DWA/Argo laat kans liggen in duel met Spannum

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de return tegen Spannum gespeeld. In het vorige duel wist DWA/Argo nog met 16-12 te winnen. Het was voor beide ploegen erg belangrijk om punten te behalen in de strijd tegen degradatie. Na een 10-9 ruststand eindigde het duel in 19-17 en bleven de punten in het Friese Easterein.  Onderin de tweede klasse is de strijd tegen degradatie nog lang niet beslecht. Met name de strijd tussen de ploegen om niet op de voorlaatste plaats te eindigen is een spannende. Er zijn nog verschillende ploegen die in die strijd verwikkeld zijn en zaterdag kon DWA/Argo een mooie slag slaan, als het zou winnen van Spannum. Dan zou er een gat van vier punten zijn geslagen met Spannum. Beide ploegen kenden dit belang.

DWA/Argo startte met Yarin Smedema en Nick Brandsma langs de lijn. Spannum wist de score te openen, waarop Lieke Stoepker en Jildau Smedema antwoord gaven namens de gasten. Het was meteen al duidelijk dat dit een zwaarbevochten pot zou worden vanuit beide kampen. De toon was gezet en beide ploegen streden om iedere bal. De scores vielen om en om tot aan 4-4. Hierna wist Spannum een gaatje te slaan van twee treffers. Natasja van der Laan-Schuuring wist de 6-5 binnen te schieten, maar wederom lukte het Spannum om het verschil weer op twee te brengen.

Na de score van Spannum, zorgden Lieke Stoepker (2x) en Ole Smedema namens DWA/Argo dat de stand in het voordeel van de Winsumers en Bedumers kwam te staan. Maar zo snel als DWA/Argo de voorsprong nam, zo snel knokte Spannum zich weer terug met twee treffers: 9-8. Met nog een paar minuten tot de rust, trok Lieke Stoepker de stand opnieuw gelijk. In de laatste minuut van de eerste helft wist Spannum nog de tiende treffer te scoren en zo gingen de ploegen de rust in met een 10-9 stand.

Tijdens de onderbreking benadrukte trainer-coach Lisette Hamminga van DWA/Argo dat de ploeg haar eigen spel moest blijven spelen en zich niets moest aantrekken van de onsportieve geluiden vanuit de kant en de tegenstanders. Bovendien moest de ploeg zo min mogelijk overtredingen proberen te maken. De scheidsrechter kende namelijk vrij snel aan Spannum een vrije bal of strafworp toe, waarin zij vaak trefzeker waren.

Direct na de hervatting wist Jildau Smedema de gelijke stand weer op het scorebord te zetten. Hierna sloeg Spannum opnieuw een gaatje van twee waardoor DWA/Argo andermaal tegen een achterstand aan keek. De doelpunten vielen om en om, maar het lukte DWA/Argo niet om de gelijkmaker te maken of zelfs een voorsprong te nemen. Met een stand van 15-13 wist DWA/Argo toch het hoofd koel te houden, want de gasten waren drie keer trefzeker door Lieke Stoepker, Tom van der Laan en Natasja van der Laan-Schuuring. Deze doelpunten zorgden voor een stand van 15-16 in het voordeel van DWA/Argo.

Het was een spannende wedstrijd en onduidelijk wie de winnaar van deze pot zou worden. Met nog tien minuten te spelen kon het alle kanten op. Na de 15-16 was het Spannum dat drie keer tot scoren wist te komen: 18-16. DWA/Argo keek opnieuw tegen een achterstand aan en met nog slechts drie minuten te spelen lukte het de Noord-Groningse combinatieploeg niet om een punt uit het vuur te slepen. Ole Smedema maakte nog wel de 18-17, maar verder dan dat kwam DWA/Argo niet. Nadat Spannum de laatste treffer had gemaakt, floot de scheidsrechter af. De eindstand werd 19-17. Door dit resultaat staat DWA/Argo nu samen met Spannum op de voorlaatste plaats en is er nog van alles mogelijk in de poule.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Dan reist het team naar Haulerwijk om het op te nemen tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK. De vorige keer verloor DWA/Argo met 16-19. Het duel begint om vijf uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Jildau Smedema (4x), Natasja van der Laan-Schuuring (3x), Tom van der Laan en Ole Smedema (2x).

Uitslagen:
De Hoeve  - ROG                        16-18
SIOS       - DIO/Donkerbroek/Odis/VZK   17-18
Flamingo’s - HHV                        28-13
Spannum    - DWA/Argo                   19-17

Stand:
Flamingo’s                         9-18
HHV                                      9-11
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK           9-10
ROG                                      9-10
De Hoeve                                 9- 8
DWA/Argo                                 9- 7
Spannum                                  9- 7
SIOS                                     9- 1

No Replies to "DWA/Argo laat kans liggen in duel met Spannum"