Atleten Loopgroep Bedum actief in Ommen en Roden

Zes leden van de Loopgroep Bedum hebben het afgelopen weekeinde aan een tweetal evenementen deelgenomen. Op zondag stond de Mensinge Marathon in Roden op het programma. De loop wordt georganiseerd door Groningen Atletiek Roden. Vorig jaar werd het evenement afgelast in verband met te veel omgevallen bomen door een februaristorm van een paar dagen eerder. Nu waren de weersomstandigheden prima.

Het deels onverharde parcours ging door het Mensingebos met start en finish nabij de cuisinerie. De ronde van 8,5 kilometer konden de deelnemers twee tot vijf keer afleggen en daarmee kwamen ze op de (ruime) marathonafstand van 42,5 kilometer. Alex Oskam koos voor vijf ronden. Na de vierde ronde ging hij op zijn tandvlees verder en voltooide de afstand in 4.02.02 uur, goed voor een keurige zesde plaats in een deelnemersveld van 29 marathonlopers. Daarmee startte hij 2023 waarmee hij vorig jaar geëindigd was, namelijk het voltooien van een  marathon. Peter van der Hulst liep drie ronden in 2.44.45 uur. Peter Pettinga liep als tempomaker 17 kilometer en kwam na 1.55.46 uur over de finish.

In de RunForestRun in Ommen namen Nico Salomons en Greetje de Jong zaterdag deel aan de Ommerland-trail. Het grotendeels onverharde parcours van 20 kilometer rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel legden beiden gezamenlijk af in 2.31.21 uur. Sander de Vries liep daar zijn eerste trail. Na 10 kilometer kwam hij door in 1.37.29 uur. Op bijgaande foto van Peter van der Hulst worstelen de deelnemers zich door een van de drie klaphekjes die ze elke ronde tegen kwamen.

 

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum actief in Ommen en Roden"