Slordig spelend Farmsum pakt weer drie punten

Farmsum heeft weer een driepunter aan het totaal weten toe te voegen. Na de 1-3 winst van een week eerder waren de mannen van trainer Peter Ernst, zonder een behoorlijk niveau te halen, beter dan opponent Alteveer, dat alleen in de beginfase een goede mogelijkheid wist te creëren. Het bleef bij een 3-0 eindstand op de thuisbasis van de roodgelen. Die score was halverwege het duel al bereikt.

In het begin van het seizoen wist Alteveer nog een 1-1 gelijkspel te scoren tegen Farmsum, dat destijds in Teun Westerhuis de enige doelpuntenmaker kende. Op het loodzware veld van het Tuikwerder sportpark leek het er aanvankelijk op dat de gasten er een echte wedstrijd van wilden maken. Toch was de eerste mogelijkheid voor de gastheren. Teun Westerhuis strandde echter op de voet van doelman Jeroen Slagter. Aan de overkant kam Damon Vos met de schrik vrij toen de bal op de lat werd gekopt. Daarna was het eigenlijk al wel gedaan met de bezoekers, die slordig met het balbezit omsprongen. Overigens deed Farmsum in dat opzicht niet veel voor de tegenstander onder. De balaanname was bij tijd en wijle bedroevend en de spelvoortzettingen haalden ook nauwelijks een voldoende. Nadat Jeroen Tuma geel had gekregen van scheidsrechter Henk Poort omdat hij Timo Huls tegen het gras had gekwakt, werd de ban gebroken. Ruben Stam besloot een fraaie solo met een breedtepass op Teun Westerhuis. De topschutter van Farmsum liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 1-0. De speaker van dienst moest even nadenken aan wie hij het doelpunt moest toekennen, want beide teams waren met de rugnummers aan het goochelen geweest.

Niet veel later kreeg Jesse Hilgenga eveneens geel voorgehouden en wist Farmsum in het tot daar aan toe matig verlopen duel de marge te verdubbelen. Het werd een doelpunt na een van de weinige aanvallen uit het leerboek van de voetballer. Alles klopte aan de opbouw. Vanres Latupeirissa gooide er op rechts een spurt uit, ontving het leer op maat en wist vervolgens ook nog een voorzet af te leveren die precies op de schoen van Xander Zuur paste. De man die in het duel met de Woltersummers twee keer had gescoord, faalde nu ook niet: 2-0. Erg lang kon hij niet bij die goal stil blijven staan, want de tweede keer dat Alteveer de deur wagenwijd open liet staan, was het meteen weer raak. En andermaal kwam de bal vanaf de rechterkant en weer was het Zuur die de bal tegen het nylon schoot: 3-0. De jongeling was met afstand de man van de wedstrijd. Dat lag niet alleen aan zijn doelpunten, maar ook aan de manier waarop hij zich tijdens de wedstrijd nadrukkelijk in de kijker wist te spelen.

Farmsum kon met een gerust hart aan de thee, want Alteveer had geen potten kunnen breken en zou dat gedurende de tweede helft ook niet doen. Kwalitatief was het in het tweede bedrijf allemaal niet best. Maar goed, als je tegenstander er alles aan doet om je in het zadel te helpen, dan moet je wel heel sportief zijn wil je dat niet afstraffen. De gastheren hadden zo’n bui. Ze weigerden pertinent de trekker over te halen en verder bij Alteveer weg te lopen. Het lukte Zuur nog wel een keer om het nylon aan de goede kant te raken, maar zijn feestje werd ruw verstoord door een vlag- en fluitsignaal. Hij zou buitenspel hebben gestaan en hoewel er nogal wat twijfels waren over die constatering, zeurde Zuur er niet te lang over en ging vervolgens de strijd weer aan. Uit een voorzet van Jeroen Tuma was het Sidney Kosse die even eerder rakelings naast de kooi van Slagter had gekopt en ontsnapte Farmsum zowaar aan ene tegengoal na een flipperkastmoment in het strafschopgebied van de thuisclub. Bij Alteveer bleek niemand bereid om het leer tussen de palen door te jagen.

Al met al beleefde Farmsum niet een van zijn moeilijkste zondagmiddagen. Zoals reeds gememoreerd mag het team van trainer Peter Ernst wel wat aan de balcontrole sleutelen. In de haast om meer treffers te maken, liepen ze namelijk zichzelf en de bal nogal eens voorbij of kregen ruzie met het speeltuig. Hoe dan ook, op de overwinning viel niets af te dingen en met op 5 maart de inhaalwedstrijd tegen Groen Geel voor de boeg, kan Farmsum zomaar naar de top vier van 5C kijken.

* Farmsum – Alteveer 3-0 (3-0). Teun Westerhuis 1-0; Xander Zuur 2-0; Xander Zuur 3-0.

No Replies to "Slordig spelend Farmsum pakt weer drie punten"