ZEC revancheert zich voor nederlaag in Zoutkamp

Zeester lijkt de draad een beetje kwijt te zijn. Na het verlies van een week eerder in het duel met Ezinge bleek nu thuisclub ZEC  met 3-0 te sterk te zijn voor de mannen van trainer Jaap van der Ploeg. Zijn collega Marinus Siekman, ex-trainer van de ploeg uit het vissersdorp, haalde met de zege zijn revanche voor de nederlaag met dezelfde cijfers die in het begin van het seizoen in Zoutkamp werd geleden.

Het duel op het Zandeweerster sportpark ging het eerste half uur redelijk gelijk op. De beste kans was voor de gasten. Jordy Knol had misschien wel moeten scoren, maar raakte de bal met de buitenkant van de voet en zag het speeltuig vervolgens ver naast gaan. Voor het overige hadden de Zandeweersters hun tegenstander behoorlijk in de houdgreep en wist men de bezoekers in het slotkwartier van het eerste bedrijf flink pijn te doen. De defensie van Zeester zag er allesbehalve goed uit toen Melvin Sikkema er in de 35e minuut 1-0 van wist te maken en dat kunststukje vlak voor de theepauze nog een keer herhaalde nadat hij een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen wist te jagen: 2-0.

Een geruststellende voorsprong en geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren, waar echter nog wel wat  viel te verhapstukken, want aanvaller Robin Stoter bleek het niet helemaal eens te kunnen worden met assistent-coach Fred Roossien en liet hem dat ook duidelijk merken. Oefenmeester Marinus Siekman viel zijn assistent niet af en besloot Stoter naar de kant te halen. ‘Een paar weken geleden heb ik het in de wedstrijd tegen RZ Baflo nog voor hem opgenomen toen hij in mijn ogen onterecht rood kreeg en dan probeert hij nu het gezag van Roossien te ondermijnen? Dat pikken we niet’, verklaarde Siekman zijn besluit om dit rigoureuze besluit te nemen en Damian Linstra, die de hele week niet had kunnen trainen, de laatste seconden van het eerste bedrijf nog te laten opdraven.

De tweede helft was niet bepaald van een hoogstaand niveau. Zeker niet aan de zijde van Zeester, dat heel slordig speelde, veel balverlies leed en waar de spitsen nauwelijks aanspeelbaar waren. Het was wat dat betreft opvallend dat Laurens de Vries als invaller vanuit het tweede team als een van de betere spelers van Zeester uit de bus kwam. Het niet in stelling kunnen brengen van de Zoutkamper aanvallers was overigens ook de verdienste van ZEC, dat de zaken achterin prima op orde had. ZEC kwam na de thee amper in de problemen en zag alleen Henry Nienhuis nog een keer dichtbij een treffer geraken. Het had de wedstrijd misschien nog een andere wending kunnen geven, maar zijn inzet belandde op de paal en dus kam doelman Nick Blok met de schrik vrij. Uiteindelijk gooide aanvoerder Kjell Posthumus de wedstrijd op slot door er na 78 minuten 3-0 van te maken en daarmee was het lot van Zeester wel bezegeld.

Marinus Siekman (ZEC): ‘Behoudens die twee mogelijkheden voor en na de rust zijn we amper in de problemen geweest. We kunnen mede door deze overwinning weer naar boven kijken. RZ Baflo staat te ver weg, maar de tweede plaats is zeker haalbaar en die is ook niet onbelangrijk als de balans moet worden opgemaakt. We zijn met deze overwinning weer op het juiste moment aangehaakt.’

Jaap van der Ploeg (Zeester): ‘Ik kan niks anders zeggen dan dat ZEC deze wedstrijd terecht heeft gewonnen. Het is te hopen dat we de draad snel weer weten op te pakken en dat we het vertrouwen en geloof in eigen kunnen terug weten te vinden. We hebben nu te weinig laten zien.’

* ZEC – Zeester 3 – 0 (2 – 1). Melvin Sikkema 1-0; Melvin Sikkema 2-0; Kjell Posthumus 3-0 (foto: Milou van der Meer/StudioFleurig).

No Replies to "ZEC revancheert zich voor nederlaag in Zoutkamp"