Meedhuizen wint van tobbend Oldambtster Boys

Meedhuizen heeft de uitwedstrijd tegen Oldambtster Boys in een 0-5 overwinning weten om te zetten. Het gemankeerde team van oefenmeester Bob Mulder, die zelf niet bij het duel aanwezig was, kende maar weinig moeite met de gastheren. Die kregen hun dertiende nederlaag in veertien wedstrijden om de oren. Halverwege het duel stond het al 0-4 en was de wedstrijd ruimschoots in het voordeel van de groenhemden beslist.

Het bestuur van Meedhuizen heeft naar aanleiding van de schoppartij tegen Muntendam ‘passende maatregelen’ genomen tegen spelers en overige betrokkenen die bij dit incident betrokken zijn geweest. Er zijn langdurige schorsingen uitgedeeld en er zijn voetballers voor onbepaalde tijd op non-actief gezet. Om welke spelers het gaat, hoe lang de schorsingen duren en welke invloed de maatregelen op de eerste selectie van de vijfdeklasser hebben, wil men niet zeggen. Duidelijk is in ieder geval wel dat interim-coach Bob Mulder zich even afzijdig van de club heeft gehouden. ‘Ik ben behoorlijk geschrokken van dat wat ik heb gezien. Dit had ik niet verwacht. Het ging de laatste weken eigenlijk hartstikke mooi qua resultaten en trainingsopkomst. En dan gebeurt er zoiets. Hier hoor ik even niet bij’, aldus de oefenmeester die ook zondagclub THOS onder zijn hoede heeft. Mulder gaat maandag met het bestuur van Meedhuizen in gesprek hoe dit nu verder moet. Veel meer dan dat de schorsingen de eerste selectie ‘hard’ hebben getroffen, wil hij er nu niet over kwijt. Hij liet het duel van zaterdag in ieder geval aan zich voorbij gaan.

Voor de uitwedstrijd tegen Oldambtster Boys moesten er al heel wat concessies worden gedaan. Zonder Mulder en een aantal vaste waarden bleef er echter nog voldoende over om de tobbende Nieuw-Scheemders de dertiende nederlaag van dit seizoen toe te dienen. De thuisclub was ook bij lange na niet op volle sterkte aangetreden. Vooraf was er al veel over het treffen gesproken. Oldambtster Boys wilde eigenlijk liever niet spelen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Meedhuizen. Bij de Nieuw-Scheemders had men de uitwedstrijd van oktober nog op het netvlies staan. Toen werd het duel tijdelijk stilgelegd. Met dat in het achterhoofd had een aantal spelers aangegeven niet opnieuw tegen Meedhuizen te willen spelen. Trainer Jan Martin Koetje moest derhalve een geïmproviseerd team opstellen, waarin ook voor hem een basisplaats was weggelegd. Hij zou de negentig minuten vol maken. Nog voordat er was afgetrapt spraken twee bestuursleden met de staf van Meedhuizen om de lucht maar enigszins te klaren. Zij gaven tijdens dat gesprek aan dat er uit voorzorg maatregelen waren genomen.

Met tegenzin en onder protest werd er uiteindelijk toch gevoetbald op het sportpark van de Boys. Het was duidelijk zichtbaar dat de gastheren behoorlijk met aangetrokken rem stonden te spelen. Ze wilden er eigenlijk het liefst zo snel mogelijk van af zijn. Meedhuizen drong iets meer aan in de beginfase en kwamen op voorsprong dankzij een van richting veranderd schot van Louis Stokhof de Jong: 0-1. De Meedhuizers bleven de betere ploeg en wisten gaandeweg de eerste helft verder weg te lopen, waarbij Louis Stokhof de Jong nog twee keer scoorde en Jelmar Christiaans zich ok liet feliciteren: 0-4. Nog voordat de thee kon worden ingeschonken, had Jan Martin Koetje zijn vinger gebroken toen een speler van Meedhuizen de bal wegschoot terwijl de trainer/speler van de Boys deze wilde oppakken. Koetje besloot ondanks de blessure door te spelen.  Na de doelwisseling waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. Oldambtster Boys verzuimde meerdere keren een goal te maken als ze in het doelgebied van Meedhuizen waren aanbeland. Omdat ook de gasten dit nalieten, viel er in het tweede bedrijf maar één doelpunt. Mergim Shabani tekende voor de laatste treffer van de middag en bepaalde de eindstand daarmee op 0-5.

Er vielen geen kaarten tijdens het duel en andere ‘gekkigheden’, zoals Jan Martin Koetje dat omschrijft, waren er ook niet. ‘We zijn blij dat we deze wedstrijd gehad hebben. Het niet eerder willen spelen heeft ons 150 euro en drie punten gekost. Wij hadden de punten liever aan Meedhuizen gelaten en de wedstrijd helemaal niet meer gespeeld’, aldus de oefenmeester. Hij betreurt overigens het opdoeken van het zondagteam. ‘Het is zonde voor de club en kost enorm veel geld. Het lijkt me ook niet dat de spelers nu zomaar ergens anders kunnen spelen Dit soort kwesties kent alleen maar verliezers.’ Over zijn eigen toekomst zegt Koetje: ‘We zijn komend weekeinde vrij. Ik ga deze week geen trainingen geven en beslissen wat ik ga doen. Er zal iets moeten veranderen.’

* Oldambtster Boys – Meedhuizen 0-5 (0-4). Louis Stokhof de Jong 0-1; Louis Stokhof de Jong 0-2; Louis Stokhof de Jong 0-3; Jelmar Christiaans 0-4; Mergim Shabani 0-5.

No Replies to "Meedhuizen wint van tobbend Oldambtster Boys"