploeg vier spelers telde die vorig seizoen nog in JO19 acteerden. Dat zijn Max Oldenhoff, Thijs Nienhuis, Twan Heemstra en de al genoemde Emiel Douma. Tel daarbij dat Aijolt Douma eerstejaars senior is en er kan geconcludeerd worden dat het met de jeugdopleiding bij Middelstum wel goed zit.

Bij Corenos was het aantal geblesseerden voor de aftrap al op zes gekomen. Naast Elwin Wezeman ontbraken ook nog steeds doelman Mark Monden, Wesley Dijksterhuis, Kevin Pathuis, Lars Baar en Kevin Haan. Als gevolg van deze blessuregolf was er ruimte voor de JO19-spelers Stefan van der Ploeg en Marc Spriensma in de basisopstelling vrij gemaakt.

In het eerste kwartier van het treffen leken beide teams even aan het toch wel moeilijk te bespelen veld te moeten wennen. Vloeiende combinaties waren er niet, de bal werd redelijk snel diep gespeeld in de hoop dat de voorwaartsen er iets mee zouden kunnen uitrichten. Het was in die fase eerder een spannende, dan een goede wedstrijd. In de 16e minuut ontstond de eerste mogelijkheid voor de gastheren. De bal viel bij de tweede paal, maar Douma wist de daaropvolgende inzet te blokken. Een paar minuten later ging spits Dennis Verkerk er vandoor. Hij besloot de afronding aan Allert Moeken over te laten. Diens inzet verdween echter over de deklat.

De wedstrijd leek nu op gang te zijn gekomen. Na 24 minuten spelen mocht Peter van Dam vanaf de rechterkant de bal voor het doel van de gastheren lepelen. Twan Heemstra wist het leer bij de eerste paal voldoende te raken, maar zag zijn doelpoging via de lat het veld weer in vliegen. Na een dik half uur spelen kreeg Corenos een prima mogelijkheid om de score open te breken. Gijs van Aller verspeelde de bal, probeerde dit te herstellen en maakte daarbij net voor het strafschopgebied een overtreding. De vrije trap van Joran Knot leverde niets op. Nadat ook de Middelstummers Twan Heemstra en Dennis Verkerk mogelijkheden hadden laten liggen, floot scheidsrechter Jan van Leeuwen uit Stedum voor de pauze.

In het tweede bedrijf kregen de toeschouwers twee hard werkende ploegen te zien die zich maar weinig echte kansen wisten te creëren. Het werd al snel duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren, het duel waarschijnlijk ook zou winnen. Corenos had na de pauze iets meer van het spel, maar veel meer dan een bal op de lat na een vrije trap van Jordan Muller leverde dat niet op. In de tegenstoot sloeg Middelstum genadeloos toe. Aijolt Douma veroverde de bal op de achterlijn, zette een sprint in en gaf Max Oldenhof vervolgens de mogelijkheid om de counter doeltreffend af te ronden. En dat deed de Middelstummer: 0-1.

Bij Corenos zag men de bui hangen. Er werd geprobeerd om de druk op de Middelstummer defensie op te voeren in de hoop dat de treffer zou vallen, maar die kwam er niet. De thuisclub wilde een strafschop toen de bal tegen de hand van rechtsback Peter van Dam belandde na een schot van Sven Knot maar de bal kwam niet op de stip te liggen. Met nog iets meer dan een minuut te spelen leken de gastheren er alsnog tussenuit te knijpen. Daar stak aanvoerder Daan van Aller een stokje voor. Hij maakte een hele bewuste overtreding op Arjen Tamsma en dat kwam de zondaar op rood te staan. De vrije trap leverde de thuisclub niets op. In de resterende minuten bleef de stand ongewijzigd en dus had Middelstum wat het wilde.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Een punt was gezien de kansenverhouding en het spelbeeld terecht geweest. We staan echter weer met lege handen. Ik kan de ploeg niets verwijten. Ze hebben alles gegeven. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen en dan valt het kwartje ook nog iedere keer de verkeerde kant op. In mijn ogen hadden we een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter zag er niks in. De komende week moeten we herstellen er tegen SV De Heracliden weer vol tegenaan.’

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Ik ben trots op de spelers. Van oktober tot en met december haalden we minder punten. We speelden een aantal keren gelijk en verloren steeds nipt. Ondanks dat zijn we hard blijven werken en viel niemand elkaar af. Iedere week weer stonden we met een groep van zo’n twintig man te trainen. Ik sliep er slecht van, maar bleef vertrouwen houden dat we dit konden omdraaien. Ondanks alle wisselingen binnen het team laten we nu zien dat we heel veel kunnen bereiken als we samen elke week tot het uiterste willen gaan. Het was daarbij ook nog eens mooi dat er zoveel supporters aanwezig waren. We hebben mooie verbindingen met de andere teams, vrijwilligers en de inwoners van het dorp. Dat wordt op een dag als deze pas goed zichtbaar.’

* Corenos – Middelstum 0 – 1 (0 – 0). Max Oldenhof 0-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Middelstum pakt kostbare punten in duel met Corenos"