Winsum bekert verder na zege op tweedeklasser SC Joure

Eersteklasser Winsum heeft een topmiddag gehad. Op bezoek bij tweedeklasser SC Joure wisten de mannen van trainer Fred de Boer het bekertreffen in de derde knock-out ronde, na een doelpuntloze eerste helft, met 0-3 te winnen. De Winsumers speelden met name na de thee een goede wedstrijd. Een duel overigens waarin Sjoerd Nienhuis, koud in het veld, zijn eerste goal in een officiële wedstrijd voor de groenzwarten wist te maken.

De eerste doelpogingen kwamen op naam van Winsum. Menno Mulder en Stan Buikema gooiden echter onvoldoende overtuiging in hun schoten om de goalie van SC Joure echt in verlegenheid te brengen. Het middenveld van beide teams was aardig in balans. De gastheren werden voor het eerst gevaarlijk uit een laag voorgegeven corner. Het leer werd weggewerkt, maar dat bleek onvoldoende te zijn. De rebound was gevaarlijk genoeg om doelman Wouter Meijer te dwingen al zijn talenten te tonen. Hij deed dat met verve, maar kon niet verslappen want een verkeerde terugspeelbal van Joshua van Dijk leverde zowaar de volgende kans voor de Friezen op. Meijer moest tot het uiterste gaan om het gevaar te bezweren en raakte daarbij in botsing met een van zijn tegenstrevers. De goalie leek daarbij geblesseerd te zijn geraakt, maar kon uiteindelijk verder.

Wat de gastheren ook probeerden, de openingsgoal wilde voor de thee niet vallen. Dat had veel te maken met de goed opererende defensie van Winsum, die vrijwel niets weg gaf. Daar tegenover was men aan de bal niet goed in staat om zich onder de dekking van het elftal van trainer Nanne Piter Lenes en zijn assistent Jonne Boonstra, een oud-speler van Fred de Boer, weg te voetballen. Het liep in het eerste bedrijf dan ook niet echt lekker aan Winsumer zijde.

Aan Winsumer zijde kwam Tijs Mulder in het veld voor Joshua van Dijk, die aan zijn enkel geblesseerd was geraakt. Nadat Hans Zwakenberg de fout was ingegaan, kreeg SC Joure opnieuw een mogelijkheid. Een vrije bal van Bent Dijkstra verdween rakelings naast de goal van Meijer. En toen werd het duel alsnog opengebroken. Menno Mulder bediende Raul Bello, die vervolgens Yumé Ramos bereid vond om de bal in de verre hoek langs goalie Maik Stuiver te schieten: 0-1. In de fase die volgde, kreeg Winsum meer ruimte om te voetballen. Er werden allerlei wissels doorgevoerd en het was doelpuntenmaker Ramos die nu als aangever fungeerde. Met een mooie beweging wist hij Sjoerd Nienhuis, die nog maar net in het veld stond, vrij voor de Friese goalie te zetten. Het eerste balcontact van de invaller leverde meteen een treffer op: 0-2.

Winsum leek op toeren te zijn gekomen en kwam na die tweede treffer niet meer in gevaar. Uiteindelijk kreeg Ramos de bal op een presenteerblaadje aangeboden van een speler van SC Joure en mocht vervolgens alleen op het doel van de gastheren afstevenen. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door Stuiver, maar in tweede instantie wist hij de sluitpost wel te verschalken en bepaalde de eindstand daarmee op 0-3.

En zo besloot de brigade van Fred de Boer een periode waarin het drie keer op rij had gewonnen, inclusief de beker, maar na een rare week toch twee plaatsen op de ranglijst in 1F was gezakt omdat VV Groningen zich had teruggetrokken. ‘Dat is gewoon hartstikke jammer. Je moet nu ook maar afwachten waar al die spelers heen gaan. De concurrentie zal zich wel gaan versterken. Maar goed, we moeten naar onszelf kijken. We kunnen hier even van genieten en werken dan toe naar de volgende competitiewedstrijd.’ Komend weekeinde zijn de Winsumers vrij. De week daarop speelt men de uitwedstrijd bij nieuwkomer FVC uit Leeuwarden. Dat duel begint overigens om vijf uur.

* SC Joure – Winsum 0 – 3  (0 – 0). Yumé Ramos 0-1; Sjoerd Nienhuis 0-2; Yumé Ramos 0-3 (foto: Pieta Hiemstra).

No Replies to "Winsum bekert verder na zege op tweedeklasser SC Joure"